Sunt pacaliti apicultorii de asociatie?

Creat de filip, Decembrie 21, 2011, 06:39:32 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Am mai scris de Harnaj. La fel ca Filip, si eu ma mir ca Dragos poate sa-si schimbe cu seninatate parerile. O alta meteahna a noastra este sa nu recunoastem ce avem bun si sa inegrim daca se poate totul.
  Am mai spus ca Harnaj nu a fost numai bibliotecar. Era dintr-o familie de stupari, tatal sau chiar publicand articole si brosuri de specialitate. Fiul era si inginer cu merite recunoscute international. Nu el a nationalizat afacerea lui Hanganu si era culmea ca aia sa fi ramas cand toate intreprinderile se erau nationalizat.
  Ca sef al ACA e clar ca V. Harnaj trebuia sa fie agreat de conducerea de partid. Dar meritele lui nu au constat in asta ci in calitatile de bun organizator. ACA a ajuns sa fie o organizatie inchegata, cu institutii de cercetare, cu realizari de varf in domeniul valorificarii produselor stupului, cu laboratoare destul de performante, cu medicamente chiar mai eficiente decat pe aiurea. Meritele lui in dezvoltarea apiculturii au fost recunoscute si este singura persoana care a fost aleasa exceptional de 4 ori ca presedinte al Apimondia, cand statutul limita clar la doua mandate aceasta functie. Din cate stiu eu, el s-a retras voluntar de la conducerea ACA, starea sanatatii lui in ultimii ani de viata fiind precara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Voi nu stiti bancul cu calugarita care dupa 10 ani de stat in manastire iese la oras si vede lumea reala ...
Si eu de mic am fost indoctrinat cu ACA in sus ACA in jos cu Harnaj Dumnezeul apiculturii moderne ... dar pentru ca mi-a placut sa pun intrebari si sa studiez am vazut ca adevarul este cu totul altul fata de ce consideram eu si marea majoritate a stuparilor ca este !
  Hai sa vorbim la subiect ! centrifuga produsa de Hanganu in anii 20 a fost preluata de combinat si o fabrica si in ziua de azi , a venit combinatul sau institutul cu ceva nou pe piata !!!!
  Apropo de Harnaj va rog sa cititi atent postarea mea !!!!!!! dupa retragerea din 85 cei de la Apimondia in semn de respect iau conferit titlul de Presedinte de Onoare , de ce si ACA nu i-a conferit acelasi titlu dupa retragere ???????????
  Are si Harnaj unele merite rad sa credem ca apicultura romaneasca incepe cu el este o prostie colosala !

PS . In arhiva de la Pitesti se afla toata istoria ACA povestita de turnatorii din interior , poate se vor desecretiza aceste dosare vreo data ca sa vedeti ce a fost in realitate in ACA.

ilalexandru

Citat din: dragos2006 din Decembrie 24, 2011, 03:24:11 PM

Ultimul exemplu este cel al raposatului Petru Moraru care dupa cum se stie intai a fost eliberat din functia de director ICDA dar pt. ca inca reprezenta o amenintare s-a organizat un puci la ACA filiala Valcea prin care a fost dat afara din asociatie . In necrologul din revista "Romania apicola" nr. pe dec . 2011 scrie ca a murit presedintele filialei ACA Valcea = minciuna sfruntata .

Domnule Dragos tin sa va contrazic putin. In februarie 2011 cand a fost sedinta ACA filiala Valcea, la care a fost prezent si domnul Fetea, s-a incercat schimbarea domnului Moraru din functia de presedinte ACA al filialei Valcea. In acel moment dansul era suspendat din functie. Toti apicultorii din sala s-au opus schimbarii domnului Moraru, sedinta nu a mai putut continua, domnul Fetea fiind nevoit sa se retraga "pe usa din dos". La masa organizata dupa respectiva sedinta, la care au participat doar apropiati ai domnului Fetea s-a si hotarat desfiintarea statiei zonale Maldaresti a ICDA Bucuresti, punct de lucru la care lucra si domnul Moraru, impreuna cu sotia acestuia. Dupa respectiva sedinta, nu am auzit sa se fi tinut alta pana acum, pt alegerea unui nou presedinte.Deci in momentul in care a murit, domnul Moraru inca era presedinte al filialei Valcea, suspendat bineinteles(pe niste motive ale domnului Fetea care...au fost ale dansului). Si din cate stiu eu, indiferent de motivele gasite de "sus", domnul Moraru nu putea fi inlocuit din functie. Din pacate, a fost chemat de cel de Sus pentru a veghea apicultura romaneasca de langa el.

filip

Vreau si eu lista producatorilor de matci ce pot asigura necesarul solicitarilor din romania,matci ce pot fi decontate prin PNA.
Eu am incercat anul asta prin ACAR si un crescator particular.
Nu am primit nimic.
Daca ai sub 25 stupi nu poti deconta prin PNA
Daca ai peste nu se onoreaza comanda.
Atunci cui foloseste programul?
Celor ce misca ceva hartii?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Numai bine si Craciun fericit !

Donbazil

Citat din: filip din Decembrie 24, 2011, 05:29:58 PM
Eu am ingropat securea razboiului,pana dupa sarbatori.
Totusi ma intreb DACA iesea alt presedinte..........in ce barca ai fi fost DRAGOS? :bzz: :bzz: :bzz:

Sal'tare!
Chear ca nu doresc sa pun paie pe foc, dar cum am fost unul din cei "din interior" deci am votat, si stiu cine au fost candidatii, iar cu Dragos m-am intalnit afara ca nu era lasat sa intre, fiind in trupa doamnei de la Tulcea, raspunsul e clar.....D-na Chirila!
Prietenul nostru Dragos are ce are cu ACA nu cu o anumita persoana. E treaba lui ....Vad ca multi dintre colegii forumisti, au ceva cu ACA, - e treaba lor.... Eu unul tin cu ACA, - e treaba mea.....
Dar daca vrem ca treburile sa mearga spre bine, - apai asta e treaba NOASTRA! A TUTUROR....:hi: :hi: :hi:
(Oricum numai cine a fost in sala stie ce lupte s-au dus sa nu fie ales un MITIC!)..... :mad:
Sal'tare!
Sarbatori fericite tuturor!
Donbazil - Faget

D006

Donbazile sa ne dea Dumnezeu sanatate ca timpul ne va da raspuns la toate intrebarile !  : sampanie:

Donbazil

Sal'tare!
Vezi ca totzi cei de pe Titanic, erau sanatosi-tun..... :rotfl:
Sarbatori fericite tie, familiei si "familiilor".....Si la toti prietenii si mai-putzin-prietenii....(Ca ce ne-am face fara ei?)... :rotfl:
Donbazil - Faget : sampanie: :coffee: :beer: %%- =D> =D> =D>

filip

Cum sunt tocati banii europeni prin diferite asociatii.
Producatorii nu au nici o sansa in fata rechinilor
http://www.adevarul.ro/actualitate/Baietii_destepti-_din_agricultura-furajati_cu_bani_UE_0_621538346.html#

Cea mai tare faza.

Fiecare face ce vrea cu aceşti bani! Poate să-i şi bea!''
Ion Melinte şeful APIA Bacău

Cum oamenii n-au pus mâna nici pe bani, nici pe produse, au decis să iasă din asociaţia agricolă. Cu toate acestea, Caşiş a depus dosarul la APIA pentru ca să primească şi în 2011 subvenţie pe terenurile agricole ale oamenilor........

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

http://www.fonduriagricultura2012.ro/?gclid=CPDFm_LRuK0CFQOIDgodJyodRg

Cum a reusit Moldova, cea mai saraca regiune din UE, sa fie campioana la Fonduri Europene in Agricultura. Judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui au reusit sa atraga 1,9 miliarde lei pentru agricultura si zootehnie, la care in ultima saptamana s-au mai adaugat alte 365 milioane ron.

Aha,despre Bacau  am postat putin mai sus.
Vom avea o dezvoltare in sectorul agricol fara precedent :yes:

cipriene

am citit topicul asta de la inceput in speranta ca vad ceva scris si despre alte asociatii/cooperative, dar nimic. ACA, ACA si iar ACA - baba cu chiloti de tabla.
pana la urma sunt pacaliti apicultorii de asociatii?
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

filip

Citat din: cipriene din Ianuarie 05, 2012, 04:50:28 PM
am citit topicul asta de la inceput in speranta ca vad ceva scris si despre alte asociatii/cooperative, dar nimic. ACA, ACA si iar ACA - baba cu chiloti de tabla.
pana la urma sunt pacaliti apicultorii de asociatii?
Aca a fost asociatia apicultorilor din romania.Cei nemultumiti au doua variante sa accepte ori sa nu accepte actuala politica.
Asociatia e de fapt SRL la nivel de judet unde fiecare gestioneaza cum crede mai bine afacerea.
Coperativele ori alte asociatii au un interes de grup,nu apicultorii in ansamblu.
Fiecare asociatie apicola,coperativa are un procesator favorit,un producator lazi,un importator ori producator de sirop pentru albine.
Partea proasta a legii e urmatoarea :
PNA se acceseaza prin asociatii,coo,perative,etc
Masura 141 prin asociatii,cooperative,etc
Masura 112 prin COOPERATIVE,de acum incolo.
Si uite asa baietii isteti castiga ,atat timp cat sunt si fraieri.

PNA -lupta contra varroua ,e o minciuna.
La nivel de baieti isteti e o afacere,la nivel de apicultor simplu nu exista.
Eu am propus ca banii pentru varroua sa fie directionati spre ICDA si un alt importator produse BIO
Iar apicultorul sa poata beneficia de un produs bun la pret mic.
Legand toate astea de o entitate esti obligat sa accepti tot ce iti este impus.

D006

Nea Filip numai prostii debitezi pe aici , partea proasta este ca pot exista unii oameni de buna credinta care sa te creada . 
  Mai bine te abtii de la vrajeala si ne prezinti un film cu stupina ta.

D006

Eu la ora actuala sunt dispus sa paltesc 1000 euro la un baiat istet pentru 3 pagini A4 . Dupa mintea lui filip eu sunt un infractor !

cipriene

eu sunt de acord cu filip vav de "ajutorul" primit de apicultori. nu stiu ce trebuie sa se intample ca sa-mi schimb parerea proasta pe care o am despre toti acesti binevoitori (asociatii/cooperative), care imi vor "binele".
nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva nici unei forme de asociere, dar sa simt ca ma reprezinta sub toate formele.
in plus eu nu cred in PNA si FEADR si asta nu ca nu ar fi bune, ci pur si simplu imi este sila de cine trebuie sa le puna in aplicare.
cu stima..
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)