mecanism orientare panouri solare

Creat de nicomico, Noiembrie 23, 2011, 01:04:20 PM

« precedentul - următorul »

nicomico

De mult timp sunt interesat de folosirea energiei solare.In urma cu vreo doi ani am achizitionat patru panouri solare de producerea energiei elecrice.Cei drept panourile sunt putin slabute(60 w),dar sunt multumit.De cand leam pus in functie tv il am conectat la baterie de 12v.
Dl Nicbeck apicultor din Bulgaria ne prezenta in topicul"Arata cabine ta!" pavilionul sau dotat cu astfel de panouri.
Va rog cine are idee de o schema de astfel de mecanism de orientare m-ar interesa.Stiu ca sa prezentat pe forum sau pe celalalt forum ,dar nu o mai gasesc.
Atasez foto cu panourile solare:

nicomico

Nu stie nimeni despre aceasta tema?Eu stiu ca sunt printre noi pasionati de elecrotehnica.Astept cu interes un raspuns.

nicomico

Cautand pe net am gasit acest blog (cumsefaceunaalta blog.com),il recomand tuturor.

Kov iulian

nicomico

Va multumesc de sugestie,adevarul este ca nu sunt in pas cu toate informatile dar ma straduiesc sa invat cat pot si cat ma ajuta capul.

nicomico

Am mai facut un pas "mic" inainte in realizarea proectului meu.
Multumiri lui Romikele si Kov Iulian pentru ajutor.Am reusit sa realizez traker-ul pt mecanism .Atasez foto ,sper sa se inteleaga ceva  .Va doresc tot binele din lume  :hi:

bismark

Nicomico unii pot folosi asemenea panouri si atunci cind sint in pastoral.Eu am inceput cu un panou fotovoltaic de 80 w o baterie de 75Ah speciala pentru solar cu  incarcatorul respectiv  si un invertor de 12/220 v  care poate  alimenta un tv 8-10 ore. Azi am instalatie proprie de produs energie  din panouri fotovoltaice si o eoliana de 1 kw  pentru toata gospodaria.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

nicomico

Ma bucur sa vad ca mai sunt interesa-ti in acest domeniu. Si eu ma gandesc tot pentru pastoral .Eu am patru panouri (120w ) si bateria de 65 Amp.Un bec  si un televizor de consum redus (12v) functioneaza perfect. :hi:

Kov iulian

Panourile le-ati cumparat, sau ati cumparat celule la bucata ?

E mai ieftin sa cumperi celule la bucata ?

nicomico

Panourile le-am cumparat facute de fabrica (made in china),nu prea au randament dupa cata suprafata au.Mi-am facut eu planuri sa-mi cumpar numai celulele ,mi-ar iesi mai ieftin sa le fac eu.Inca nu a venit momentul .Am vazut placi ce genereaza putere mare(1000w) , la 400 euro. :hi:

Kov iulian

Am vazut pe siturile de afara ca au la vanzare kituri, care contin toate elementele, trebuiesc doar asamblate .

CitatPanourile le-am cumparat facute de fabrica (made in china)

Au fost scumpe?

Din cate am inteles alea produse in italia, germania ar fi mai bune, cica cele chnezestii nu sunt de calitate

nicomico

Baterie  ,regulator de incarcare,convertor 12v/220v ,4placi si suport ma costat 400 euro,dar sa stii ca de doi ani televizorul il am conectat numai la baterie.Placile sunt mult inferioare celor cu policristale( daca m-am exprimat corect).Unele cu policristale la asa suprafata (m.p de placa) ar produce dublu de energie,iar durata de functionare este mult superiora.Ale mele sunt garantate 5 ani pe cand celelalte sunt garantate 25 de ani,asa ca trageti dv concluzile .Pentru marirea randamentului vreau sa fac ca placile sa se orienteze dupa soare (20 procente mai mare de energie)  :yes:

nicomico

D-l Bismark va rog sa-mi spuneti cateva informati despre instalatia dv si anume:costul si de unde se poate achizitiona asemenea instalatie.Ce acumulatori folositi ,regulator de incarcare si convertor pt eoliana de 1kw ?

bismark

Intra  pe  forumul  http://ecosapiens.ro/forum/bb-reset-password.php  si la  bismark vei gasi si poze si costuri si mult mai multe ce te intereseaza.Eu le-am achizitionat in timp.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Daca nu gasesti ce te intereseaza vezi la bezman  de la inceputul forumului.Cu respect