• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

despre crotalierea stupilor

Creat de apisrom, Noiembrie 17, 2011, 10:12:45 p.m.

« precedentul - următorul »

bee_lover

In Romania sigur se va putea corupe inspectorul respectiv!

D006

  Sa va povestesc cazul lui Cristi , gazda noastra :
  Chiar daca esti roman guvernul italian nu face discriminari intre cetatenii Europei asa ca tanarul Cristian cu banii adunati in urma meseriei de sudor a investit in apicultura . a apelat la o asociatie care i-a sugerat sa nu cumpere foarte multe cutii deoarece i se vor subventiona mai putine . Tanarul a cumparat 50 de cutii iar cei de la asociatie i-au spus ca inspectorul guvernamental in aceasta situatie aproba subventionarea a 30 de cutii . depune omul dosarul , vine inspectorul care deja stia ca el are probleme cu varooa si ca in urma cu un an iau murit toate familiile iar acum are 100 de familii printr-un efort financiar consistent. Inspectorul impresionat de povestea acestui tanar ROMAN aproba subventionarea in cuantum de 100% astfel incat la colegii lui italieni din asociatie le-au cam picat plombele din gura deoarece ei mai mult de 70% nu au primit subventie .
  Interesant caz , nu ?

D006

   La stupina de 3000 de familii proprietarii avand in vedere ca nu sunt ajutati in nici un fel de stat nu au nici un fel de numerotare . Din cauza hotilor si pentru asi promova brendul stanteaza cutiile si ramele cu fier inrosit.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 28, 2011, 04:13:22 p.m.
Daca anul trecut s-au obtinut 18 mii tone, iar anul acesta 21 mii tone, cum ramane cu cresterea de 40%?


:lol:  simplu... 18+21=39... deci aproximat =40
daca punem si semnul de % rezulta....40%
:lol:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

ALBINEL 1984

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Noiembrie 28, 2011, 01:18:33 a.m.
Citat din: ALBINEL 1984 din Noiembrie 26, 2011, 04:52:30 p.m.
Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Noiembrie 24, 2011, 08:58:05 p.m.
Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 22, 2011, 07:04:06 p.m.
Nu am vazut rostul acestei intepaturi!
Nu sunt portavoce... in schimb am bun-simt!daca eu nu am raspuns, inseamna ca nu merita...
oricum, nu imi aduc aminte sa fii discutat pe undeva despre placutele de stupi, asa ca fiecare aude si mai ales spune ce vreamesajul meu era ca nu poti avea mai multe placute valabile pt un numar mai mic de stupi,daca florine  ai dat-o la plezneala cand ai intrebat la sedinta aca de duminica trecuta sau nu itii mai aminteste ori nu esti una si aceiasi ca persoana cu userul de pe forum  nu i-mi pasa si nici nu se merita efortul  :salutare la toata lumea :hi:fiecare stupar poate lua cate numere vrea

nu scrie nicaieri in lega ca esti obligat sa iei numere egale cu numarul de stupi
daca eu vreau sa am 100 de stupi cu numere cronologice, le comand si le cumpar, chiar daca acum am doar 25
e clar
eu in genereal nu prea arunc "la plezneala " ca altii
am incheiat dicutia cu tineextras din lege   
art 5
(4) Numarul de ordine al stupului apartine materialului biologic existent in acesta.
   Art. 6. -
    Apicultorul este obligat sa completeze in Carnetul stupinei, la pagina "Fisa familiei de albine", numarul de ordine al stupului acordat de forma asociativa.
   Art. 7. -
   (1) In cazul instrainarii/vanzarii/deteriorarii stupului si, implicit, al pierderii materialului biologic existent in acesta, apicultorul anunta in termen de maximum 5 zile lucratoare reprezentantul formei asociative, pentru a modifica in Registrul de inregistrare numarul de ordine al stupului care nu mai exista in stupina apicultorului.
   (2) Apicultorul care cumpara material biologic, precum si stupi noi si/sau vechi care au sau care nu au numar de ordine deja existent este obligat sa anunte in termen de maximum 5 zile lucratoare reprezentantul formei asociative pentru a primi placute de identificare pentru stupii achizitionati.
   (3) In cazul pierderii/deteriorarii placutei de identificare a stupului, apicultorul solicita reprezentantului formei asociative confectionarea unei noi placute de identificare, care sa contina aceleasi date ca placuta initiala.


viorel55

 Nu poate nimeni sa ia mai multe numere decat  pentru cei declarati la asociatie si bineinteles la registrul agricol.
Asta pentru ca  asociatia a fost obligata sa ceara de la ANARZ alocarea de numere exact pentru efectivul de familii aflat in evidenta la data solicitarii.
Nu vreau sa supar pe nimenidar inteleg, din postarile de mai sus, ca nu se cunoaste procedura  aplicata pentru obtinerea  de la ANARZ a numerelor.
  Trebuie sa stiti ca, in vederea obtinerii  numerelor, asociatia a depus la ANARZ,pe langa alte documente si  CENTRALIZATORUL MEMBRILOR FORMEI ASOCIATIVE PENTRU CARE SOLICITA NUMERE DE ORDINE PENTRU IDENTIFICAREA STUPILOR in care fiecare membru este inscris cu adresa si numar de stupi detinut.
Deci fiecare membru va primi acum numare pentru familiile  cu care este trecut in acel centralizaror,nici mai multe si nici mai putine.
  Este posibil ca unii membri sa nu doreasca aceste numere si atunci nu va primi nici un numar,deci nu exista posibilitate de negociere,ori iei toate numerele repartizate ori niciunul.
  Problema mai complicata este la asociatie unde fiecare modificare de efective trebuie operata intr-un REGISTRU DE INREGISTRARE......va dati seama...la unu creste (cumparare,inmultire) la altul scade(mortalitati,vanzari,furt etc)....Atunci cand creste  efectivul,mergi la asociatie si declari acest fapt,asociatia solicita ANARZ printr-o adresa alocarea  de noi numere,ANARZ trimite asociatiei adresa cu numerele alocate....... Deci....birocratie la maxim....

cipriene

mie unul mi se pare putred tot acest mecanism de contorizare al stupilor. nu cred in conspiratii, dar sigur este o mare marsavie; de exemplu pentru a derula PNA trebuie sa cumperi tablite de identificare, stupi si tot ce se deconteaza prin acest program doar de la ACA (si nu sa le faci in alta parte si apoi pe baza de factura sa le decontezi). mai spun ca este putred deoarece la Calarasi de anul asta (2011), apicultori au primit deja scrisori de la fisc pentru plata impozitului cu toate ca, codul fiscal nu presupune asta  :yahoo_cry:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: cipriene din Decembrie 13, 2011, 01:11:20 a.m.
mie unul mi se pare putred tot acest mecanism de contorizare al stupilor. nu cred in conspiratii, dar sigur este o mare marsavie; de exemplu pentru a derula PNA trebuie sa cumperi tablite de identificare, stupi si tot ce se deconteaza prin acest program doar de la ACA (si nu sa le faci in alta parte si apoi pe baza de factura sa le decontezi). mai spun ca este putred deoarece la Calarasi de anul asta (2011), apicultori au primit deja scrisori de la fisc pentru plata impozitului cu toate ca, codul fiscal nu presupune asta  :yahoo_cry:


ai 2 greseli
sa te ajut... sa le corectam:
1. "trebuie sa cumperi tablite de identificare, stupi si tot ce se deconteaza prin acest program doar de la ACA" - trebuie sa cumperi produsele ce se deconteaza prin pna de la forma asociativa in care faci parte (nu musai ACA)
- placutele NU SE DECONTEAZA PRIN PNA, dar intr-adevar sunt obligatorii ca sa poti accesa PNA-ul

2. asociatia iti faciliteaza cumpararea placutelor, dar NU TE POT OBLIGA sa le cumperi de la asociatia
- asociatia este obligata sa iti genereze numarul alocat, in baza cererii tale , iar tu poti sa le faci oriunde, cu conditia sa respecti cele impuse de legiuitor (daca asociatia vrea sa le faca cu 1 leu din plastic si tu vrei cu 10 lei din inox, hotararea ITI APARTINE)
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

marius_vfp

salut , cipriene, dezvolta putin ideea cu fiscul ,cum adica oamenii au fost pusi sa plateasca impozit la stat ca au stupi in curte ?(exista vreun temei legal?)  pai o sa se lase multi de apicultura in halul asta, da oare vaca sau calul lu vecinu e impozitat? astia o sa puna impozit si pe cainele de la poarta ,idioti altceva nu pot sa mai zic, suntem mai rau ca invremea lui ceasca.
spor la treaba.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

orbanstefan64

cu impozitarea ii prostie  :nod: :nod: nu platesti nimic !!!!!

D006

  Eu am mai spus odata : MULTI CHEMATI , PUTINI ALESI !!!  ca romanul este tolomac si semneaza fara sa citeasca este vina lui ! ca romanul se crede buricul pamantului si pe el mor paduchii de foame iar este alta mancare de peste !
  Nu spun mai multe ca iar se crede ca sunt antiroman.

pharaonu75

In plus, ai mai explicat de vreo doua ori cum sta treaba cu fiscul... cu completarea formularului... cu impozitul ZERO...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

cipriene

salut,
departe de mine gandul de a creea confuzie, dar: zilele trecute am avut o discutie cu presedintele ACA Ialomita de la care am inteles ca zilele cand se vor inpozita veniturile din apicultura nu sunt departe, iar vav de formele astea asociative chiar am o parere proasta si sincer imi pare rau sa spun acest lucru.
daca-mi este permisa comparatia cu un animal salbatic pe care vrei sa-l prinzi, ce faci? pregatesti un lasou cat mai larg, il arunci spre animal, il prinzi, dar acesta fiind larg animalul nu simte ca este prins pana cand lasoul nu se strange. cand deja simte ca a pierdut bunul cel mai de pret -libertatea- deja este prea tarziu.
cu stima.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

pharaonu75

Si lasoul ala cu ce il compari? Cu ACA sau cu celelalte forme asociative?
Ca nu prea inteleg!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

D006

  Romanii sunt culmea ! si cand iti da cineva ceva moca tot pui intrebari . Discutati discutii despre niste chestii pe care le presupuneti . Si daca se va impozita , care este problema ? un apicultor serios are cheltuieli deductibile insemnate asa ca impozitul va fi mic. Apicultorii virtuali au cheltuieli deductibile care tind spre zero si deci impozit mare.