• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Albizia-arborele de matase

Creat de happy, Noiembrie 10, 2011, 12:52:13 a.m.

« precedentul - următorul »

stefan1

  Sa dau si un soi mai rezistent la frig: Albizia julibrissin  "ERNEST WILSON"
E un arbust de 2-4 m inaltime si 2-4 m diametrul coroanei, originar din zonele mai inalte din Coreea. Foarte rezistenta la seceta. Infloreste in iulie-august. Se zice ca rezista la ger de -27 -29 grade (zona 5). Chiar daca mladitele crude degera, din lemnul mai vechi isi reia cresterea.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

happy

Citat din: Ozzy din Noiembrie 19, 2011, 11:47:33 a.m.
Vecinul meu are un astfel de arbust.
Anul trecut a inflorit prima data si a avut putine flori dar nu prea s-a bucurat de ele pentru ca       veneau , spunea el , niste pasarele si ciuguleau florile imediat ce infloreau.
Anul acesta a inflorit bogat , am fost sa-l vad  si nu era vizitat de absolut nici o albina desi stupii mei erau la 50 m. iar celelalte flori din gradina erau pline de albine. Poate ca in conditiile de clima din tara noastra nu produce mult nectar.

Mi-a ramas in minte afirmatia ca nu este vizitat de albine.Este foarte vizitat,ponderea melifera cred ca nu este mare dar ceva necatr are sigur.Florile au un miros discret.
albizia
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

clucian

Dar se chinuiesc greu albinele în florile arborelui de matase. Și nici nu au ce sa aduce decat putin polen.

Kiwi Bee

Albizia julibrissin este vizitat de catre albine pt nectarul sau..... dar si de oameni caci miroase fantastic.

Ionel_Cluj

In drum spre Tasnad  Salaj ,in doua sate sunt cate un arbore de matase in doua curti cred ca fiecare au mai bine de 5 m (mai inalte decat casele) si sunt superbe acum in august Eu le vad doar din masina dar daca rezista in acea zona inseamna ca s-au aclimatizat

Ionel_Cluj

Pomii de Albizia pe traseul Cluj-Tasnad.

Bătrânul

Am reusit sa obtin doi puieti de albizia din saminta . Am citit ca vor imflori dupa 15-20 de ani  ASTEPT nu ma grabesc.

Ionel_Cluj

Sa speram ca nu va trebui sa asteptam asa de mult.Si euam primit de la domnul Happy cateva seminte din care am obtinut trei puieti.Au deja trei ani,doi sunt cam de 80 cm foarte ramificati iar unul are tulpina cat degetul de groasa,nu are ramificatii si are peste 2 m.Eu am citit ca infloreste cam la 4-5 m asa ca ar mai dura,daca are acelasi ritm de crestere,doar vreo 6 -7 ani .Sa speram ca nu vom planta pomi doar pentru urmasi.

happy

Citat din: Bătrânul din Septembrie 05, 2016, 11:37:46 a.m.
Am reusit sa obtin doi puieti de albizia din saminta . Am citit ca vor imflori dupa 15-20 de ani  ASTEPT nu ma grabesc.

Am la tara albizie din seminte care dupa 4 ani a inflorit,de fapt puietii de albizia din seminte se obtin.Informatia cu 20 ani este falsa.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

bismark

    La toamna daca face seminte te rog sa-mi trimiti si mie citeva eu iti pot trimite seminte de evodia.Mai mult pentru parfum sa-l pun linga casa in gradinita.Este si frumosa floarea nu stiu cit timp tine.Cu respect  ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Ionel_Cluj

Din cate am citit ,albitia tine inflorit toata vara ,din iunie pana in septembrie.Cei pe care i-am pus in poze ii vad doar in august dar atunci sunt splendizi.

tavy

Am vazut unul inflorit ieri, dar nu cred ca mai tin mult pentru ca incep sa faca teci. Cine e din jud. Arges poate lua seminte gratis din centrul Pitestiului de toamna tarziu pana primavara.