Ierneaza corect?

Creat de badguy_goodguy, Noiembrie 05, 2011, 10:10:36 PM

« precedentul - următorul »

N A MARIN

Pana acum este bine. ^:)^
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

relutu

Citat din: badguy_goodguy din Decembrie 04, 2011, 02:40:29 PM
Ce fac albinele in aceste ferestre de 10-12 grade? cara mancarea in cuib de pe margini, se reorganizeaza?
Sriu pe forum. =))

N A MARIN

Citat din: relutu din Decembrie 04, 2011, 08:22:11 PM
Sriu pe forum. =))
Sriu pe forum! :rotfl:
GRADINA DOMNULUI ,pe zi ce trece, devine din ce in ce mai INCAPATOARE :hi:

dorindafi

:zzz:  hiba este ca nu totzi gasim intrarea :rotfl:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

POSTASUL

eu zic altceva decat sa radem de el ,al rog sami trimita adresa si eu ai trimit o carte pentru incepatori dar cu conditia ca sambata sau duminica sal testam , ca  la scoala , sa ne convingem ca o citeste  :ok:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

apicmd

pe internet gasesti  o droaie de carti in format pdf.despre toat aspectele apiculturi.daca vroia le gasea,le scotea la printer(cititul la calculator strica ochii :D) si le citea.Omului poti sa-i ei du deasilea dar sai  dai  nu.
BPR!!!!

danipowsoft

am si eu o intrebare: un stup complet echipat pe 7 rame care are acum 35 kg ce ziceti trece iarna ?
Nu am cintarit stpul gol, fara miere

tassevasi

Citat din: danipowsoft din Decembrie 21, 2011, 08:46:31 PM
am si eu o intrebare: un stup complet echipat pe 7 rame care are acum 35 kg ce ziceti trece iarna ?
Nu am cintarit stpul gol, fara miere

:rotfl: :rotfl: Pai tu cintaresti stupul sa vezi daca trece iarna ?
     Multe lucruri trebuesc facute inainte de a trece iarna : tratamente facute la timp ,hrana de calitate pt iernat si suficienta ,restingerea cuibului 5-6 ram diafragma si  inpachetarea pt iarna cu materiale care sa nu favorizeze producerea condensului, micsorarea urdinisului ,smd .
  Numai bine  :hi:

danipowsoft

tratamente facute la timp ,hrana de calitate pt iernat si suficienta ,restingerea cuibului 5-6 ram diafragma si  inpachetarea pt iarna cu materiale care sa nu favorizeze producerea condensului, micsorarea urdinisului ,smd AM FACUT
am zis... hai sa ii si cintaresc... am vazut pe uni si am zis fa fac si eu
investitie 1 caintar electronic de mana 10 RON

Bistriteanul

Danipowsoft,
ca sa calculezi cantitatea de miere care o ai in stupul respectiv ar trebui sa cantaresti un stup identic echipat, cu acelasi numar de rame cladite, si sa cunosti greutatea albinelor pe care le ai.
Nu mai spun ca, la reusita iernarii, conteaza pe linga cantitate si modul de aranjare a mierii, ca acest lucru este de la sine inteles si il cunosti.
Acuma daca tot ai achizitionat un cantar, poti sa-l folosesti ca sa vezi cata miere consuma albinele in lunile care urmeaza. Ar fi interesant sa inregistrezi o cantarire inainte si dupa un zbor de curatire, ca sa afli cat cantareste....cac_tul, pardon, pierderea in greutate la zbor de curatire.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

badguy_goodguy

Ok. Am fost la ei sunt ok. S-au mai lasat in jos pe rame. Acuma sunt doar cam 50% deasupra pe rame.
Spre fericirea mea mancare au cat pentru inca 10 luni ca decembrie :D

In jur de 10-15 albine moarte la fiecare stup pe jos, insa la un stup erau cam multe albine moarte...sa zicem o farfurie plina... nu stiu de ce. albinele un pic cam agitate, cred ca si-au pierdut matca.

apicmd

o farfurie e  mult :sad: poate ai   vreun  soricel...
BPR!!!!

marius_vfp

daca albinele cazute nus mancate ,in special capul , soarec nu e ,
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

N A MARIN

Citat din: badguy_goodguy din Decembrie 28, 2011, 09:08:07 PM
Ok. Am fost la ei sunt ok. S-au mai lasat in jos pe rame. Acuma sunt doar cam 50% deasupra pe rame.
Spre fericirea mea mancare au cat pentru inca 10 luni ca decembrie :D

In jur de 10-15 albine moarte la fiecare stup pe jos, insa la un stup erau cam multe albine moarte...sa zicem o farfurie plina... nu stiu de ce. albinele un pic cam agitate, cred ca si-au pierdut matca.
In general ,asa cum am observat io, in prima parte a iernii,cand este hrana suficienta si temperaturi acceptabile, moare albina batrana si cea uzata .
Cele mai multe  ies  din stup pentru acest fenomen .
Ramane in stup albina care a crescut puiet pana mai tarziu ,mai ales in acele familii care au matca tanara ,schimbata mai spre toamna 
Acestea sunt cele ce le regasim pe fundul stupului in numar  mai mare ,moarte .
Din punctul meu de vedere nu este o problema daca "se aud bine"

badguy_goodguy

Mda. Iarna trecuta am iernat 12 familii si au murit 6.. Iarna asta am cam 30 de familii pe cap :p
Nu cred ca banuiti ce emotii am pe mine, chiar daca anul trecut stupii pana in februarie erau toti12 vii. ( au murit prin martiec cand m-am dus a ele erau decedate... chiar daca le-am dat f. mult sirop atat vara cat si toamna, suna cunoscut nu? )

Iarna asta le-am strans la maxim, am mai scos si rame am scutarat albinele de pe ramele unde erau putine, experiment cu tot ce e pe forum ,acuma normal ca ma intreb "au mancare, nu au mancare, pun turta cum face tzaranu, le pun un suc de nailon peste el cum face tzaranul, pun tavita antivarou la loc cum ar face un tzaran,etc"

De abia astept sa le vad ok in februarie-martie.

PS: a se citit "taran" = cineva care face apicultura traditionala si nu moderna.