Ierneaza corect?

Creat de badguy_goodguy, Noiembrie 05, 2011, 10:10:36 PM

« precedentul - următorul »

apicmd

Ce poate sa  insemne  albine moarte cu "limba" scoasa(am gasit vreo 2-3 tot pe cindurica...in rest  tot  ok
BPR!!!!

bucovineanu

Alea sigur au murit de foame. Erau probabil intr-o margine si nu aveau mancare pe acea fata a ramei.

Bătrânul

CitatNu pune benzile nicaieri. Acele familii vor pieri inainte de iesirea din iarna Pacat !!!! Daca deja le lipseste mierea pentru incalzit........ (dupa cele descrise de tine mai sus) Ma doare inima  :rusine: :rusine: :sad:
:nod: :nod: :nod: :nod:

badguy_goodguy

Batranule, eu zic ca au miere destula.... cam 2-3 kg pe rama tot au.

dorindafi

:zzz:  oricat vrem noi sa organizam cuiburile albinele tot dupa regulile lor lucreaza
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

salut , cineva mai experimentat (sa nu mia zic batran ca iar ma trageti de urechi)imi zicea ca daca vreau sa ies in primavara cu albine trebuie sa le ofer liniste deplina , stimularile si completarile sa se termine cel tarziu la 10 septembrie , matca sa nu mai ponteze dupa aceasta data , albina are nevoie de relaxare si sasi formeze corpul gras sa fie vrednica sa treaca iarna , si sa numi fac griji ca vor muri din auza timpului mare pe care trebuie sal treaca ele tin si 6 luni cat mai bine grupate mancare destula intre 18 si 22 kg pe familie si tratamente bine facute, astept cu nerabdare primavara sa vad rezultatele .
spor la treaba 
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dorindafi

:hi:  marius  ai spus 10 septembrie - shi daca nu reusheshti pana atunci din diferite motive le vei lasa in plata domnului
2-anul trecut matca ponta shi in luna noembrie,anul asta a inceput iarashi din cate spun cei care au verificat cuiburile in ultima saptamana-nu o putem noi opri
3-relaxare  =)) , pai daca la mine in stupina intra gainile shi dau cu ciocul  in stupi,trec caini care latra ce pot face?
  datoria noastra este cum ai spus-tratament,hrana shi conditzii bune de iernare restul e legea naturii :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

dorine snt deacord cu tine , in ceea ce zici ,
1 nu  cum sa le las le organizez cat mai bine si eficient , daca vad ca  au rame mai goale le dau dupa diafragma cel mult 2 si la distanta intre ele dar si de diafragma   astfel cuibul se formeaza sigur unde trebuie albinele  vor umple locul unde matca depune oua si astfel dispare incet incet ponta  matca fiind nevoia sasi inceteze ponta , dar in acest timp temperatura noatea trebuie sa fie destul de rece astfel incat ele se organizeaza , cam asa gandesc eu  spunemi daca e bine .
2 pai da daca unii dintre noi au infofolit stupii in asa fel incat e caldura mai mare decat in soba e normal
3 e aici e alta treaba daca la caine nui poti pune filtru fonic la botic , gainile le poti inlatura , un gard din plasa etc.(eu asa am facut ,ca are socru ceva zeci de gaini , e mai sare cate una da e alta treaba ii bag un pai inureche si il chem so vad cum se invarte  si el o taie  si daca tot suntem in post el no mananca  si mio da mie , deci avantaje tiriac, ca la tenis  :yes: ) .
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dorindafi

salutare marius
1-nu sunt eu in masura sa spun ce e bine ori rau,fiecare ishi alege drumul in viatza
impachetarea cuiburilor am facuto intre 20-09/10-10 --011 shi de atunci eu nu am mai umblat in cuiburi shi nici nu o voi face pana la primavara cand timpul va permite.  asha lucrez in fiecare an
2-nu comentez
3-daca socru da de veste ca din cauza ta galinaceele fac otita sar putea sa ai soarta lu ELODIA =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

badguy_goodguy

+10 grade. Albinele inca sunt ok. Totusi sunt cam 20-30 pe fundul stupului moarte...

bucovineanu

Nimic anormal, au murit de batranete. :razz:

badguy_goodguy

Ce fac albinele in aceste ferestre de 10-12 grade? cara mancarea in cuib de pe margini, se reorganizeaza?

Sa inteleg, ca la +10 , +12 grade pacat ca nu a fost si soare afara, pt. ca ar fi efectuat un zbor de curatenie?

apicmd

la mine  astazi  au  fost  acele mult  asteptate 12 grade. pai era as a o  activitate  la  urdinis  de  ziceai ca era  furtisag)) cu  ocazia asta au  facut si  curatenie...pierderile  nu au constituit mai  mult de 10-15 albini de stup
BPR!!!!

POSTASUL

Citat din: badguy_goodguy din Decembrie 04, 2011, 02:40:29 PM
Ce fac albinele in aceste ferestre de 10-12 grade? cara mancarea in cuib de pe margini, se reorganizeaza?

Sa inteleg, ca la +10 , +12 grade pacat ca nu a fost si soare afara, pt. ca ar fi efectuat un zbor de curatenie?
ce sa faca mai citesc si ele   :bzz:  :bzz:  :bzz: o carte despre apicultura ,     esti durere   :uimit: :uimit: :rotfl:  :rotfl: sincer sa fiu cred ca tu nu ai pus nici odata mana pe o carte de apicultura
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

dorindafi

Citat din: badguy_goodguy din Decembrie 04, 2011, 02:40:29 PM

:uimit:  cum ce fac ? joaca barbut =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092