tratament varachet

Creat de valentin27, Octombrie 12, 2011, 08:12:36 PM

« precedentul - următorul »

valentin27

in urama cu o 10 zile am terminat cele 3 tratamente cu varachet si acuma cand m`am uitat in stupi erau depopulati si in 2 dintre ei sunt paduchi la greu si sunt foarte depopulati stau mai bine in populatie cei pe 5 rame

bucovineanu

Daca dupa 3 tratamente se vad totusi paraziti pe albine ceva nu e in regula. Ori acele familii nu au mai fost tratate de vre0 2-3 ani, ori tratamentele nu au fost facute corect. La ultimul tratament mai era puiet? Ce model de stupi si cate picaturi au fost puse?

valentin27

sunt roiuri de anul acesta au prins culesul de floarea soarelui si s`au dezvoltat foarte bine modelul stupilor 12 rame dadant si ei sunt pe 10 rame acuma cate 4 picaturi am pus

tassevasi

Daca ai mai avut puet cind ai facut tratamentele ,sigur mai ai si paraziti ,
  Tratamentul ultim se face in lipsa puetului.
Un roi  de anul acesta cit ar fi de bine dezvoltat eu il tin pe4_ 5 ram  nu pe 10 cum ai tu , chiar de,i 12 ram .
  Roii ca sa,i scoti din iarna restinge,i ,ca in primavara au ei timp sa se dezvolte la maxim.
  Numai bine .

valentin27

acuma erau ouate 2 rame tratamentul o sa`l fac la inceputul lui nov ? nu`i cam tarziu???

bucovineanu

Tratamentul se poate face in orice luna. Singura conditie: temperatura exterioara sa fie peste 12 grade si albinele sa nu fie in ghem.

tassevasi

Citat din: bucovineanu din Octombrie 12, 2011, 09:59:44 PM
Tratamentul se poate face in orice luna. Singura conditie: temperatura exterioara sa fie peste 12 grade si albinele sa nu fie in ghem.

:D   Mi,ati luat,o inainte  , toata stima .

valentin27

ilalexandru

Valentin un lucru trebuie sa stii...in perioada asta nici un roi, la nimeni, nu ocupa 10 rame cu albina. Automat, albina s-a imputinat, nu mai sta asa imprastiata pe rame si de aici nr. de rame ocupate cu albina a scazut. Un roi de anul acesta foarte bun are cam 5 intervale ocupate cu albine. Deci redu cuibul respectivelor familii la atatea rame cat ocupa dimineata cu albina si inca un tratament peste vreo 2 saptamani. Paduche in momentul asta se afla in celula cu puiet si pana nu iese tot nu faci nimic

valentin27

am mai intrebat pe unu pe altul pe aici de prin zona si nu prea mi`au dat sperante de a trece iarca cu cel cu paduchi ce fac ?? mai astept pana iese tot puietul mai avea 2 rame acuma 2 zile cu puiet de 2 zile oare ce pot face daca nu or fi temp bune in nov??:(

balasbebe

Eu am facut tratament si in Decembrie si a fost bine. Ai rabdare si o sa fie bine. Ultimul tratament se face in absenta puietului ci Varachet. Poti folosi si benzi cu Mavrirol pana nu se pun albinele in ghem

4unix

Buna,
Am si eu o nelamurire in legatura cu tratamentul cu Varachet, ieri ar fi trebuit sa fac al III-lea tratament, dar din cauza temperaturii scazute am renuntat, este vreo problema daca-l aplic astazi, adica la un interval de 8 zile in loc de cele 7 specificate in prospect?

Numai bine!

zgl

:bzz:
7-10 zile asa ca i ok.
spor la munca.....atentie la temperatura!!!
albina plateste....

4unix

teo

e mai bine mai tirziu ,decit deloc .deci nui nici o problema