• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Pretul zaharului

Creat de reformistul, Septembrie 12, 2011, 04:56:56 p.m.

« precedentul - următorul »

reformistul

Septembrie 12, 2011, 04:56:56 p.m. Last Edit: Septembrie 12, 2011, 05:02:10 p.m. by reformistul
O stire din Ungaria despre explozia pretului la zahar din octombrie. Punem pariu ca va creste si la noi?! Cine poate face o traducere mai literara este rugat sa o faca.

Aici textul in maghiara:

http://www.omme.hu/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1006&Itemid=45

Asta e textul tradus cu google:

Din octombrie, preţurile de zahăr cresc    | Imprimare |
2011th 09 08th

Din octombrie să ridice preţul zahărului în limba maghiară proprietarului austriac.

Din octombrie, este de aşteptat să crească cu mai mult de 20 la sută din preţul de zahăr din grupul austriac Agrana - a declarat agenţiei de ştiri APA CEO-ul companiei. Mary Hart interviu cu Johann motivele pentru decizia de majorare a preţului mondial pentru zahăr, şi Uniunea Europeană, există un dezechilibru între cerere şi ofertă.

În 2006, Uniunea Europeană de zahăr de reformă a intrat în vigoare 13.3 milioane de tone pe an, determinată de producţia de zahăr a UE, în timp ce consumul de 17,3 milioane tone - Mary Hart a explicat. Aşa-numita de la introducerea cotelor de zahăr, cu toate acestea, fostul dublu la 500 de euro pe tona de zahăr pe preţul pe piaţa mondială, ceea ce înseamnă că de trestie de zahăr în Brazilia este acum la fel de scumpe ca de sfeclă de zahăr în Austria. Acest CEO Agrana, printre altele, se datorează de trestie de zahăr utilizate pentru producerea de bioetanol.

Mari Hart - care este, de asemenea, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Europene de zahăr - cota de zahăr de 1.5 milioane de tone de ridicare a Comisiei Europene îndeamnă pe piaţa zahărului Europene pentru diminuarea tensiunilor.

UE pe piaţa reformei din sectorul zahărului în fabricile de zahăr 180 au fost închise la 80 de ani, o mare parte din Europa de Est. Ungaria, de exemplu, consumul anual de 300 mii tone, dar numai 100 mii tone de producţie.

Agrana - care este detinuta in majoritate de Cukor Magyar Zrt - producător de zahăr numai în Austria, cota de piaţă de 90 la sută. Două fabrici în Austria Inferioară, pe care le produc anual 400 mii tone de zahăr. Limba maghiară Sugar Co este in prezent singurul - Kaposvár - fabrici de zahăr care funcţionează în companii industriale din Ungaria.

pistol28

3.29 lei/kg  zahar Cristal (Lemarco)

Carrefour 13.02-19.02.2014
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

bio


Mihai Sergiu

Eu am luat de la penny coronita cu 3,5 :sad:
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

State


yulian

Si eu am luat Lemarco de la Carrefour. Este ok, acum il dau la pret mic sa scape de stocuri. Din pacate a fost preluat de catre Agrana...un jucator mai putin pe piata. Am luat anul trecut de la Profy zahar din ala si putzea ca dracu'. Noroc ca n-am luat decat vreo 5 kile de test!

cipriene

am vazut ieri la Kaufland zahar Coronita putin peste 4 lei/kg.
imi pare rau ca nu am luat cand era 3,5 lei/kg - acum doua luni
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

dredd

la XXL in Buzau am gasit ieri cu 3,5 iar la Metro era 3,6, Coronita