Miros urat stupii dupa floarea soarelui

Creat de dan.smarandoi, Iulie 27, 2011, 10:39:37 PM

« precedentul - următorul »

dan.smarandoi

Salut,stie cineva din ce cauza stupii degaja un miros urat dupa floarea soarelui?

Obombo

Flarea soarelui nu are nici o treba cu mirosul urat. Controleaza ramele cu puiet.

dan.smarandoi

Sincer puiet este destul de putin 2-3 rame,mai mult oua pentru ca stupii au fost blocati cu miere.Aceiasi situatie am intalnito si in anii anteriori,mirosul dispare dupa o perioada fara alte urmari.Acelasi miros este si in alte stupine din zona.

D006

Si eu am avut acel miros in urma cu doi ani cand am fost la floarea soarelui in Insula Mare a Brailei , parerea mea este ca mirosul provine de la chimicalele folosite in agricultura.

Obombo

Se vede ca mai am multe de invatat :D, pentru mine un miros urat care vine din stup indica o boala a puietului, daca de vina sunt chimicalele din agricultura nici nu vreau sa ma gandesc cum e mierea :uimit:.

Kiwi Bee

Citat din: Obombo din Iulie 28, 2011, 11:08:03 PM
Se vede ca mai am multe de invatat :D, pentru mine un miros urat care vine din stup indica o boala a puietului, daca de vina sunt chimicalele din agricultura nici nu vreau sa ma gandesc cum e mierea :uimit:.

Procesatorul amesteca mierea cu a ta iar neamtzul se va linge pe degete si totul va fi bine.  :D

dan.smarandoi

Nu cred sa fie vorba nici de chimicale,in zona mea n-au avut suprafete mari cu hibrizi de floare,ci suprafete mici ale particularilor,care n-au facut tratamente.Cred ca-i un miros de la puitul eclozat,ori ca-si fac pregatirile pentru sezonul rece

mape 48-petru manea

se poate ca mirosul polenului de la anumiti hibrizi sa aiba un miros mai accentuat
si albinele facand ventilatie pt.aerisirea supilor de gaja un miros mai greu care nu poate fi asemanat cu mirosul de trandafiri
eu zic sa stai linistit  :ok:

Obombo

Mrosul neplacut de polen, cel putin pentru mine, probabil din cauza ca ma obligau sa mananc polen cand eram mic, l-am simtit in apropierea stupilor si inainte si dupa floarea soarelui, in raporrt, banui, cu temperatura externa, dar nu se poate defini "miros urat".