pretul mierii 2011 bunul simt si procesatorii

Creat de cucubau, Iulie 26, 2011, 08:13:15 AM

« precedentul - următorul »

cucubau

Stimati colegi
Am deschis acest subiect deoarece se pare ca am deranjat trantorii cei mari din procesare cu cu vechiul subiect ''pretu mierii''  pe care s-au straduit sa-l faca sa dispara de pe forum si alt cineva a lansat un nou subiect cu aceeasi titulatura.
In vechiul subiect scriam despre necesitatea  infiintarii unei organizati de tip sindical care sa n-e reprezinte in negocierea pretului mierii cu procesatorii  Se stie ca un simplu apicultor nu poate negocia , dar o organizatie poate.
Deci daca ne-am pune de acord si nu am livra miere fara a avea acordul organizatiei pentru pretul pe care l-am primii totul ar fi ok.
In acea situatie procesatorii ar fi nevoiti sa aleaga intre asi micsora profitul in limita bunului simt sau sa dea faliment.
Tot acolo propuneam cea de-a doua varianta care ar fi putin mai simpla , intrucat se stie ca apicultorii sunt oameni saraci si au nevoie de banii. Sa n-e punem de acord si sa boicotam un procesator de nivel mare si astfel sa-l silim l sa mareasca pretul si asa toti procesatorii ar intra in concurenta si nu ar m-ai face cartel.
Stimati colegi , daca mirea va este de prisos si va convine pretul pe care in scarba v-il arunca procesatorii ,totul este ok, dar daca din banii pe care cu multa truda ii obtineti si care abia va ajung de motorina , si abia va tin la nivelul de plutire, atunci ar fi cazul sa ne unim .
Cu multa stima un apicultor sarac!   

pharaonu75

Citat din: cucu.bau din Iulie 26, 2011, 08:13:15 AM
Stimati colegi
Am deschis acest subiect deoarece se pare ca am deranjat trantorii cei mari din procesare cu cu vechiul subiect ''pretu mierii''  pe care s-au straduit sa-l faca sa dispara de pe forum si alt cineva a lansat un nou subiect cu aceeasi titulatura.
...

Daca citeai mai atent observai ca topicul vechi a fost unit cu cel nou, intrucat ambele aveau acelasi subiect de discutie!
Postarile nu au disparut ci se regasesc in continuare in topicul unit!

Ce bine ar fi daca toti ar gandi inainte sa deschida gura!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cucubau

Cu totii atunci cand eram mici am jucat de-a pitulata sau de-a vati ascuselea.Desigur metode de-a face ceva sa nu fie vizibil sunt multe , cel mai simplu sa-l acoperi sau sa proiectezi o lumina puternica  in ochii privitorilor sau si mai simplu praf in ochi .
Si cum deranjanta tema trebuia sa dispara a fost unita cu alta tema cu acelasi titlu prin acoperire .
Stimati procesatori va este teama?

cucubau

Circula un zvon precum ca efectivele de albine de pe continentul american dar si din vestul Europei ar fi in continua scadere , oare o fi adevarat ?
Daca da ...atunci de ce pretul la miere este in continua scadere la noi , o fi productia prea mare sau alta este cauza.

stupar

Voi trimite votul,daca schimb leu cu eu.In Germania si Franta un kg miere de salcam e 13,5 eu.
Ce vrei sa votam boule??

cucubau

Daca cineva isi imagineaza ca noi producatorii din Romania nu stim care este pretul mierii in afara granitelor se inseala , sau poate domnul vitel mai mare isi imagineaza ca pretul ar trebui sa fie mai mare... jos palaria  , nu pot decat sa il salut , dar sa nu uite un aspect esential in Romania ...Barbatii nu sunt castrati , ar putea sa spuna taur nici-decum titulatura domniei sale , cer scuze pentru limbajul folosit .
Cu respect , un stupar sarac!

pharaonu75

Citat din: stupar din Iulie 29, 2011, 08:52:12 AM
Voi trimite votul,daca schimb leu cu eu.In Germania si Franta un kg miere de salcam e 13,5 eu.
Ce vrei sa votam boule??

Titlul sondajului are urmatorul cuprins: Se stie cu cat s-a cumparat mierea de salcam si rapita de catre procesatori, care credeti ca este pretul corect pentru mierea poliflora 2011?
Deci, domnule Stupar, intrebarea era despre pretul  mierii poliflore la vanzarea catre procesator!
In afara faptului ca sunteti pe langa subiect cu postarea pretului mierii de salcâm din Franta si Germania, mai folositi si un limbaj injurios!

In consecinta, pentru referirea la regnul animal, veti fi doar cititor 5 zile! Asta ca sa va adunati cuvintele si sa stiti cum trebuie sa va adresati unui coleg de forum!
Aici toti suntem apicultori! Suntem oameni, nu animale! Si pentru a fi respectat trebuie sa respecti mai intai! 
:redcard:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Citat din: cucu.bau din Iulie 29, 2011, 09:48:48 AM
Daca cineva isi imagineaza ca noi producatorii din Romania nu stim care este pretul mierii in afara granitelor se inseala , sau poate domnul vitel mai mare isi imagineaza ca pretul ar trebui sa fie mai mare... jos palaria  , nu pot decat sa il salut , dar sa nu uite un aspect esential in Romania ...Barbatii nu sunt castrati , ar putea sa spuna taur nici-decum titulatura domniei sale , cer scuze pentru limbajul folosit .
Cu respect , un stupar sarac!

Domnule Cucu.bau, aveati posibilitatea raportarii mesajului domnului Stupar! Nu trebuie sa raspundeti unei marlanii in acelasi mod!
Inotati in ape tulburi si aveti deja un cartonas galben! Nu mai continuati pe aceasta linie!

D006

Ce vrei sa votam boule??

D-le STUPAR, nu este frumos sa vorbesti asa pe acest FORUM...

..poate ca ai vreo politza de platit, dar nu este frumos in stilul asta.

..nu-ti convine sau nu-ti place ceva este mai usor sa evitzi si este OK .

tassevasi

Citat din: bio din Iulie 29, 2011, 09:25:58 PM
Ce vrei sa votam boule??

D-le STUPAR, nu este frumos sa vorbesti asa pe acest FORUM...

..poate ca ai vreo politza de platit, dar nu este frumos in stilul asta.

..nu-ti convine sau nu-ti place ceva este mai usor sa evitzi si este OK .

Nu inteleg ce frustrari are acest  domn pt care iau si eu atitudine ,  nimeni nu l-a deranjat cu vre-o ecspresie ofensatoare ,iar d-lui foloseste fara discernamint orice ,  probabil sunt din vocabularul cotidian, nu-i corect , poate va intelege ca-si tradeaza pedagogii.
  Totusi numai bine ii  dorim si sanatate .

MiereaNaturala

CitatCircula un zvon precum ca efectivele de albine de pe continentul american dar si din vestul Europei ar fi in continua scadere , oare o fi adevarat ?
Daca da ...atunci de ce pretul la miere este in continua scadere la noi , o fi productia prea mare sau alta este cauza.

Pentru ca  odata cu albinutele...scade si numarul de apicultori !

Acei apicultori care nu apeleaza la "inlocuitori"  ! :)