stimulare cu protofil

Creat de bta, Iulie 24, 2011, 06:45:15 PM

« precedentul - următorul »

bta

am cateva roiuri naturale si vreau sa le stimulez cu sirop cu protofil...   cat protofil sa pun si la ce cantitate de sirop??? cat timp sa fac stimularea cu protofil si ce cantitate/zi ????

Kov iulian

Scrie pe sticla , toate informatiile de care aveti nevoie  ,

bee_lover

Daca tin bine minte e undeva la 17ml la 1 litru sirop 1/1. Ai grija cu protofilul sa il dai seara sa nu faci furtisag in caz ca nu e cules in zona. Poti sa le dai cat te tine buzunarul daca dai in cantitati mici.

mape 48-petru manea

total pe un sezon / fam.60 ml

Kov iulian

Si inca un amanunt important , am observat ca e bine prima data sa le dam sirop simplu fara protofil , pt a le stirni pofta apoi dupa 2-3 zile le dam si protofil , am observat ca daca nu procedez asa , unele famili nu iau siropul cu protofil si ramine in hranitor la familiile slabe .

bta

zbye

Salutare ! Eu mi-am cumparat 10 roiuri destul de "mari", media e de 7 rame, dar la 7 dintre ei am inceput stimularile cu sirop de zahar facut cu apa si la 3 cu ceai din plante... La cele 7 siropul a disparut de seara pana dimineata iar la cei 3 a stat cam 2 zile, sa fie din cauza mentionata mai sus, diferenta dintre ceai si apa ???  :bzz:

bta

punele seara 150 ml sirop si va disparea pana dimineata ...

Kov iulian

Citat din: zbye din August 07, 2011, 11:11:49 PM
Salutare ! Eu mi-am cumparat 10 roiuri destul de "mari", media e de 7 rame, dar la 7 dintre ei am inceput stimularile cu sirop de zahar facut cu apa si la 3 cu ceai din plante... La cele 7 siropul a disparut de seara pana dimineata iar la cei 3 a stat cam 2 zile, sa fie din cauza mentionata mai sus, diferenta dintre ceai si apa ???  :bzz:
Probabil e ceaiul prea " tare " si de asta se intimpla asa , de fapt sa va zic un pont ceaiul nu e chiar asa de bun , prin fierbere se distrug multe elemente importante din plante , cea mai buna metoda de a extrage din planta tot ce e sanatos , e tinctura ( plante puse la macerat in alcool ) asta contine si Protofilul tinctura din diverse plante plus toate vitaminele B

orbanstefan64

apa clocotita bagi plantele ii pui un capac si il iei de pe soba. infuzie!!!!

POSTASUL

cred ca trebuie sa incep si eu stimularea cu protofil , marti seara leam facut un tratament cu varaket forte 4 pic. de fam. lin stup de 12 ram si cate 3 pic ra roiuri pe 5-6 ram. tot in stup de 12. Acum astept sa se indrepte vremea ca e frig si ploua 12-13grade C , si sa scot cate o ram  doua care sunt ful cu miere sa le pun la rezerve si in locul lor sa bag diafragma si hranitorul.As intreba mentorii din zona mea , pana cand sa merg pe stimulare si cand sa trec la complectarile de hrana pentru iarna.Va multumesc :hi: :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

orbanstefan64

daca scoti rama cu miere baga in loc   o rama maronie sa faci loc pt ouat nu te grabi cu strinsul cuibului :hi: :hi:

jimm

Administrez Protofil impreuna cu sirop 1/1 - 17 ml/litru sirop, conform prospectului, pentru stimulare o data la 6 zile de 5 ori.

POSTASUL

Citat din: jimm din August 10, 2011, 10:39:01 PM
Administrez Protofil impreuna cu sirop 1/1 - 17 ml/litru sirop, conform prospectului, pentru stimulare o data la 6 zile de 5 ori.
si ce cantitate le dai de fam. oadata la 6 zile??eu stiu ca stimularea consta  intro cantitate de 200-300 g la 2-3 zile de fam. , nui asa??? :uimit:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

jimm

Cantitatea depinde de puterea familiei nu mai mult de 250-300 ml - faci stimulare, dai cat sa-ti traga pana a 2 a zi, faci o proba fara protofil sa vezi cat trebuie sa pui sa-l traga.
Daca faci stimulare tratamentul cu Protofil cu actiune principala asupra nosemei si secundare ca stimulare il faci doar in ziua 1-7-14-21 si 28 in restul timpului bagi doar sirop cu ceai 200-300 ml  o data la 2 zile sa-l traga