stimulare cu protofil

Creat de bta, Iulie 24, 2011, 06:45:15 PM

« precedentul - următorul »

Porfy66

Citat din: POSTASUL din August 10, 2011, 09:54:37 PM
... leam facut un tratament cu varaket forte 4 pic. de fam. lin stup de 12 ram si cate 3 pic ra roiuri pe 5-6 ram. tot in stup de 12...
Varaketul se administreaza in functie de volumul lazii in care sunt albinele si nu in functie de nr de rame ocupate de albine....  :hi:

bta

Citat din: Porfy66 din August 11, 2011, 07:13:30 AM
... leam facut un tratament cu varaket forte 4 pic. de fam. lin stup de 12 ram si cate 3 pic ra roiuri pe 5-6 ram. tot in stup de 12...
Varaketul se administreaza in functie de volumul lazii in care sunt albinele si nu in functie de nr de rame ocupate de albine....  :hi:
DACA AM UN ROI PE 6RAME intr-o lada de 18 rame, cati picuri de varaket pun????

POSTASUL

Citat din: jimm din August 10, 2011, 11:16:58 PM
Cantitatea depinde de puterea familiei nu mai mult de 250-300 ml - faci stimulare, dai cat sa-ti traga pana a 2 a zi, faci o proba fara protofil sa vezi cat trebuie sa pui sa-l traga.
Daca faci stimulare tratamentul cu Protofil cu actiune principala asupra nosemei si secundare ca stimulare il faci doar in ziua 1-7-14-21 si 28 in restul timpului bagi doar sirop cu ceai 200-300 ml  o data la 2 zile sa-l traga
fratilor deci protofil sa pun in sirop doar la 7 zile??? :uimit:  in rest sa le dau siropul simplu??eu din prospect inteleg altceva sa nu depasesc 50-60mil de fam. pe sezon [mai bagat in ceata] luminatima ca nu mai inteleg :rotfl: :rotfl: :uimit: :hi: :hi: donu bucovineanu va rog sa interveniti ^:)^ ^:)^
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

jimm

Va luminez eu daca'mi permiteti...
Administrati cate 17 ml/1 litru de sirop 1/1.
Dati maxim 300 ml/famile de 5 ori adica 1,5 lirii de sirop (17 ml tinctura/ liru de sirop) = 25,5 ml tinctura cu ocazia acestui tratament.. 25,5 ml tinctura toamna si 25,5 ml tinctura primavara = 51 ml tinctura/familie/sezon.
Normal ca prospectul este LEGE

POSTASUL

pot sa prepar siropul cu protofil si sal pun in sticle sal am pentru toamna asta sau sal prepar in ziua cand al administrez[are ceva daca sta in sticle o luna gata preparat??] un sfat daca cineva a procedat si asa?? :uimit: :uimit: :hi:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: POSTASUL din August 14, 2011, 12:53:53 PM
pot sa prepar siropul cu protofil si sal pun in sticle sal am pentru toamna asta sau sal prepar in ziua cand al administrez[are ceva daca sta in sticle o luna gata preparat??] un sfat daca cineva a procedat si asa?? :uimit: :uimit: :hi:
protofilul se pune in siropul rece, inainte de administrare
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

POSTASUL

ooo sa traiti donu Florin si multumesc pentru raspuns[sunt un admirator al dv.] sunteti un bun apicultor dar si un mare fotograf :hi: :hi:

happy

Citat din: jimm din August 13, 2011, 09:42:27 PM
Dati maxim 300 ml/famile de 5 ori adica 1,5 lirii de sirop (17 ml tinctura/ liru de sirop) = 25,5 ml tinctura cu ocazia acestui tratament.. 25,5 ml tinctura toamna si 25,5 ml tinctura primavara = 51 ml tinctura/familie/sezon.
Eu stiam ca trebuie sa le dau cate 200ml/familie sirop cu protofil la 2 zile seara!Dar doar de 5 ori asta nu mai stiam.Le dauneaza la albinute daca le dau  2,3 saptamani la 2 zile?
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

apicraiova

Exista multe variante de administrare a siropului cu protofil in timp.
Eu prefer sa administrez cate 100 ml/familie zi de zi, timp de 10 zile, apoi pauza o saptamana s.a.

apicraiova

Chiar se vede diferenta cu ochiul liber . Protofilul ester bun, insa recomand si coada soricelului. :bzz:

Marius-ursulakhe

Domnule JIMM dar sezonul in domeniul apicol nu este considerat exact cum sunt anotimpurile adica 50-60 mml protofil/anotimp(50-60-primavara 50-60-toamna?)

Vrajitoru Alb

cum adica numai 50-60 ml de protofil pe sezon?adica numai de 3 ori dam la o familie protofil si gata? 17 +17 +17 = 51  ,atat? nu e putin?

happy

Citat din: ursulakhe din August 12, 2012, 04:47:50 PM
Pai eu cred ca 25,5ml protofil inseamna de fapt 1,5l sirop de familie per sezon,adica cate 150ml sirop la doua zile timp de 20zile.Primavara si toamna aceste stimulari sunt benefice pentru marirea puietului atat de necesar in perioada de iernare!Eu am terminat cu stimularea de toamna,astept sa vina septembrie cand va trebui sa fac completarile de rigoare la familile mai slabe cu aprovizionarea! :wink2:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

costinelblagniceanu

Citat din: bta din August 11, 2011, 11:55:04 AM
Citat din: Porfy66 din August 11, 2011, 07:13:30 AM
DACA AM UN ROI PE 6RAME intr-o lada de 18 rame, cati picuri de varaket pun????
Sal,daca ai un roi pe 6rame intr-o lada de 18 rame pui 5 picaturi de varachet asa cum scrie in prospect. :hi:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

romikele

Varachetul se administreaza in functie de volumul lazii, nu de numarul de rame cu albina.
La orizontal, 5 picaturi.