sirop cu apa sau cu ceai

Creat de liviu1965, Iulie 15, 2011, 05:57:08 PM

« precedentul - următorul »

liviu1965

Am fost nevoit sa impart un stup in doua datorita faptului ca vroia sa roiasca. Avea 30botci.L-am prins la timp, am facut alea , alea, invatat de dvs., totul si acum este OK
La roiul secund am pus hranitor cu sirop 1/1 dar am folosit apa. Zilnic disparea 200-300ml, si se poate sa ma insel, aparea miere in faguri desi nu era albina culegatoare. Activitate 0 la urdinis.
Am citit pe forum ca cineva folosea in loc de apa , ceai . Facut din diferite flori...... nu mai stiu,erau multe.  Am facut ca el , numai ca nu aveam la dispozitie asa multe plante. Am luat fiert apa, am facut infuzie cu: menta ( strange la stomac)+ floare de tei ( calmeaza nervii) + floare de galbenele ( ..... dar e super la orisice). Acest ceai l-am fact 1/1 cu zahar si la albine. Consumul s-a redus cu mai mult de jumatate dar nici miere nu a mai aparut in faguri.

Parerea voastra?

Marek

Ma bucur sa-ti pot impartasi din scurta mea experienta cu albinele. Indiferent ca am dat cu ceai sau cu apa in max 48 de h nu mai aveau sirop in rame (eu dau siropul in rame pt stimulare). In functie de cum am timp sa trec pe la stupi le dau si sirop cel putin 200 ml, maxim am dat odata 600 ml. Au luat tot mult putin cu ceai sau fara. :cool:

liviu1965

M-ai bagat in ceata total.....   Ceai/apa....  deci la fel..... Si atunci la mine......

stefanescu

Faci un  litru de  ceai din coada soricelului si pelin. Cand da in clocot adauga 1kg zahar dupa dizolvare da de pe foc si lasa sa se raceasca. Lucrurile aste le gasei pri carti su chiar pin alte postari mai vechi. Vezi ceva cu hranirea albinelor. Ia vezi in biblioteca ,,Hranirea albinelor". Daca nu te descurci ma contactezi.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

POSTASUL

acuma eu zic ca siropul merge  facut si cu apa nui nici o problema pentru stimulare :hi: :wink2:, mai incolo in august-sept. la hranirile de completare obligatoriu cu ciaiuri
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

pharaonu75

Eu fac ceai din mai multe plante (menta, tei, musetel, sunatoare, galbenele, coada soricelului, urzica, pelin).
Dupa ce a fiert ceaiul, il iau de pe foc, il las sa se raceasca putin, apoi adaug zaharul in proportia dorita (1:1 sau 2:1)!
Mai adaug cate 1 gram de sare de lamaie pentru fiecare litru de sirop.

NU FIERB NICIODATA ZAHARUL!!!

Albinutele mele nu il suporta deloc in hranitor...  :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

liviu1965

Citat din: pharaonu75 din Iulie 16, 2011, 09:02:43 PM
Eu fac ceai din mai multe plante (menta, tei, musetel, sunatoare, galbenele, coada soricelului, urzica, pelin).
Dupa ce a fiert ceaiul, il iau de pe foc, il las sa se raceasca putin, apoi adaug zaharul in proportia dorita (1:1 sau 2:1)!
Mai adaug cate 1 gram de sare de lamaie pentru fiecare litru de sirop.

NU FIERB NICIODATA ZAHARUL!!!

Albinutele mele nu il suporta deloc in hranitor...  :rotfl:

Atunci cum il servesti?

marius_vfp

pai il serveste lichid normal , asa fac si eu , nu torn zaharul peste apa clocotind,  fac ceaiul apoi il strecor ,il las putin la racit aprox 10 minute apoi dizolv zaharul in ceaiul cald , stiu ca se dizolva mai greu fatza de zaharul turnat in clocoteala dar ma gandesc ca nui chiar asa de bine sa le dai caramel .
spor la treaba .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

liviu1965

Partea asta am inteles-o , ce nu inteleg este partea " Albinutele mele nu il suporta deloc in hranitor...  :rotfl:  "

pharaonu75

Citat din: liviu1965 din Iulie 17, 2011, 09:29:48 AM
Atunci cum il servesti?

In hranitor!
Iar albinele "nu il suporta" acolo, asa ca il halesc imediat!
Papa bun! :yes: :yes:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

liviu1965

Am inteles abia acum glumita. E ok. Merci. Raman dator .  :bzz:

O zi buna