Stupina mea ....poze Alex

Creat de albinalex, Iunie 29, 2011, 02:39:57 PM

« precedentul - următorul »

albinalex

Da intra :).

Am o medie de 20 de kg pana acuma, iar acuma am mutat din nou la floarea soarelui care abia saptamana trecuta a inceput sa infloreasca :)

Mierea iulisca nu este de loc acrisor, chiar contra e super dulce, + noi de ani de zile cu mierea iulisca iernam stupi fiindca asta este ultima care ramane in stup.(probleme de iernat din cauza mieri este 0 ).

Din cate am vazut casa ta este cam la 1-1,5 km de la crisul, asa ca esti la locul potrivit. Sambata am fost sa vad floarea mai are 2 sapt asa  ca dupa 15 aug, incepe culesul.

Marius-ursulakhe

Eu am intrebat de zona pt ca am bunici la rieni si distanta de cris este de 500m iar la draganesti unde am socri este aproximativ 1km pana la cris si cred ca as mai avea o varianta la urvis la un unchi tot cam in jur de 500m pana la cris.
Anul trecut 2 stupi pe care ii am eu nu au adunat nuci jumate de rama fiecare de miere la iulisca cred ca dece sunt multi stupi pe zona asta si toti sunt acasa adusi pe atunci si de acee incerc sa caut alte variante

albinalex

Tu ar trebui sa alegi,intre Urivs si Rieni. Eu am la Finis cam la 300 de metri si la Suncuius tot 300 de metri si deobicei este cules grozav.

Marius-ursulakhe

Cum stai cu culesul la iulisca??
ceva poze :welcome:

albinalex

Din cate stiu este ceva ceva.
Poze o sa fac saptamana viitoare, ca momentan nu sunt prin zona.

albinalex

orbanstefan64

pina la urdinisuri ii totu bine  :nod: :nod: ........ da strimtoreazale !!!!
:hi: :hi: :hi:

Marius-ursulakhe

Frumos imi place acuma am inceput sa vad si eu miere putina de iulisca in zonz sanmartin dar la rieni duminica cred ca trebuie sa scot rame cu miere si sa le beg la pastrare si sale bag altele goale sper sa fac si io ceva poze duminica daca nu uit aparatul :bravo: sa ne auzim cu bine :ok:

Marius-ursulakhe

alex ai prins vreodata cules la floarea soarelui salbatica?ce fel de cules este? ca in zona la rieni acuma au inceput sa infloreasca si este ceva floare in zona.intreb pt ca am facut o prostie si am dus la rieni numai 3 stupi si am lasat 5 acasa .
la cei 5 trebuie sa le sa le dau sirop ca nu au hrana suficienta pe iarna iar cei 3 trebuie sa le schimb ramele ca au capacit deja mai mult de jumate :yahoo_cry:

Marius-ursulakhe

Alex o mica dezamagire  :yahoo_cry: am in mine eram asa incantat de iulisca asta si ca prin un cules si eu pt prima data in viata mea si am ajuns duminica seara cu ele (cu cei trei stupi de la rieni )si acuma trbuie sa le dau sirop de completare a hranei  :nebun: am avut noroc cu un domn de la voi din finis(gherghei sau ghergel) ca mi-a vandut 14 kg de sirop ca cu siropul de zahar omoram albinele si pe vineri sambata sper sa am timp sa mai ma duc sa mai cumpar ca se cam strica vremea

romikele

@ursulakhe, cand folosesti emoticoane, baga inainte si dupa ele cate un spatiu, altfel va afisa doar codul emoticonului.

Legat de subiect, sa stii ca apicultura nu s-a inventat ieri - alaltaieri, si de cand se stie zaharul s-a folosit fara sa fi omorat vre-o albina.
Evident, nu se face abuz, dar siropul de zahar invertit dupa reteta de AICI, nu uzeaza albina ca siropul clasic.

albinalex

Da se numeste gherghei. El acuma o fost in ungaria dupa siropul respectiv. Eu saptamana viitoare maduc la stors de miere de iulisca, o sa fie ceva ceva.Dar momentan ai grija ca furtisagul e la maxim.

Marius-ursulakhe

Va multumesc pt ca imi atrageti atentia cand gresesc domnule ROMIKELE  ^:)^ .
In legatura cu siropul de zahar sa stiti ca si eu tot aceasi reteta am folosit-o anul acesta dar vreau sa incerc daca se poate sa fac in asa fel sa uzez cat mai putina albina ca si asa roi sunt cam slabuti si furtisagul este mare (siropul am intales ca este facut din porumb fructuoza apinvest ceva in genu - stiu numai ca este foarte vascos si nu are "miros".
Alex stima si respect tie daca ai ceva de stors la mine nu a mers treaba bine  :yahoo_cry:  asta e

romikele

Zaharul invertit nu face rau albinelor si e sigur.
Pentru celelalte produse din pacate nu exista garantia provenientei. La nivel declarativ toate sunt bune si frumoase, dar realitatea o stiu doar producatorii, iar pe ei ii intereseaza doar profitul.

Marius-ursulakhe

Da asa este domnule romikele si va multumesc pt sfat  ^:)^ mai tin munte cand lucram la european food si daca ar vedea cel care cumpara acel produs cum este facut ......nu mai spun nimic ca numai fac reclama negativa. Multumec inca o data