Sirop de porumb...

Creat de badguy_goodguy, Iunie 13, 2011, 05:48:16 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

#165
Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 20, 2012, 12:46:17 PM
Mai am o intrebare:
Cum poate un sirop, fie ca este obtinut din sfecla sau din porumb, sa combata varroa?

E adevarat , siropurile  in special cele ce contin OMG combat varooa,

CitatBoala colapsului coloniei (Colony Collapse Disorder) a aparut mai intâi in Florida, SUA. Fenomenul s-a raspândit rapid pe tot teritoriul Statelor Unite, apoi in Canada, Europa si Asia. Numai in SUA numarul de stupi ocupati a scazut de la 2,4 milioane la 900.000. in Taiwan se estimeaza ca au disparut 10 milioane de albine in doar doua luni,  iar in Germania  numarul de albine a scazut cu 25% si, in cazuri izolate, chiar cu 80%.

http://www.produseapicole.ro/articol/albinele-ii-parasesc-pe-oameni

Ce asa de neclar?  prin scaderea populatiilor de albine prin mortalitatea acestora , scade si numarul populatiei de varoua .
:rotfl: :rotfl: :nebun: :nebun: :nebun:

Bistriteanul

Domnilor, trebuie sa luati in calcul si urmatoarea situatie: cand albina se apleaca sa ia siropul din hranitor, parazitul varooa poate sa cada de pe albina si sa se inece. :)
Daca macar unul singur moare, gata avem un produs care lupta impotriva varooa. :zzz:
Chestia cu "produs antivaroa" e probabil doar ca sa poate fi subventionat.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

pharaonu75

Cu siguranta s-au incasat comisioane grase pentru a trece pe lista aia siropurile si serbeturile!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

balasbebe

Un produs ieftin nu se pune pe lista. Este doar acel produs cu adaos comercial mare la care se aplica si TVA-ul

bucovineanu

Citat din: dumitriu din Ianuarie 20, 2012, 11:32:20 AM
Citat din: bucovineanu din Ianuarie 19, 2012, 03:15:50 PM
Daca as fi vazut scris pe site-ul producatorului: Acest produs este obtinut din zaharoza prin invertirea zaharului, totul ar fi clar. Atata timp cat scrie SIROP CU FRUCTOZA,  pot face orice presupuneri. Ex:se poate folosi o cantitate de zaharoza, la care se adauga fructoza si glucoza industriala care e mai ieftina si mai usor de obtinut.
Din pacate nu putem intervenii pe site-ul producatorului sa faca specificatiile asa cum doriti sa le cititi D-vstra.Intradevar puteti face orice presupuneri doriti, sunteti liber sa faceti acest lucru.Totusi pe site-ul producatorului scrie "productie de hrana pe BAZA de zaharoza pentru albine"
Daca eliminati cuvantul "BAZA" din continutul site-ului , atunci puteti trage concluzia care o doriti.Eu sunt convins ca cel mai mare producator de zahar din Europa nu si-ar permite sa posteze niste afirmatii false pe unul din site-urile companiei.
D-le Dumitriu, nu are rost sa discutam in continuare, nu ajungem la nici un rezultat. Cunoastem amandoi limba romana. Eu am citit exact ce e scris pe site si asta am inteles: APIINVERTUL E UN SIROP CU FRUCTOZA. Fiecare poate sa inteleaga ce vrea. Eu nu am folosit si nu am de gand sa folosesc apiinvert, sau alt sirop.

D006

Citat din: dumitriu din Ianuarie 20, 2012, 11:24:34 AM

Sa incerc sa explic:
-Am citit acum ceva timp o postare a D-rului Poncea, de la Institut care explica destul de clar de ce nu sunt recomandate siropurile obtinute din porumb.Din pacate, postarea D-lui este facuta pe un alt forum de stuparit, mi-ar trebui cateva ore bune sa identific topicul respectiv.Tot am zis ca o sa caut , dar timpul nu mi-a permis inca sa o fac.
-Exista un studiu stiintific facut de Sudzucker(si prezentat la Blaj) in care se arata diferentele dintre cele 2 tipuri de hraniri.Sper sa nu uit, Luni sa modific paginile importante din acest studiu pentru a putea fi postate pe forum.Deocamdata sunt intr-un fisier care nu-mi permite postarea pe topic.Bineinteles, ca vor fi "binevoitori" care vor contesta acest studiu, deoarece este facut de producatorul Apiinvert-ului, dar ii invit oricand sa refaca analizele respective oriunde doresc cu mostre puse la dipozitie de catre Agrana.Pot testa orice doresc:OMG-uri, HMF, absolut orice, cu conditia sa posteze rezultatele pe forum.Nu sa emita supozitii de genul "am auzit ca ..."
-Din cate stiu, multi apicultori fac siropul in casa din ZAHAR, de foarte multi ani.Spuneti ca deoarece siropurile obtinute din porumb sunt aprobate pentru consumul uman nu ar trebui sa existe probleme in administrarea acestora catre albine.Eu personal ma indoiesc de asta, din 2 motive:
1)de ce apicultorii isi produc siropul in casa din zahar de zeci de ani si nu din alt component obtinut din porumb?
2)nu tot ce e bun pentru om e bun si ptr albine.Si invers! De exemplu de ce folosim ulei de motor diesel la motoarele pe motorina si nu folosim pur si simplu orice ulei de motor?
Daca ar fi sa fac un top al produselor destinate hranirii albinelor in functie de cat de bine sunt asimilate de albine, acesta ar fi urmatorul:
1)mierea de albine
2)Apiinvert
3)Ambrozie(tot un sirop obtinut din zahar, produs in Germania de Nordzucker)
4)siropul de zahar obtinut in casa
5)siropurile obtinute din porumb
Bineinteles si pretul scade tot in aceasta ordine, asa ca fiecare isi face socotelile dupa propriul buzunar.

  Domunu Dumitru ce ati postat aici este doar vrajeala de adormit copii !  de Poncea sa le povestiti la pinguini nu mie !

D006

Citat din: dumitriu din Ianuarie 20, 2012, 12:01:47 PM
Sa inteleg ca acei stupari care au folosit Apiinvert-ul au falsificat mierea?Banuiesc ca asta nu se va aplica la cei care folosesc Dulcofruct-ul?Deci putem impartii apicultorii in 2 categorii:
1) cei care folosesc Apiinvert-ul = posibili falsificatori de miere
2)cei care folosesc alte siropuri= care obtin miere pura
Cum ii impartim pe cei care au folosit Apifonda?Ca nu mi-e clar

  Domunu Dumitru nu te pricepi la apicultura nici cat praf am eu sub unghii !  Matale aici aduci niste acuze nefondate deoarece exista prezumtia de nevinovatie . Fie vorba intre noi , cei de la Ramnic care au cumparat siropul de fructoza de la dumneavoastra in principiu nici nu l-au dat la albinele lor , au pus si ei un adaos comercial si l-au vandut mai departe .

D006

Citat din: dumitriu din Ianuarie 20, 2012, 12:15:53 PM
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2012, 05:19:31 PM
   Treaba cu OMG se va deslusi anul acesta
ABIA ASTEPT!
Sper ca o sa postati documentul pe forum, nu o sa ne serviti iar argumente de genul "am auzit intr-o discutie"

Domnu Dumitru daca ai sange in instalatie plateste un studiu la o universitate de renume international in care sa se arate efectul la zeama din sfecla ( vrajeala  =)) ) fata de efectul unui "sirop din porumb " asupra familiilor de albine . matale vii doar cu texte si vrajeala dar cu nimic practic . Vreau sa vad si eu un stupar care filmeaza si aduce dovezi ca zeama ta este mai buna decat zeama mea !

balasbebe

Fara sa supar pe cineva, zeama adusa de Dumitriu a cristalizat doar dupa un an si am fost multumit de ea. Am salvat si am iesit din iarna cu tot efectivul. Zeama se numeste Apiinvert si in aceasta toamna daca s-ar fi gasit in depozit as fi cumparat din nou.

Nu stiu daca este bine sa cumparam pe sub mana marfa, si mai ales fara factura. Daca se intampla ceva cu stupina, mai avem o sansa.

D006

  Ce folosesc eu acum se vinde NUMAI CU FACTURA SAU BON DE CASA !

balasbebe

Am vazut ca este la flacon de 5 litri. Daca era la galeata de 18 litri poate era si mai bine, cu toate ca are si ea un pret.

milu56

Nu cred ca este bine sa ne contrazicem,mai bine sa ne sfatuim...

al_bor

am sunat la agrana romania si am intrebat daca nu au la vinzare zhar expirat sau maturatura,raspuns nu.
ori ce fabrica din lumea asta are deseu de zahar ei nu.parerea mea este ca apiinvertul valorifica asa ceva
iar pretul este de 5,8l zic si eu tepa
parerea mea,ca doar traim in romania.vorba cuiva:se traeste bine de pe urma albinelor dar de pe urma albinarilor si mai bine :nod: :nod:

albinasebes

cei care ati administrat dulcofruct, l-ati dat asa cum este in hranitor, sau l-ati diluat?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

pharaonu75

Citat din: albinasebes din Martie 15, 2012, 01:05:40 PM
cei care ati administrat dulcofruct, l-ati dat asa cum este in hranitor, sau l-ati diluat?

Dulcofructul, asa cum vine imbuteliat, contine 24% apa si 76% substanta uscata. Deci ar fi un raport zaharuri:apa de 3:1
Ca sa ajunga la un raport de 1:1, unui PET de 10 litri, care contine 13,5 kg dulcofruct, ii mai trebuiesc adaugati 7 litri de apa/ceai.
In 13,5 kg dulcofruct sunt 10,26 kg zaharuri si 3,24 litri de apa, deci exact 7 litri mai trebuiesc adaugati.
Asta pentru hranirile de stimulare unde siropul trebuie sa fie de 1:1.

La hranirile de completare din toamna, unde raportul trebuie sa fie de 2:1, unui PET de 10 litri (13,5 kg) i se adauga 2 litri de apa/ceai.

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube