ce fac cu fagurii crescuti pe rama claditoare?

Creat de evulet78, Mai 24, 2011, 04:31:31 PM

« precedentul - următorul »

evulet78

Azi am strans de la toate familiile toti fagurii crescuti pe rama claditoare. O parte sunt cu larve de trantori. Cum sa procedez cu ei ca sa recuperez ceara? Nu am mai topit asa ceva. (cu tot cu larve de trantori) :mad:
miere de albine - Un proiect personal ce poate se va dezvolta.
miere bucovina pe google+
miere bucovina pe facebook

mape 48-petru manea

fierbi cu tot cu trantori si cand sa topit torni prin sita intr-o oala ( trantorii ii dai la gaini )

Kiwi Bee

Evulet, dute la topicul de extragere a cerii si vei gasi mai multe metode.

Nu tias indica sal topesti imediat caci peste 2-3 saptamini vei mai aduna tot atita fagure.Mai bine la sfirsit de sezon dar atunci iti va trebui poate o metoda cu "capacitate".

Pina atunci daca poti pune fagurii in galeti cu capac sa nuti intre musafiri nepoftiti in galeata.

Daca ai posibilitatea sati faci un topitor solar in weekend atunci e super.De luna viitoare vin caldurile la voi sil poti folosi usor si rapid la cantitati mai mici de faguri.

mape 48-petru manea

Citat din: Kiwi Bee din Mai 25, 2011, 02:20:04 PM

Nu tias indica sal topesti imediat caci peste 2-3 saptamini vei mai aduna tot atita fagure.Mai bine la sfirsit de sezon dar atunci iti va trebui poate o metoda cu "capacitate".

Pina atunci daca poti pune fagurii in galeti cu capac sa nuti intre musafiri nepoftiti in galeata.

Daca ai posibilitatea sati faci un topitor solar in weekend atunci e super.De luna viitoare vin caldurile la voi sil poti folosi usor si rapid la cantitati mai mici de faguri.
si cu faguri cu larve pusi in galeata pana la toamna ce se va intampla ?

zull

Citat din: MAPE 48 din Mai 25, 2011, 10:26:35 PM
Citat din: Kiwi Bee din Mai 25, 2011, 02:20:04 PM

si cu faguri cu larve pusi in galeata pana la toamna ce se va intampla ?
Bagi si 2-3 gaini in galeata...
Tot pana la toamna.  :D

Kov iulian

Citat din: MAPE 48 din Mai 24, 2011, 10:33:07 PM
fierbi cu tot cu trantori si cand sa topit torni prin sita intr-o oala ( trantorii ii dai la gaini )
Mai sunt buni de ceva trintori aia fierti ? eu descapaceam ramele si o puneam la pui asa ,iar pui scoteau toti trintori si ii mincau , e adevarat mai mincau si si putin din celule cind ciupeau , dar nu cred sa le dauneze ceara .

mape 48-petru manea

si gainile si puii se obisnuiesc daca ii strivesti putin prima data
daca fierbi recuperezi toata ceara :hi: :hi: :hi:

marius_vfp

salut , recolteaza cineva dintre voi apilarnil din ramele de trantori ?
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva