• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Pusnicul

Creat de tassevasi, Mai 16, 2011, 02:29:58 a.m.

« precedentul - următorul »

tassevasi

 Imagini interesante cu lacasurile de cult de la MUNTELE ATHOS .

http://blog.pustniculdigital.info/articole/316/

stefan1

  Oare la ce mediteaza omul asta in atata timp liber?

  https://www.youtube.com/watch?v=KQ8QAOVkOHc
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

Nu cred ca ii trebuie nimic. E fericit asa cum e.
A spus ca nu are treaba cu ganditul, nu e filosof. El doar traieste.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

gore

Am citit ca omul a murit, a fost atacat de niste derbedei, batut si jefuit dupa ce au aflat de el.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

dan sebastian

A strecurat o singura informatie in interviu, ca lua pensie. E posibil ca asta sa fi fost motivul. Pacat !
El nu facea niciun rau acolo unde era.
Sper sa fie falsa informatia cu moartea lui.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

 
  Din pacate e adevarat.
In mod evident era un om deosebit, mult mai inteligent si mai cultivat decat voia el sa creada altii despre el. Dar tot evident ii lipsea cateva tigle de pe casa. M-a impresionat ca ii placea poezia, a citat din Cosbuc si Toparceanu, ex din "Balada mortii", cea mai trista dar si dintre cele mai faine poezii ale lui Toparceanu.
  Il chema Mihai Racu, nu stiu unde a locuit, dar s-a retras undeva in Maramures, la cca 10 km de Baia-Mare, in munti Oas-Gutai, totusi la o altitudine nu f mare, sub 800m. Dar e uimitor cum a razistat omul asta atatia ani in plina salbaticie si in bataia gerului si a viscolelor. Totusi informatiile despre el sunt contradictorii. Clipul prezent a fost facut in 2006 si au aparut apoi si alte date despre el in special in presa din Maramures. Totusi intr-un articol din 2007 se spune ca era de 12 ani in acea izolare. Nu stiu de unde a aparut ulterior acea cifra de 27 de ani. Dar si 12 ani e foarte mult, mai cu seama pentru un om in varsta. Un om obisnuit se poate alege cu degeraturi urate sau chiar sa moara daca trebuie sa traverseze o noapte in asemenea conditii. Este clar ca era capabil sa isi induca o stare speciala, asemenea shamanilor, ceea ce presupune o cunoastere superioara a dotarilor noastre latente.
  Si in ceea ce priveste varsta este un mister. Se spune de 80 de ani sau peste. El spune in clip ca nu are acte, ca i-au fost furate intr-un magazin. De casa zice ca voluntar a distrus actele de proprietate, cand s-a hotarat sa se izoleze. Intr-un reportaj citit am retinut ca atunci cand cobora in oras sa isi cumpere alimente, isi cumpara si ziare dar si ca juca la Loto. Nu este exclus sa fi fost un impatimit de jocuri si sa-si fi pierdut casa. Totusi si in acest caz normal era ca macar sa isi fi facut un bordei bine protejat macar de frig si vant.

  Din pacate, stirile coincid ca in 2009 a fost omorat nu de ger sau de salbaticiuni ci de niste nenorociti care credeau ca pun mana pe banii lui din pensie. L-au batut rau si i-au rupt si un picior. Cei care l-au gasit au vrut sa il aduca in oras, dar a refuzat. A refuzat si sa ii fie construit un adapost mai trainic. Cum poate sa rabde Pamantul asa mizerie de oameni, care sa omoare un om care nu supara pe nimeni, doar pentru a lua doi lei pe care sa ii bea sau sa-i dea pe droguri???
  Ar fi foarte mult de discutat despre filozofia unei asemenea existente. Sunt interesante daca cititi comentariile la clipul respectiv.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

Nu am citit comentariile, insa se confirma ca cel mai rau pradator este in continuare omul. Faptul ca reusea sa reziste fara foc si fara sa-i fie frig e un mare mister. Motive intemeiate, sigur a avut sa aleaga sihastria. Cred ca ar fi trecut cu usurinta toate testele budiste.
Sfarsit tragic !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.