rugaminte

Creat de bta, Mai 15, 2011, 01:25:09 PM

« precedentul - următorul »

bta

imi poate da cineva o schita pt un hranitor tip rama ???(doresc dimensiunile exterioare,si ce material sa folosesc) multzumesc anticipat!!!

tassevasi

Este f simplu de facut , iti treb placaj  grosime de 3 mm,laterale din scinura de 30 mm , un fund (partea de jos )la aceiasi dim cu lateralele ,2 capete pe care se sprijina ca si rama , la jumatate un distantier sa nu se defurmeze , aracet de calitate ,cuisoare batute mai des dupa ce ai pus aracet si chef de treaba ,  succes.
Dimensiunea o alegi in functie de capacitate , eu le-am facut cit o rama de 3/4 , exact 2  l,   Numai bine

bta

multzumesc frumos! dupa cat timp pot pune sirop in ele?  nu vor curge??

tassevasi

Citat din: bta din Mai 15, 2011, 07:16:30 PM
multzumesc frumos! dupa cat timp pot pune sirop in ele?  nu vor curge??

Mai intii ,... a doua zi le incerci cu apa sa vezi daca curg .
Eu a doua zi le-am incercat si numai unul a inceput sa curga exact la colturile de jos , cu aracet s-a rezolvat .
  Inportant e sa pui aracet pe lateralul sipcilpr bine , si sa folosesti cuisoare batute des ori capse mai lungi de 12 -14 mm.
Si daca tot curg ,topesti ceara cu parafina si pui cu lingura in uluc pe toate inbinarile .\
Numai bine

CRISTIAN71

GRESIT !
Diluarea aracetului se face cu apa . Chiar daca veti folosi un aracet mai de calitate acesta tot va ceda si siropul va curge in stup .

tassevasi

Pentru o mai buna etansare   se pot introduce in ceara si parafina fiarta , un minut si apoi scurs .
  Probabil ai dreptate ,dar acesta cind se intareste nu mai devine solubil asa usor.

bucovineanu

Nici un aracet nu rezista la apa. Aracetul se foloseste numai pentru imbinari la produsele din lemn care se folosesc in interior, ex: mobila. La hranitoarele din pfl, chiar daca s-ar folosi un adeziv ce rezista la apa (urelit), va ceda pfl-ul.

Kiwi Bee

Incercati sa dati PFLul cu parafina prima data.PFLul la umiditate moare rapid si la anu nui mai bun.

In loc de aracet incercati sa folositi silicon natural pt sticla.Sta si pe lemn + ca cuitele/capsele vor face treaba, iar siliconul doar etanseaza.Astfel de silicon se foloseste si la fabricarea acvariilor si nu emana toxine in contact cu apa.
Poate ca asa iese mai scump???????????????

La noi sint de cumparat din plastic cu o capacitate de 5 litri.Ocupa spatiul a doua rame.E ca si obligatoriu introducerea de crengute subtiri(eu a folosit feriga si am umplut bine hranitorul - nici nu am avut albine moarte) in hranitor ca albinele sa umble pe ele si sa nu se sufoce in sirop.

mape 48-petru manea

am hranitoare facute acum 6 ani dupa metoda lui tassevasi fierte un minut in parafina si nu curg,nu sa degradat pfl si sper ca le voi mai folosi inca multi ani  :nod: :nod: :nod:

orbanstefan64

aceeasi metoda

mape 48-petru manea

poftiti si vedeti

orbanstefan64

da da dar oala mea ii rotunda :rotfl: :rotfl:

mape 48-petru manea

la cap patrat oala patrata  :hi: :hi: :hi:

orbanstefan64

=)) =)) =)) ca gluma merge, faptele arata altceva :nod: :nod:

bta

de unde pot cumpara parafina???? sunt din jud mures....