fum pt.albine

Creat de bta, Aprilie 24, 2011, 07:47:42 PM

« precedentul - următorul »

costin_popescu

carton - cofrag de oua, fum abundent insa usor iritant (mai ales daca are colorant) si dureaza destul de putin.

milu56

Citat din: bucovineanu din Aprilie 25, 2011, 11:17:37 AM
Dintre putregaiuri cel mai bun este putregaiul de fag. Tine mai mult decat cel de salcie sau alte esente. Dar cei mai buni sunt buretii care cresc pe fag (pastravii) dupa ce sunt uscati si taiati in bucatele. Acest material tine si mai mult.
Cu acest material(bureti pastrav) mi-am amintit de copilarie cand umblam prin paduri in cautare de stupi...

D006

De la targuri am cumparat peleti de lavanda , sunt excelenti . Voi incerca si cu peleti clasici dar din cei fara adeziv , obtinuti doar prin presare.

dragosopris

Eu folosesc mai nou brichetele de rumegus facute acasa, am citit in niste carti:La 3/4 galeata de rumegus fin se foloseste 1kg de faina de grau, dupa care se amesteca cu apa pana devine ca o pasta. Din acest amestec se fac cocoloase cu pumnul de forma unu ou sau de forma plata, dupa o uscare lenta devin materiale combustibile cu ardere lenta si emana fum abundent.
Incercati si dumneavoastra, si rog sa confirmati metoda. :hi:
http://dragosopris.sunphoto.ro/
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost.

Adrian Roman

Coceanul(ciocanul) de porumb si mai ales coaja de stejar fac mult gudron in urma arderii. Personal agreez iasca de salcie , fag, paltin, la care se poate adauga pentru aromatizare putin propolis sau ace(coaja) de molid sau pin. Toate sunt gratuite ! Si drumetia pentru culesul lor, e sanatate curata. :nod:

milu56

FUCS19

FUM SE POATE FACE CEL MAI BUN SI AROMAT CU PUTREGAI DE SALCA SI LAVANDA  USCATA O SEMENI IN GRADINA SI APOI O ADUNI SI O PUI LA USCAT DUPA ACEEA INTRODUCI IN AFUMATOR IMPREUNA CU PUTREGAIUL  DEASUPRA SAU DEDESUPT MARUNTITA
:ok: :ok:

Cipi

Am fost azi prin gradina si am gasit putregai de salcie (rachita), putregaiul e de doua feluri, unul in stare mai avansata de putrefactie care are un miros nu cine stie ce si unul in stare incipienta care miroase destul de bine, putin a anason. Pe care din cele doua il pot folosi?

bucovineanu

NYK74

Citat din: Cipi din Mai 02, 2014, 09:37:19 PM
Am fost azi prin gradina si am gasit putregai de salcie (rachita), putregaiul e de doua feluri, unul in stare mai avansata de putrefactie care are un miros nu cine stie ce si unul in stare incipienta care miroase destul de bine, putin a anason. Pe care din cele doua il pot folosi?

Sunt bune amândouă combinate,dar cel mai bun este cel putrezit,cel care e mai moale,mai pufos,cel care e mai tare,arde repede,da multă căldura,si putin fum,dacă nu tii afumatorul mai la distanţă cind dai rafalele de fum risti sa prâjesti  albinutele.Împărtăsesc faptul ca cele mai bune .

NiKoN

Din primavara aceasta folosesc radacina de plop putrezita. Scoate un fum alb, cu un miros placut si eficient in lucrul la stupi.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

scorpyon 73

peste un pic de jar pun iarba uscata  (la soare),si are efect nu are nici adeziv si se gaseste .....
MERIT ,VREAU SI POT MAI MULT.

oroles

Eu fac un cocktail de  carton presat (tine mult timp),ciucalai si iasca. Asta dupa ce in prealabil am facut un pic de foc din surcele de brad, pentru jar. Le las sa arda pe pamant. Cand s-au facut jar, le ridic cu mistria si le pun in afumator. Cartonul presat, pus in afumator arde mocnit si cateva ore, daca nu ridici capacul. Cum ai ridicat capacul, cum incepe sa ia foc. Scoate un fum gros, fara miros urat. Din cand in cand mai alimentez cu ciucalai si bucati de iasca uscata. Parerea mea e ca nimic nu se compara cu iasca uscata. La mine, in padure sunt plini fagii cu iasca. 2-3 bucati imi ajung tot anul.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Pustu

dodo79

Citat din: oroles din Mai 03, 2014, 07:32:50 AM
Eu fac un cocktail de  carton presat (tine mult timp),ciucalai si iasca. Asta dupa ce in prealabil am facut un pic de foc din surcele de brad, pentru jar. Le las sa arda pe pamant. Cand s-au facut jar, le ridic cu mistria si le pun in afumator. Cartonul presat, pus in afumator arde mocnit si cateva ore, daca nu ridici capacul. Cum ai ridicat capacul, cum incepe sa ia foc. Scoate un fum gros, fara miros urat. Din cand in cand mai alimentez cu ciucalai si bucati de iasca uscata. Parerea mea e ca nimic nu se compara cu iasca uscata. La mine, in padure sunt plini fagii cu iasca. 2-3 bucati imi ajung tot anul.

nu iti ia prea mult timp?
incearca cu o lampa pe gaz .in cateva secunde ai fum  :wink2: