STUP ME

Creat de FUCS19, Aprilie 14, 2011, 05:59:40 PM

« precedentul - următorul »

FUCS19

AM O MICA INTREBARE PT STUPARI CARE FOLOSESC STUPI ME CE DISTANTA MAXIMA TREBUIE SA AIBA RAMELE DIN CORPUL DE SUS FATA DE  RAMELE DIN CORPUL DE JOS PT A PUTEA PUNE SI O DIAFRAGMA HANNEMAN SAU UN IZGONITOR :new:

bucovineanu

Am stupii fara falt intre corpuri. Distanta dintre ramele din 2 corpuri este de 8mm. Gratia Haneman si izgonitorul  au rame din lemn si atunci cand se pun intre corpuri distanta de 8mm intre rame si gratie sau intre rame si podisorul izgonitorului se pastreaza.

milu56

FUCS19

buna seara  sunt interesat sa cumpar ustupi ME cu fund anti varoa pe 12 rame stasul
romanesc unde as pute cumpara un magazin o adresa ceva va rog frumos multumesc

Marek

Din cate stiu eu STAS-ul de ME are 10 rame. Daca gresesc sa ma corecteze careva. In plus dupa mine ar fi cam grele corpurile pe 12 rame. Daca vrei sa cumperi incearca aici http://ost64.apiardeal.ro/

FUCS19

am si de 10 rame
dar mi se pare inghesuit  si pt a face pe viitor apicultura profesionala trebui sa te pregatesti de la ineput ca sa lucri mecanizat multumesc  este stas si de 12 rame

Marek

Cate familii ai?  In stupi ME ma refer.

FUCS19

am 22 stupi me si restul orizontali 2 pe 10 r me si 20 vertical de 12 cu magazie 1/2

Obombo

Citat din: Marek din Mai 02, 2011, 09:37:20 PM
    Din cate stiu eu STAS-ul de ME are 10 rame. Daca gresesc sa ma corecteze careva.
Idem
Daca albinele stau inghesuite, mai adaugi un corp. Principiul ME-ului tocmai asta este, dezvoltarea pe verticala si flexibilitatea.

Marek

ME STAS

FUCS19

da stiu  vreau sa stiu incunvenienul pe 12 rame aparte ca este greu

FUCS19

a si sa va povestesc ce am patit in ultima saptamina am unificat doi stupi slabi unul cu matca si altul ramas fara matca am pus intre ei o foaie de ziar etans dar in prealabil iam pulverizat pe cei doi cu sirop ca sa capete acelas miros dupa 48 de ore am scos foaia ca am vazut ca nu au gaurito la vro 3 ore dopa ce am scos ziarul am vazut cum au tabarit pe matca ca so omoare
in final au omorito la 24 de ore am pus o rama cu botci au cceptto dar dupa o sptamina am vazut alte doua botci pe alta rama dar au inceput sa le roada pe celelalte si mincau din larva  dupa 48 de ore ma uit  iar la el si erau deja si celelalte 2 roase .As vrea sa stiu ce fenomen se intimpla astpt pareri

bucovineanu

Unificarea mirosului se face cu ceapa sfaramata. Ziarul se gaureste cu un cui iar albinele maresc treptat gaurile si in cele din urma il rod. Daca au larve din care se pot trage botci nu accepta botcile aduse din alta parte. Daca poti face copii, nu infiezi altii straini. :razz:

FUCS19

NU AVEA BOTCI IAM PUS EU O RAMA CU BOTCI SI DUPA ACEA  AU MAI CONDTRUIT ELE INCA 2 PE  ALTA RAMA DAR DE CE TOTUSI NU LEA ACEPTAT LEA ROS  SI A INCEPUT SA MANINCE LARVE

bucovineanu

Am raspuns in postarea anterioara, deci citeste cu atentie. Au ros  si botcile pe care le-au construit singure?