Miere falsificata PROTV.

Creat de POSTASUL, Aprilie 11, 2011, 08:28:25 PM

« precedentul - următorul »

POSTASUL

iN SFARSIT se inplica si mas media pentru a scoate in evidenta FALSIFICATORII de miere, in seara asta sa dat la stirile de la ora 19.Multi se plangeau pe un topic ca mierea falsificata vine din import dar se vede ca si apicultorii nostri falsifica mierea, cel care a fost interlievat la stiri prin telefon era roman.CE ZICETI FRATILOR SPER ca institutiile statului sa se implice mai mai mult si sai mai rareasca macar :redcard:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

ady stuparu

nu cred ca apicultorii falsifica mierea ci mai degraba procesatorii.
cu ocazia asta ar trebui sa creasca increderea in producatorii si consumatorul sa caute sa cumpere direct de la apicultor. 
numai bine :hi:

D006

se poate dovedi precis cine o falsifica ! apicultorii o fac empiric iar procesatorii o fac cu acte !

POSTASUL

donu dragos :hi: au zis ca au gasit doar 3 la suta urme de polen , va dati seama ce face BANU  din om
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

D006

De la "au zis" pana la "a dovedi" este cale ca de la cer la pamant ! Cat timp legea romaneasca este extrem de permisiva se poate pune in vanzare orice zeama dulce sub numele de miere de albine si asta cu acte in regula.
Eu am untopic deschis pe aceasta tema unde in curand voi reveni cu amanunte interesante !

D006

..nu am vazut STIRILE de la ora 19 de la PRO-TV ...

PRO-tv-ul a dat cam multe stiri aiuristice in ceea ce priveste fenomenul apicol, in ultimul timp..:)--imi aduc pentru moment aminte ca parca tot la PRO-tv ca nu-stiu care apicultor ar cumpara polen din China sa-si hraneasca albinele..:)--un caz singular prezentindul drept GENERALITATE.

--sunt stiri marca PRO-TV, ....PRO-TV care are un  "ZVONAC" care compune STIRILE si un "RASPINDAC" care iese pe sticla si le imprastie la populatie,  care le ia drept de regula generala.

Daca PRO-TV ar fi venit cu date clare...CINE..UNDE../.CIND si ce pedeapsa a luatcel care  a fost depistat falsificind mierea era o stirea mai credibila si demna de un post TV national care se respecta.--dar nu prea cred ca au facut asa ceva si stirea prezentata mai mult creeaza confuzie  si arunca o pata pe obrazul tuturor apicultorilor.

Obombo

Din titlu se intelege ca la PROTV s-au pus pe falsificat mierea  :D. Ma gandeam ca au largit oferta, dupa stirile falsificate au scos pe piata si mierea falsificata PROTV.:rotfl:

stefan1

Nici eu nu am vazut stirile respective. Trebuie insa sa vedem exact ce au vrut sa zica, altfel ajungem sa ne minunam ca Severin, ca s-a gasit in apa 2/3 hidrogen.
  De fapt in miere se gaseste sub 1% polen, iar in mierea de mana ideal ar fi sa nu se gaseasca deloc polen. Probabil in stire se vorbea despre o miere monoflora, probabil de salcam, la care din polenul gasit in miere doar 3% era de salcam. Restul era, probabil, de rapita sau de alte flori. Deci se vindea ca miere de mai, altfel de miere. Mai grav este cand mierea este falsificata cu inlocuitori. Repet, nu am auzit stirea, dar de multe ori reporterii care vorbesc despre albine nu cunosc nimic din domeniu si de aceea fac confuzii sau spun de-a dreptul aberatii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: bio din Aprilie 11, 2011, 10:27:19 PM
..nu am vazut STIRILE de la ora 19 de la PRO-TV ...

http://stirileprotv.ro/stiri/social/mierea-falsa-din-magazine-amestec-de-glucoza-zahar-si-tocatura-de-scaieti.html--aici gasiti, cum am gasit si eu STIRE respectiva..

M-as fi bucurat sa fi fost ceva mai clara stirea respectiva sa spuna exact care sunt cele 6 societati care ambaleaza si distribuie miere si umbla cu cioara vopsita.

Oricum STIREA, ii va face mai atenti pe cei care cumpara miere de la SUPERMAKETURI de la SUPER-APICULTORII, MATES@ GEORGESCU si Sorin de la BAcau...:)), dupa prezentarea stirii respective ei ar umbla cu cioara vopsita pardon cu MIERE FALSIFICATA...--

prisecarul

unul din magazinele care valorifica aceasta "miere" este KAUFLAND.
niste cunoscuti se aprovizionau cu acest indulcitor de la acest lant de magazine si imi spuneau ca mierea mea nu prezenta "calitatile" acelui produs, care avea o aroma deosebita si era mult mai dulce!
si ca totul sa fie bine, o adaugau in ceai sau cafea atunci cand apa dadea in clocot!
sper ca sa fi urmarit emisiunea ca sa-si dea seama de ce comsuma!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Ma mir ca doi rechini de talia lui Mates  si a lui Georgescu au botul asa usor ! :zzz: :zzz: :zzz:  Smecheria este ca plasa le-a fost intinsa de alt procesator care avea sa le plateasca o polita mai veche !
  dar mierea care se vinde sub numele de Kaufland ? de ea cine raspunde ?

MiereaNaturala

http://despremiere.blogspot.com/2011/04/mierea-romaneasca-apreciata-la-export.html

de ce trebuie sa va mire actiunile celor doi "Rechini"
Doar la o sumara citire veti vedea ce spune D-ra Mates... :)