Petitie impotriva cultivari OMG ( organisme(plante) modificate genetic )

Creat de Kov iulian, Aprilie 04, 2011, 12:21:33 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Citat din: milu56 din Februarie 27, 2012, 02:43:50 PM
Un filmulet cu participarea mea la manifestare echipat cu masca la min.0.14 :

Cel de langa tine tot cu masca sunt eu  :rotfl:

pharaonu75

Citat din: mape 48 din Februarie 27, 2012, 07:55:09 PM
Cel de langa tine tot cu masca sunt eu  :rotfl:

Iar eu sunt ala cu spatele...nu aveam masca si imi batea soarele in ochi! :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

milu56

pharaonu75

Stim ca este nasoala treaba asta cu OMG, dar mai faceam si noi o gluma... nu fi asa suparacios! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

milu56

Citat din: pharaonu75 din Februarie 29, 2012, 08:32:28 AM
Stim ca este nasoala treaba asta cu OMG, dar mai faceam si noi o gluma... nu fi asa suparacios! :wink2:
Nu am dece sa ma supar dar nici nu vad pe nimini in Romania sa faca demersuri in serios in acest sens.E nevoie de o organizatie si iesit in strada altfel nu se rezolva nimic.

Kov iulian

Eu de acum un an am intuit treburile astea, si incerc sa fac ceva sa imi apar viitorul meseriei mele, daca am vazut ca apicultori nu isi iubesc albinele destul de mult ca sa faca ceva pt ele, m-am indreptat spre diverse miscari ecologiste pt a primi sprijin ( normal ca nu am primit ).

Apoi in engleza mea stalcita am scris asociatiilor similare care deja exista in afara, ei mi-au trimis o oferta de dvd-uri cu filme la preturi destul de piperate .

CitatIf you read English, take a look at these documents. Do you want to organize a screening of our film?

sweetly,
Maryam Henein
Writer/Filmmaker/All-around Raconteur
http://www.vanishingbees.com

pharaonu75

Romanasii nostri care se ocupau cu asa ceva, s-au facut partid! :uimit: :rusine:
Au strans semnaturi si adeziuni pentru activitati ecologiste si le-au folosit ca sa iasa la numer pentru inregistrarea partidului.
Ce urmeaza? Sa renunte de tot la ideile ecologiste (daca vreodata le-au avut) si sa se vanda pentru cativa arginti celor care le va da din ciolan.
Cum sa organizezi mitinguri de protest impotriva pesticidelor, OMG-urilor, etc, atat timp cat tie iti da un os de ros si esti aliat cu cei mai mari cultivatori din tara? Si sa nu credetiti ca acesti cultivatori sunt straini de OMG-uri... doar ca nu recunosc... iar ecologistii/agrarienii nostri se fac acum ca nu vad, doar-doar vor fi primiti la impartirea cascavalului dupa alegerile din noiembrie.

Dar ne vom convinge noi cand ne va fi respinsa mierea la export pe motiv ca ar contine polen de la OMG.

Kov iulian

Stiti care e cea mai tare faza ?

Nu vom fi fripti doar noi la buzunare din cauza OMG-urilor astea , insasi fermieri vor regreta alegerile facute , acum preturile la seminte sunt cum sunt .

Ce credeti ca se va intampla atunci cand vor dispare mici producatori de seminte sau statiunile de cercetari de pe aici din romania ?

Ce credeti ca se va intampla cand singurele surse de seminte vor fi 2-3  corporatii ce ii va opri sa creeze aliante ( precum producatori de carburanti de la noi )

Ce credeti ca ii va impiedica sa ridice preturile cu 10, 20, 50, 100 la suta piata e una dinamica cu cat cererea e mai mare si ofertanti mai putini cresc preturile,

Acelasi lucru se intampla si cu toate produsele agricole care vin din import, acum sunt ieftine ca sa poata cucerii diversele piete, producatori bastinasi nu pot

face fata concurentei, si dau faliment sau renunta isi inchid afacerile, dupa ce au realizat ca au liber si i-au desfiintat pe bastinasi cresc preturile la produsele

agricole de import .

Asta e economia mondiala un jos nemilos, fraieri care nu stiu sa isi protejeze interesele sunt desfiintati .

Kov iulian

Citat din: pharaonu75 din Februarie 29, 2012, 12:46:56 PM
Romanasii nostri care se ocupau cu asa ceva, s-au facut partid! :uimit: :rusine:
Au strans semnaturi si adeziuni pentru activitati ecologiste si le-au folosit ca sa iasa la numer pentru inregistrarea partidului.
Ce urmeaza? Sa renunte de tot la ideile ecologiste (daca vreodata le-au avut) si sa se vanda pentru cativa arginti celor care le va da din ciolan.
Cum sa organizezi mitinguri de protest impotriva pesticidelor, OMG-urilor, etc, atat timp cat tie iti da un os de ros si esti aliat cu cei mai mari cultivatori din tara? Si sa nu credetiti ca acesti cultivatori sunt straini de OMG-uri... doar ca nu recunosc... iar ecologistii/agrarienii nostri se fac acum ca nu vad, doar-doar vor fi primiti la impartirea cascavalului dupa alegerile din noiembrie.

Dar ne vom convinge noi cand ne va fi respinsa mierea la export pe motiv ca ar contine polen de la OMG.

Daca totul se face prin smecherie, nu mai e nimic nobil in sufletele noastre daca nu mai exista patriotism , iar cuvantul de ordine e tradare si trasul in piept .

Eu zic sa desfintam tara asta, ne facem fiecare triburi bazate pe legaturi de rudenie si stim o treaba fiecare se descurca cum poate ( precum roomii )

Sistemul si ordinea actuala, mentalitatea noastra e o gluma proasta .

Nu exista o a treia optiune, ori facem ceva din tara asta, facem lucrurile sa mearga si ne opunem fortelor ce vor sa ne distruga ca stat, sa ne saraceasca pe noi indivizi acestui stat , ori distrugem noi totul cu mana noastra, si ne facem organizari tribale .

Ori facem ceva constructiv ori distrugem tot . (Macar asa stim o treaba si nu o mai lalaim asa cum am facuto in ultimi 20 de ani .)

milu56

OMG exista in toate tarile inclusiv Germania,Franta dar in urma multor mitinguri a disparut pe hartie bineinteles si dece Romanii sa se lase mai pre jos.

Kov iulian

Kov iulian

Citat de pe situl Grean Peace :   http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/agricultura/activitati/Angajatii-Monsanto-nu-consuma-OMG/  stire preluata de ei de aici dintr-un http://www.independent.co.uk/environment/gm-food-banned-in-monsanto-canteen-737948.html

Citat
Angajații Monsanto nu consumă OMG                                                                                                                                                                                                               

Element de poveste - februarie 10, 2012
Se pare că Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporații.

Această companie refuză să ofere personalului său chiar alimentele modificate genetic pe care le promovează în multe țări împovărate de datorii, sub promisiunea că această variantă va salva populația de la foamete. Deși nu a fost niciodată dovedit, Monsanto a pretins mereu că alimentele modificate genetic sunt inofensive – așa că atunci de ce nu le oferă aceleași produse angajaților săi?

Într-una din cantinele sale, conduse de o companie externă, Sutcliffe Catering, o notă informează că s-a luat o decizie pentru a înlătura soia și porumbul modificat genetic din produsele servite la masă.

,,Am luat această măsură pentru a asigura toți clienții că pot avea încredere în alimentele pe care le oferim," spune furnizorul.

Monsanto susține că ,,credem în puterea de a alege", în timp ce, de fapt, compania vrea să se asigure că nu servește OMG-uri în cantinele sale, și că nu oferă angajaților săi oportunitatea de a ,,alege" dacă să consume sau nu alimente modificate genetic, din moment ce, de fapt, face tot posibilul ca aceștia să nu le consume. Cu toate astea, aceeași posibilitate de a alege nu este oferită agricultorilor din întreaga lume, care, cel mai adesea, nu au de ales decât să planteze culturi modificate genetic, mulțumită unei piețe a semințelor care este de cele mai multe ori, dominată de Monsanto.

Kov iulian

O idee "geniala" care a omorat milioane de oameni. Dictatorul care a vrut sa se joace de-a Dumnezeu
Principalele sale campanii politice - Marele Salt Inainte si Revolutia Culturala - sunt considerate esecuri de proportii, avand in vedere numarul mortilor si suprimarea drepturilor omului. Motivul pentru vietile pierdute? O idee "mareata" a lui Zedong, care poarta numele de Campania Patru Daunatori.

Campania a inceput in 1958, fiind unul dintre primele puncte ale programului Marele Salt Inainte, avand scopul de a elimina patru creaturi care, credea Zedong, puneau in pericol sanatatea si igiena cetatenilor chinezi obisnuiti. Trei dintre ele - tantarii, mustele si sobolanii - poate ar fi meritat sa dispara, desi acest lucru era, evident, o utopie.Astfel, guvernul lui Zedong a inceput o campanie de proportii in randul taranilor, de a alunga sau chiar omori vrabiile. Spre exemplu, posterul de mai jos, care arata un copil inarmat cu o prastie si sloganul
"Veniti cu totii sa luptam impotriva vrabiilor!".

Campania a fost aparent un succes, pentru ca vrabiile au fost la un pas de disparitie in China. Doar ca vrabiile nu mancau doar graunte, ci si insecte, in special lacuste, care s-au inmultit nesingherite. Iar lacustele mananca mai multe graunte decat vrabiile ar reusi vreodata.Pana cand Zedong si guvernul si-au dat seama de acest lucru au trecut doi ani, iar raul era deja facut. Dezechilibrul ecologic rezultat in urma programului Patru Daunatori a afectat serios recoltele, iar ca urmare, sute de mii, daca nu milioane de oameni au murit de foame.

Sursa Protv :
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-idee-geniala-care-a-omorat-milioane-de-oameni-dictatorul-care-a-vrut-sa-se-joace-de-a-dumnezeu.html

Kov iulian

Si pe la noi prin Ialomita mai avem minti " luminate " in urma cu 2-3 ani cei de la postul local Antena 1 au luat interviu unui  mare fermier.

Care afirma ca trebuie si ca se va lupta ca sa  se stropeasca cu insectide orice corp de padure , pt a combate si distruge orice urma de insecta daunatoare .

Probabil nu stia ca in paduri pe langa insectele care ii creaza lui probleme sunt si alte sute de specii de insecte care pot fi ucise,  Probail ca nu stia ca unele din cauzele  problemelor care le are Dumnealui se datoreaza chiar insecticidelor folosite si modului in care practica agricultura .

Chimicalele insecticidelor au tendinta sa se acumuleze spre varful lantului trofic, iar insecticidele ajung sa dauneze dusmanilor naturali ale acelor insecte daunatoare .

Nu stiu cum se face ca au putere astfel e indvizii, au putere si o folosesc distructiv