podisor

Creat de prisecarul, Martie 20, 2011, 08:05:39 AM

« precedentul - următorul »

prisecarul

pot folosi la podisor plasa de tantari din plastic?
exista posibilitatea ca albinele sa o "roada"?
multumeswc anticipat!
:thanks:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

valter

Da, poti folosi.
Nu exista aceasta posibilitate.
Chestia interesanta este ca plasa este propolizata cu repeziciune.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Kov iulian

nu cred ca e o idee asa buna cu plasa de tintari,eu am avut un colector de propolis cu plasa din acea si au roso , o vor roade. nu toata vor face citeva gaurele dar deajuns sa iasa pe acolo. rod tot astea, chiar si placile alea de polistiren extrudat si pe alea le mai gasesc roase pe ici colo din cind in cind.

ioanardelean55

Mai este un aspect ,,REZISTENTA " oricit ai vrea tot  o lovesti si atunci se rupe  ,ideal ptr. podisor si capac ramine tot plasa metalica  %%-.

milu56

Orice plasa daca e lovita se rupe,eu  nu ii vad rostul din moment ce aerisirea este la partea inferioara(fundul stupului)

4unix

Buna, as dori sa-mi confectionez cateva podisoare cu plasa si nu stiu daca exista recomandari privind suprafata ocupata de plasa in raport cu suprafata acoperita, eu inclin sa le construiesc folosind plasa pe jumatate din suprafata podisorului, dar neavand experienta m-am gandit sa va cer parerea.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat sau opinie.

Numai bine!

4unix

Multumesc pentru sfat, nu am funduri antivaroa si ma gandesc ca voi combate o parte din condensul de pe timpul iernii cu ajutorul acestor podisoare , sunt la prima iernare si emotiile sunt mari.

4unix

Pentru  anul viitor imi voi face lazi noi la care voi folosi un sistem de aerisire ca cele pe care mi le recomandati, dar pentru anul acesta nu am posibilitatea sa modific lazile populate..
Inca o data multumesc pentru sfaturi.

4unix

Imaginea este facuta aseara, am aplicat aceeasi solutie pentru toti stupii si in configuratia asta imi doresc sa schimb podisoarele.

4unix

Astazi ma duc si voi urmari sa las la toti cei 5cm liberi pe care i-ati recomandat mai sus.

Merci pentru sfaturi.

teoalbina

Apropo de plasa de plastic: chiar daca nu o rod albinele o pot roade soarecii ... asta in cazul in care nu au site pe la orificiile de aerisire din capac daca exista...

cipriene

Citat din: romikele din Octombrie 03, 2011, 10:40:52 AM
Daca stupii sunt cu fund antivarroa, podisorul nu e obligatoriu sa fie prevazut cu plasa.
Eu folosesc podisoarele cu plasa pe toata suprafata, deoarece pot observa mai bine ce se intampla cu familia de albine, prin plasa si folie.
Asadar podisorul poate fi facut oricum: plin, cu plasa pe jumatate, cu plasa pe toata suprafata, atat timp cat folia e etansa pe cuib, nu este influentata semnificativ dezvoltarea familiei.

imi place ideea. asa o sa fac si eu. mi se pare destul de practic :bravo:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

piti

Vezi filmuletele postate de Dragos sau cele postate de Dan Puisoru. Acolo o sa vezi podisorul cu plasa si gaurile practicate pe fundul stupului. Recomand plasa de inox sau zincata cu ochiuri de 2,5 x 2,5 mm si grosimea firului de 0,5 mm sau mai este un fel de plasa, pe care o folosesc si eu, cu ochiuri mai mici, din material plastic, foarte reziztenta, care se foloseste ca intaritura la bannere. Aceasta din urma este foarte buna pentru colectat propolis. numai bine si sanatate

cipriene

Eu folosesc podisoarele cu plasa pe toata suprafata, deoarece pot observa mai bine ce se intampla cu familia de albine, prin plasa si folie.

multumesc piti, dar eu ma refeream la felul cum sunt construite podisoarele lui romikele :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

orbanstefan64

Citat din: cipriene din Decembrie 18, 2011, 03:30:43 PM
Daca stupii sunt cu fund antivarroa, podisorul nu e obligatoriu sa fie prevazut cu plasa.
Asadar podisorul poate fi facut oricum: plin, cu plasa pe jumatate, cu plasa pe toata suprafata, atat timp cat folia e etansa pe cuib, nu este influentata semnificativ dezvoltarea familiei.

imi place ideea. asa o sa fac si eu. mi se pare destul de practic :bravo:
la supii cu fund antivaroa eu va mult mai avantajos un podisor hranitor( chiar daca ii mai scump)
se poate folosi ca podisor se pot efectua hraniri,se poate crea spatiu de refugiu in caz de transport