INFIINTARE ASOCIATIE ECOLOGISTA PT PROTECTIA ALBINEI (polenizatorilor )

Creat de Kov iulian, Martie 08, 2011, 04:44:40 PM

« precedentul - următorul »

milu56

Cumparat un teren irtro zona buna si pentru stupi pentru a se putea face si unele cercetari.......sunt jone ieftine si acolo facuta o cladire pentru sediul asociatiei......

gheghe

Domnule Milu,idea este buna ca investitie si momentul este oportun- dupa cum a-ti remarcat -,problema este cum si de unde bani ?Daca aveti o idee care ar putea rezolva aceasta problema v-am fi recunoscatori.Stima.

milu56

Normal ar trebui sa fie finantari UE sau daca nu mana de la mana.......

sas angelica

spun si eu da. si, pot sa si intocmesc statutul. doar ca este nevoie de documente. cu contributia financiara stau destul de prost, dar la intocmit documente, depus unde trebuie si alte birocratii este OK.
Carpe diem!

albine

Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

milu56

Asa fratilor o sa se faca ceva pana in final,totul cu rabdare......

Kov iulian

Eu intre timp am incercat sa trimit emailuri pe la tot felu de asociati ecologiste , pt a primi sfaturi sau vreun fel de  ajutor pt a face o astfel de asociatie, dar din pacate nu am primit nici un raspuns , nu le pasa de niste " MUSTE "  Tot noi apicultori o vom face pt ca celorlalti nu le pasa. oameni isi dau seama cind un lucru e important doar atunci cind nu il mai au , sa ne fereasca Dumnezeu de o diminuare a populatiei albinelor   Datorata CCD sau a cine stie ce altor molime datorate poluari,insecticidelor

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Martie 14, 2011, 09:50:15 PM
  Romanul e bun doar la dat cu parerea , cand este vorba sa presteze munca in folosul comunitatii o da cotita . Iar daca ii ceri si ceva bani pt. un scop nobil este ca si cum l-ai injura de mama ...  :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:
Ca tot veni vorba de  bani, cititi un pic asta   http://doneaza2lasuta.blogspot.com/2011/02/nu-ti-irosi-banii-doneaza-2-din-venitul_26.html    exista o lege data prin care orice salariat poate alege sa doneze 2 la suta din salariu unei Asociati non profit , etc. Bani tot asa ni vor lua pe impozit nici mai mult nici mai putin, doar ca in loc sa dam hai sa zicem o suma .100 de lei  catre un stat care nu prea ii cheltuie unde trebuie,dam doar 98 de lei iar restul 2 lei catre Asociatie. stiu e putin dar putem convinge frati,veri si cu putin se face mult si astfel ar functiona. si asociatia ar avea bani pt planurile ei.          iar aici aveti si formularul cu care se face asta.                                 

D006

Chestia este veche baietel , la mine 2% din impozit merg la asociatia din care fac parte !  Voi cum mai stati cu asociatia ? i-ati dat drumul ?

sas angelica

Citat din: Kovaci iulian din Martie 21, 2011, 11:58:46 PM
  Eu intre timp am incercat sa trimit emailuri pe la tot felu de asociati ecologiste , pt a primi sfaturi sau vreun fel de  ajutor pt a face o astfel de asociatie, dar din pacate nu am primit nici un raspuns , nu le pasa de niste " MUSTE "  Tot noi apicultori o vom face pt ca celorlalti nu le pasa. oameni isi dau seama cind un lucru e important doar atunci cind nu il mai au , sa ne fereasca Dumnezeu de o diminuare a populatiei albinelor   Datorata CCD sau a cine stie ce altor molime datorate poluari,insecticidelor

incearca sa-l contactezi pe remus cernea. informatii de contact pe MP
Carpe diem!

milu56

Deschide un cont la o banca sa vezi cine vine primul cu bani in acel cont.

Shiva

Cred ca constientizarea utilitatii albinelor si necesitatea folosirii ierbicidelor non-toxice ar trebui facuta tot de asociatiile de apicultori, ca si "munca/program/latura sociala" a organizatiei. Iar daca nu exista acest lucru in statutul asociatiilor din care faceti parte, aveti posibilitatea de a-l modifica.

Un proverb romanesc zice "casa cu 7 fete ramane nematurata". Cu alte cuvinte, cu cati sunt mai multi responsabili de un lucru (apicultura), cu atat isi vor asuma aceasta responsabilitate, pe principiul ca face "celalalt". Disolutia apicultorilor in n asociatii inseamna un singur lucru: dezbinare deci, implicit, voce si putere redusa de a schimba ceva in favoarea albinelor.

Departe de mine de a fi "Gica contra" sau de a comenta de pe margine in "dulcele" stil romanesc (de care tre' sa ne scapam, cat de repede). Ci doar sa va aduc in atentie ca fiecare dintre voi puteti face ceva pentru protectia polenizatorilor, in acest moment si in orice asociatie sunteti inscrisi. Cati dintre Dvs. ati fost la vreo scoala sa le povestiti la copii despre albine si cat de necesare ne sunt? Dar sa-i invitati la stupina? Audiente la primar? Povesti cu agronomii/asociatiile care lucreaza pamantul din zona/silvicultorii? Afise cu impact vizual puternic? Afise, insigne, alea-alea cu un mesaj pro-albine, disponibile pe net si la targuri, puse la dispozitie de asociatiile din care faceti parte sau chiar de Dvs., daca au costuri rezonabile? Mesaje de ocrotire a naturii, a padurii, a albinelor, de a sustine producatorii autohtoni ce nu-si bat joc de produsele pe care le fac, etc, etc?
Se pot face asa de multe, chiar acum!  @};-
Joy, frustration, excitement, madness, aha's, headaches ... codito ergo sum!

Fiecare are un spirit care poate fi slefuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze ...

Kov iulian

Da e o idee e o idee buna asta multumesc pt sfaturi,idea cu infiintarea unei asociati mi-a venit pt a reuni in ea membri si de la ACAR si ai Cooperativelor Apicole  deoarece vad ca exista o competitie intre intre ele si suntem toti dezbinati cind vine vorba de a proteja albinele, m-am gindit ca fiind mai multi, din mai multe asociati inscrisi intro alta asociatie non profit, deci fara a avea avantaje materiale ci fiind minati doar de dragostea pt albine poate am lasa deoparte ambitiile materiale si ranchiunile. m-am gindit ca ar colabora mai bine asociatiile intre ele daca ar exista un intermiediar neutru care nu tine nici cu unu nici cu altu, ci s-ar ocupa strict de protejarea albinelor .O astfel de asociatie ar avea avantajul ca,ar putea aduce la masa discutiilor o parte din Asociatiile Apicole Profesionale si ar putea avea relati apropiate si cu Organizati Ecologice. cam asta era idea

milu56

Oare ce o sa iasa pana la final?

Kov iulian

Citat din: milu56 din Martie 23, 2011, 10:49:04 PM
Oare ce o sa iasa pana la final?
Daca va referiti la faptul ca vin cu tot felul de idei care poate se contrazic , de asta am si afirmat ca este mai bine sa ne adunam o masa mai mare de oameni si apoi asociatia va lua forma dorita de majoritate se vor cerne ideile si doar cele bune vor ramine , unde-s mai multi iau nastere idei mai bune,asa fiecare va veni cu contribuita lui si nu va simti nimeni ca nu i se potriveste o anume orientare, etc .  dar si costurile infiintari, acte si alte probleme ar fi mai mici daca se impart pe mai multi insi