• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 05:47:38 p.m.

« precedentul - următorul »

marian sima

Acum depinde de cel care lucreaza cu ia,stiu ca ginditi ca siliconul este un material mai fragil ,dar m-am gindit la acest aspect ,si nu este silicon simplu el este armat cu mai multe straturi de materiale pentru a nu se rupe(in interiorul siliconului),singurul lucru care ar putea afecta presa este expunerea presei deschisa la soare pe perioada foarte indelungata,daca e tinuta la umbra sau inchis nu are probleme ,am spus nu ma grabesc sa o pun pe piata pina nu o probez eu in diferite conditii,apicultura este pentru mine pasiune ,nu ma grabesc sa arunc pe piata ceva netestat,si in orice caz presa va fi accesibila intii apicultorilor Giurgiuveni ,adica vazut cumparat si daca apare ceva in timp reparat sau inlocuit.

marian sima

Martie 02, 2011, 10:50:04 p.m. #16 Last Edit: Martie 02, 2011, 11:06:37 p.m. by marian sima
O precizare cind am spus ca soarele afecteaza presa nu m-am referit la caldura soarelui ,ci la  anumite raze ,ultraviolete si altele care in timp pot sa afecteze siliconul.Dar cine tine presa deschisa in soare pe perioada de 2 ani,c-am aceasta e perioada care ar dauna siliconului brut,cel armat cred ca ii creste rezistenta in timp.Daca tragi de siliconul simplu se rupe ,daca tragi de un mulaj facut de mine nu se rupe.Am ales siliconul fiinca se toarna la rece si nu modifica dimensiunea celulei ,cei care fac prese din aluminiu nu tin cont de anumite procedeie si te trezesti cu dimensiunea celuli mai mica ,merge facuta si din beton ,dar cu diferiti lianti in ciment ,dar m-am gindit ca este prea grea.Am in minte si una automata care sa functioneze cu role si ceara sa mearga pe luciul apei dintr-un rezervor,apa incalzita la o anumita temperatura ca rolele sa prinda ceara mai calda,niste ventilatoare sa o mai raceasca in apropierea rolelor ,dar asta e mai costisitoare si i-mi trebuie timp pentru ia ,poate la iarna ,acum a iesit treaba.

Constantin_MH

Martie 02, 2011, 11:05:45 p.m. #17 Last Edit: Martie 02, 2011, 11:16:03 p.m. by Kostas
Silicon special pentru matrite gasiti la aceasta firma din Brasov:
http://besttools.bizoo.ro/vanzare/45700/Silicon-realizare-matrite-flexibile-bijuterii
http://www.besttools.bizoo.ro/vanzare/cat/6893/Silicon+industrial
Are o mare rezistenta in timp, se toarna usor, se intareste destul de repede.

marian sima

E bun dar daca e 20 de euro atit cit arata acel mulaj in imagine nu am realizat nimic ajug numai cu mulajul la 100 de euro ,poate mai mult,pai celelalte ?

tassevasi

Bravo Mariane , de mult am vazut in tine un tinar pasionat la max de albine .  Te felicit .
  In legatura cu razele ultra v ,sa sti tu ca orice material ,in afara de metale, nemetale si alte citeva nu sunt afectate de razele soarelui, asta nu,i o problema ca nu lucrezi pe plaja cu ea  .
  Inca odata felicitari .
Numai bine  :hi:

marian sima

Multumesc .Putem face apicultura si cu lucruri  necostisitoare important este sa fii eficient ,sa scoti maximul cu cheltuieli reduse.

Constantin_MH

Pretul afisat este pentru un kit(1kg componenta A+1kg componenta B).Din aceasta cantitate se toarna chiar doua prese daca tehnologia este pusa la punct. Este SINGURUL material recomandat pentru turnare matrite.Pentru improvizatii se pot folosi, evident,  si alte materiale, dar calitatea lasa de dorit.
http://www.btools.ro/detalii_produs/12440570113674/silicon-rtv-ht-33.htm

marian sima

Martie 03, 2011, 12:13:47 a.m. #22 Last Edit: Martie 03, 2011, 12:29:49 a.m. by marian sima
Daca are si transparent e foarte bine,la cel colorat daca ramine o bula de aer nu observi ca sa intervii.Kostas ai lucrat cu asa ceva ?Pari ca,cunosti produsul..

Constantin_MH

Martie 03, 2011, 12:56:24 a.m. #23 Last Edit: Martie 03, 2011, 01:10:20 a.m. by Kostas
Nu am lucrat. Sunt si eu interesat sa construiesc o presa si m-am documentat. Normal ca si eu doresc ceva mai ieftin, dar trebuie  totusi folosit un material verificat. Am vazut pe net o realizare efectiva, dar acum nu gasesc unde. Cand aflu, voi face postarea link-ului.
Am gasit ceva:
http://www.dave-cushman.net/bee/leafpress.html
Mai caut !

marian sima

Kostas acele desene are reticiente ,ex daca faci presa dupa acel desen excesul de ceara nu v-a putea sa se scurga in afara,multumesc de informatia cu siliconul de mulaj ,cu acel silicon nu mai am nevoie de teste si pot incepe productia mai repede.

marian sima

Kostas prietene ,am luat legatura cu firma din brasov,pretul este de 23 de euro +TV pe kg,2 kg aduse acasa =250 ron ,pai sare mult de cea ce doream eu ,2 kg este mai mult decit suficient pentru o presa dar insuficient pentru 2.Dar m-am uitat pe prospectul siliconului pe care l-am folosit eu ,zice ca e rezistent la uv.Chestia este sa fac citeva .

Constantin_MH

Martie 03, 2011, 03:27:42 p.m. #26 Last Edit: Martie 03, 2011, 03:42:41 p.m. by Kostas
Nu am stiut ca pretul este pentru un kilogram! Nu se pune cu pregnanta problema rezistentei la UV deoarece nu se lucreaza cu ea in astfel de mediu, asadar puteti folosi siliconul cu care ati facut proba.
Poate va inspirati de aici:
http://www.scienceinafrica.co.za/2006/february/beeswaxmould.htm
sau de aici:
http://swienty.com/shop/default.asp?catid=1121

Spor la treaba ! :hi:

gheco

Citat din: marian sima din Martie 03, 2011, 03:18:15 p.m.
Kostas prietene ,am luat legatura cu firma din brasov,pretul este de 23 de euro +TV pe kg,2 kg aduse acasa =250 ron ,pai sare mult de cea ce doream eu ,2 kg este mai mult decit suficient pentru o presa dar insuficient pentru 2.Dar m-am uitat pe prospectul siliconului pe care l-am folosit eu ,zice ca e rezistent la uv.Chestia este sa fac citeva .


Ce silicon ai folosit la presa construita? Ce material ai folosit pentru intarire?
Multumim.

marian sima

Siliconul folosit de mine este silicon sanitar,procedura folosita este una complicata ,nu este usor sa obtii mulaj perfect ,si este si mai greu sa indepartezi ceara de pe mulaj,daca ungi foita cu ulei sau altceva nu mai obtii mulaj perfect,pentru a da siliconuli stabilitate am introdus in el 2 rinduri de tifon si un rind de pinza,presa pe care am aratat-o in imagini deja este data  unui prieten care a spus sa i-o dau lui ca si asa eu i-mi fac alta,acum m-am gindit serios sa trec la multiplicare,deja am in imagine cum va arata presa cu ce materiale sa o construiesc ca sa obtin un randament calitate-pret la presa urmatoare nu mai folosesc silicon sanitar pentru mulajul celulelor,Duminica sint la Bucuresti dupa materiale si saptamina viitoare incep sa le produc,pretul va fi unul fara concurenta.Imi pare rau ca nu am inceput de acum un an cind am postat eu prima data pe acest forum.

Constantin_MH

Un calcul al hartiei:
-un fagure 1/1 are dimensiunile 42x27[cm]
-grosimea matritei :4 mm
-densitate silicon:1.07 g/cc
-pretul unui kit de turnare in greutate de 2 kg: 250 lei

-  42x27x0.4x2(cele doua parti ale matritei)x1.07(densitatea silicon)x1.o5(pierderi)=1019 grame
Asadar, din 2 kg de silicon(cele doua componente) se pot obtine 2 matrite la pretul de 250 lei.
S-ar putea sa se gaseasca silicon din acesta pentru matrite si in alte parti, poate mai ieftin si atunci pretul iese si mai mic.
Oricum, nici pretul de 125lei pentru o matrita nu este mare. Firmele care vand un astfel de mulaj cer pe el 200E(840lei). Este o diferenta !