• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 05:47:38 p.m.

« precedentul - următorul »

serban

 ^:)^Câte foi se pot face cu fețele de silicon la presele dvs. până se uzează?

tinumaftei

Anul acesta nu am folosit decât faguri făcuți acasă la o presă din silicon făcută după filmuletele lui Marian. Fagurii au avut un succes nebun la albine si nu îmi vine să cred ce mulți și ce bine au fost crescuți. În toamnă asta voi comanda si eu o presă de tipul acesta, însă cu dimensiuni ceva mai mari ca să pot tăia cu un șablon marginile ca să rămână drepte. Mult succes!

marian sima

Eu fac cateva mii de foite de parafina pe an pentru un apicultor din capitala,o singura data am schimbat fetzele de silicon ,foloseam zer ca amorsa am lucrat trei zile la rand cu presa si cand am terminat de lucru a venit cineva pe la mine , am uitat sa clatesc presa cu apa zerul acela a mucegait puternic a innegrit siliconul si am dat jos fetzele si le-am inlocuit cu altele,trebuie doar atentie la cutit sa nu fie ascutit,eu dau de 2-3 ori cu el pe ciment si se face lat in gura.


marian sima

La alt apicultor de pe la munte fetzele au fost roase de soareci tot din cauza zerului,a lasat presa deschisa si soricei au ros fetzele ,probabil au crezut ca e cas. :)