MIERE PENTRU NOU-NASCUTI

Creat de prisecarul, Martie 01, 2011, 06:49:57 PM

« precedentul - următorul »

prisecarul

din discutiile purtate  cu nora mea, vis-a-vis de consumul de miere pentru nepotica, mea in varsta de 4 luni, mi-a spus ca doctora i-a recomandat ca sa  consume miere dupa varsta de 3 ani!
apelez la cei cunoscatori sa imi infirme aceasta situatie, sau sa o confirme!
stiu ca la nepotica mea mijlocie, avand probleme cu constipatia, medicul i-a recomandat sa consume miere!
AJUTATI-MA CU UN SFAT!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

emil.oltean

Medici pediatrii recomanda ca ceaiul impotriva colicilor sa fie indulcit cu miere astfel eliminindu-se fermentatia pe care o produce zaharul.Asta mi-a spus-o un medic pediatru.M-ai informati-va.

mape 48-petru manea

nu mai stiu sursa ,dar imi amintesc ca sugari nu au voie sa consume miere
nu cunosc cauza

mezenguz

Pt copii mici nu se recomanda din cauza virusului botulinic , care an forme grave poate duce si la dces.

cristipep

#4
Este vorba de Toxina Botulinica care este  produsa de un virus ...are o denumire ciudata... si este continuta de miere sub forma de spori si de aceea este catalogata ca fiind un produs alergenic pentru copii de pana la un an, tractul digestiv al adultului este destul de puternic pentru a preveni inmultirea acestor spori, insa copilul este prea sensibil si intradevar toxina otravitoare il pune pe copil in pericol de moarte.Fetitei mele am inceput sa-i dau miere de albina imediat dupa un an si nu au fost nici pana in ziua de astazi nici un fel de problema si are aproape 4 ani.
Si pentru constipatie  ca sa nu i se dea copiluli miere de albina se poate merge pe un asa zis tratament naturis be baza de tarata.......sau un compot laxativ ori de dovleac sau prune cu smochine (uscate si neafumate) si nu in ultimul rand multa apa.Am si eu doua fetite mici si stiu ce inseamna.........

Multa sanatate va doresc.

orbanstefan64

Mierea ca indulcitor pentru nou-nascuti

Autor:

Alina Pop-Began

medic anestezie si terapie intensiva

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.

Am o fetita nascuta pe data de 30 iulie 2007 si doresc sa stiu daca mierea de albine este buna de indulcit ceaiul. Ma refer la mierea de albine naturala, miere de albine din flori de salcam. Am auzit tot felul de pareri, pro si contra insa pentru un raspuns exact astept sfatul dvs ca specialist. Fetita suge piept iar ceaiul la care ma refer sa-l indulcesc este ceai anticolici. Copilul are aproape o luna.





Conform ultimelor cercetari, mierea ar trebui evitata la copiii sub 1 an; aceasta deoarece pe langa faptul care are potential alergenic, se pare ca poate vehicula anumiti germeni care pot provoca la copii gastroenterite foarte grave (botulism).

Aceasta informatie, este in contradictie cu recomandarile mai vechi; se stie ca in trecut mierea era considerata ca fiind un aliment foarte sanatos si pediatrii recomandau frecvent parintilor sa o includa zilnic in alimentatia copiilor.

Insa noile descoperiri, au determinat pediatrii sa recomande evitarea ei in primul an de viata.

Nu este neaparat sa indulciti ceaiul; sugarul nu are inca preferinte pentru dulce, si multi sugari primesc ceaiul neindulcit, daca parintii nu i-au obisnuit altfel.

D006

  Mierea nu se da sub varsta de doi ani datorita potentialului alergen la fel cum nu se da nici capsiuni , zmeura . etc.

   Chestia cu toxina botulinica este o vrajeala deoarece nu a murit nimeni pana acum de aceasta infectie dupa ce a cumparat miere . dar sigur au fost morti dupa consumul produselor de carne din conserve.
    Termenul " noile descoperiri " este un termen aruncat la vrajeala deoarece in mediul stiintific trebuie sa prezinti respectivele cercetari , autorii si laboratoarele unde s-au efectuat  cercetarile .

milu56


D006

  Dumnezeu ne-a facut cu canini in gura si nu cu stomac cu 4 camere...   :lol:

cristipep

Domnule dragos2006, daca nu ai citit cum trebuie ce am scris eu cel putin desre aceasta toxina botulitica...nici decum nu produce infectie ci doar produce o stare de relaxare a muschilor...........deasta majoritatea "vipurilor" folosesc injectii cu botox.......dar fiecare cu parerea lui despre aceste produse. :hi:

mezenguz

Eu sunt apicultor vechi , copiilor le-am dat miere de la cateva luni de viata , fiica si nora au ascultat de medici si nu le-au dat nepoteilor miere , toata lumea este bine si copii mei care acum sunt parinti si au consumat miere si nepoteii care nu au consumat.
Mierea ca andulcitor de ceai este buna ,dar nu an ceai fierbinte pt ca va fi doar andulcitor an rest tot ce este bun se pierde .

D006

Clostridium botulinum


Sursa de infectie o constituie animalele domestice si salbatice, mai ales erbivorele, mai rar animalele poichiloterme (pesti, crustacee, moluste), în intestinele carora se acumuleaza C. botulinum, excretat apoi cu fecalele în mediul extern, unde va persista în stare sporulata. Trecerea sporilor în stare vegetativa pe substraturi organice în conditii anaerobe, în special la temperaturi de 22-37°C, este însotita de acumularea germenilor si toxinelor lor. Omul se contamineaza ca si în alte toxiinfectii alimentare, prin produsele alimentare.

Mai frecvent botulismul apare dupa ingestia unor preparate din carne (jamboane, costita, salam, cighiri) si a ciupercelor conservate în conditii casnice, fara prelucrarea termica corecta. Omul se mai poate molipsi prin rosii, vinete, ardei, cirese, visine, piersice, caise si alte fructe si legume conservate în conditii casnice; peste sarat, afumat ori conservat în conditii casnice. Produsele alimentare conservate sub actiunea toxinei botulinice nu-si schimba gustul, culoarea si mirosul. Uneori conservele, mai ales cele din carne, ce contin toxina botulinica, se pot bomba, în salamuri, carnea afumata, pestele preparate în conditii casnice toxina botulinica se poate acumula sub forma de focare, de aceea nu se îmbolnavesc toti cei, ce au consumat acelasi produs, ci numai persoanele carora le-a nimerit bucata infectata.

cipriene

WAW  :uimit: nasol cu sporii astia!
nici eu nu am dat copilului miere sau produse apicole pana la varsta de 1 an tot de teama ca ar putea fi un alergen
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)