O mica dezbatere PRET / roi si familie albine

Creat de tassevasi, Februarie 27, 2011, 04:57:54 PM

« precedentul - următorul »

andrei_calinescu

Privitor la administrarea de sirop, eu prefer sa vad cu un pas inainte, sunt unitati biologice in dezvoltare, masa de culegatoare apare mai tarziu, prefer sa am siropul asigurat in caz ca natura joaca feste.
Referitor la pretul roilor,etc nu-i nimic, cumparam de la vecini, bulgari , moldoveni, ucrainieni, sarbi, oameni normali care vor sa creeze afaceri, nu sa-si taie craca singuri.

mape 48-petru manea

Dupa cum ai postat inteleg ca vri sa vinzi ?
Citat din: balasbebe din Martie 12, 2011, 07:21:04 AM
Preturile au crecut foarte mult. Ieri am primit o oferta: la 70 de roi si familii 10000 de euro. Nu mi-a venit sa cred. Oferta a fost cat se poate de serioasa.

tassevasi

"Preturile au crecut foarte mult. Ieri am primit o oferta: la 70 de roi si familii 10000 de euro. Nu mi-a venit sa cred. Oferta a fost cat se poate de serioasa. "

Aceasta da afacere ,va doresc s,o finalizati .  =D> =D>
  Eu ramin la 15 roi pe 4 -5 rame , maxim 125 , deja pretul stabilit .
  Numai bine  :hi: :hi:

marian sima

M-am interesat in bulgaria familia de albine este la pretul de 250 ron.Mi-a spus o doamna din turtucaia pe care am rugat-o sa afle pretul pe familie.Dar nu sint probleme la vama?

andrei_calinescu

Pentru domnul Balas.
Dom' Bebe, veniti sa le cumparati de la Ickowicz de lang Montpellier, cu tot cu transport va duce mai ieftin. Si stam si la o sueta despre albine pe malul Mediteranei...

Pentru Marian
Marian, Bulgaria e in UE. Si -apoi in caz de problema, au bulgarii un proverb:
"O problema care nu se rezolva cu bani, se rezolva cu mai multi bani."

Asta cu preturile la stupi imi aduce aminte de anii 2000 si speculatia imobiliara. Un apartament in bloc de pe vremea lui Nea Nicusor, in Drumul Taberei, costa cat unul intr-o periferie a Parisului.
Acuma tot ala costa nici 12000 Euro. Si asta cu indulgenta.

valter

Citat din: andrei_calinescu din Martie 13, 2011, 08:16:48 PM

Asta cu preturile la stupi imi aduce aminte de anii 2000 si speculatia imobiliara. Un apartament in bloc de pe vremea lui Nea Nicusor, in Drumul Taberei, costa cat unul intr-o periferie a Parisului.
Acuma tot ala costa nici 12000 Euro. Si asta cu indulgenta.

Dragostea pe care o port lui andrei ma face sa aman calculatia nespeculativa privind pretul unei rame de albina in Romania astazi, maine...and forever.

Totusi trebuie tinut cont de cativa parametri nationali extrem de fluizi:
-un plan N apicol facut pentru golani;
-o evidenta sumara a familiilor de albine;
-un interes deosebit de crescut pentru banii europeni cu orice prets;
-o masa populara usor de manevrat, care viseaza ca poti sa faci din bici...sa si pocneasca;
-un MAPDR cu cravata si poza de Targ National...fara continut, cu priza la vot;
Astept anul 2015 sa vad un bilant de succes cu 80.000 de ''apicultori'' cu 800.000 de familii de albine, in realitate...si cu 2.000.000 in sciptele EU.
sUCCESURI DEPLIne...Circa de la minister.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

marian sima

De un singur lucru nu se tine cont si anume baza melifera,pentru o dezvoltare sanatoasa a nr familiilor de albine trebue sa dispui si de o baza melifera,pai la noi cind te duci in anul urmator in recunoastere la padurea de salcim o buna parte din ia o gasesti taiata te intrebi daca se mai merita sa te duci,la tei e buluc de stupi si la floarea-soarelui daca ai norocul sa opresti linga un lan de hibrid ai pus-o.Ba au aparut situatii in care apicultori se cearta pentru flora spontana de toamna.Acum sau schimbat si anotimpurile in sud din iarna o da direct in vara.

valter

Ma suna azi unu  pe mobil...''as vrea sa cumpar si eu cateva familii de albine, ce pret practicati la rama?''
                                           vv.Neica draga, la vremea cand doresti dumneata 100 de ron pe rama. Si-mi inchide.

Maaaa copii!!! s-a dus timpul mosilor basinosi care pacaleau ''pinguinii'' incepatori cu rame ca taciunii...cu antibiotice la greu in ceara, cu sirop intins pe rame ca sa dea impresia unei populatii mari.
Eu nu mai vand...da pot  face calculele...calculelelele.
Asa ca nu-i nimic incorect ca piata vinde polen cu 70 ron si ICDA dispera...sa ia din Spania cu 70, 1 ron  ca-i ajutam pe altii sa prospere.

Materialul biologic va avea o crestere semnificativa de pret la vanzare pentru ca se cere... sa acopere BANII EUROPENI .

POSTASUL

:hi: e drept sa ajungi apicultor e foarte greu si necesita investitie , o zona melifera buna ...dar o sa mai vedem anul viitor cati din cei care sau avantat sau care o sa se avante crezand ca o sa se inbogateasca repede vor mai continua aceasta activitate , ma refer la cei incepatori.Apicultura , cred si eu ca incepator ca se face din placere si cu pasi mici sa progresezi acumuland experienta , nu vad sorti de isbanda celor care se gandesc la BANII  ,,UE''  400ron pe o fam de albine si el nu a deschis un stup in viata lui.
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

ilalexandru

NU stiu daca gresesc sau nu...dar in momentul de fata, e o cerere foarte mare de familii de albine pe piata si...nu se prea gasesc. Iarna asta a fost una dintre cele mai nasoale de mult timp... Multe familii nu au mai iesit din iarna, multe matci s-au dus, familiile, in comparatie cu anii trecuti, sunt mai slabe. Nu stiu cum sta lumea prin tara, dar la mine in zona stupii nu au puiet capacit mai deloc, iar albina s-a cam imputinat. Si inca o sa se mai imputineze pt ca nu are ce iesi din rama in urmatoarele 2 saptamani si ceva.
La mine, lucru cam inexplicabil, familiile de baza sunt mai slabe decat roii(unele dintre ele, cam 30%). Roii iernati pe 4-5 rame, asa mi-au iesit acum...familii iernate pe 6-7 rame, au pierdut 2-3 rame de albina. Uzura mai mare in cazul familiilor decat al roilor...in aceleasi conditii, aceleasi tratamente, aceeasi mancare. Cu o mica observatie insa...roi, prin august, au primit vreo saptamana cate 250 ml sirop cu protofil. Acum daca ma vait eu dupa atatia ani de apicultura, ce face un apicultor incepator care habar nu are ce e aia albina? Deja am inceput cu siropul pe ei...cu protofil...cateva zile. Apoi ma apuc la descapacit...miere au, polen au aduc ceva zilele astea, ramane de vazut ce dezvoltare o sa aibe ei.
Insa din cate am discutat si cu alti apicultori, fenomenul e identic cam peste tot....puiet putin, matci duse, familii slabite. Nu aud pe nici unul care sa se laude. Si din cauza asta si numarul de familii care sunt pt vanzare e scazut

Bătrânul

dumi

Citat din: ilalexandru din Martie 14, 2011, 10:26:16 PM
Nu stiu cum sta lumea prin tara, dar la mine in zona stupii nu au puiet capacit mai deloc, iar albina s-a cam imputinat. Si inca o sa se mai imputineze pt ca nu are ce iesi din rama in urmatoarele 2 saptamani si ceva.
La mine, lucru cam inexplicabil, familiile de baza sunt mai slabe decat roii(unele dintre ele, cam 30%). Roii iernati pe 4-5 rame, asa mi-au iesit acum...familii iernate pe 6-7 rame, au pierdut 2-3 rame de albina. Uzura mai mare in cazul familiilor decat al roilor...in aceleasi conditii, aceleasi tratamente, aceeasi mancare.

Nu am prea multa experienta in apicultura, nu stiu cum e la altii, dar la mine in Sud-estul tarii acelasi lucru s-a intamplat . :sad: 

valter

Referitor la topic/ pret roi/familie.
Socotim... un roi pe sapte rame, ce face trecerea usoara intre un roi si o familie.
Pretul diferera daca acesta este cumarat in mai, ori in iulie...in mai e dublu decat in iulie.
Pretul difera daca oferi 6 rame de puiet ori intinzi pelteaua si-i bagi pinguinului 4 ram de puiet si trei but de apiinvert.
Pretul difera daca oferi material 100% sanatos ori ai bagi pe gat la pinguin o raie care sade pe sapte rame de trei ani.

Intrebarea-i ''cumparatorul poate distinge aceste lucruri'' in actualele conditii?

O rama de uiet=  echivalentul in greutate al ramei de puiet cu greutatea unei rame de miere- minim 2,5 kg;
                           adaugam albina de pe rame-300 grame;
                           diferenta de pret intre ceara din rama si valoarea mierii/ in echivaent greutate/200 g.
Faptul ca al omenesti pe mogaldan, ca al pui in randul lumi', ca ia de la unu carui ai poate scoate ochii pe NEt, ca primeste factura...ai cer 60 ron pe rama.
Adica: 2,5x 20 ron chilu' de salcam= 50 ron
         0,2x(40-20)                           =4 ron
         ca-i faraier si ia de la mine    =6 ron
Sapte rame=60x 7= 420 ron.

Total............................eu nu vand, prefer sa ma dezvolt si sa vad bilantul MAPDR din 2015 toamna.   

Creat de: Batrinul
« : Azi la 09:04:49  »
Inserează un citat

Vind albine la pachet 300 ron / kg 

Asa te vreau prietene.
Te pup cu drag.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: Batrinul din Martie 15, 2011, 09:04:49 AM
Vind albine la pachet 300 ron / kg  :bzz:

:bravo:
timpul trece, pretul creste?

acu` o saptamana, pe anunturi apicole, era roiul la pachet de 1 kg 200 ron, acum, datorita miscarilor din libia si al cresterii pretului la barilul de petrol si la banita de grau, a crescut pretul la 300 ron?
in mai cat o sa fie?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

valter