primle tratamente 2011

Creat de orbanstefan64, Februarie 11, 2011, 10:17:34 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

care sint primele tratamente ? pentru ce boli ?perioada?

cristian87

Eu am pus putin protofil in turte pt ca vazusem tendinte de diaree la cativa stupi
Un prieten apicultor m-a avertizat ca asa starnesc matcile si incep ouatul prea repede
ce ziceti are protofilul acest efect
am gresit chiar asa mult oare?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

tassevasi

Citat din: orbanstefan64 din Februarie 11, 2011, 10:17:34 PM
care sint primele tratamente ? pentru ce boli ?perioada?

Dupa cum scrie la carte ,in luna martie ,se instsleaza adapatori cu apa calduta cu 5 g sare .
Se recolteaza probe cu albine moarte si se trimit la analiza de laborator .           Se executa tratamente pt combaterea neosemozei si a varroozei.
  Numai bine  :hi:

sorin tm

din cate stiu eu  cristian 87  , prietenul tau are dreptate

D006

La prima zi calda Varachet , apoi Mavrilol.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006 din Februarie 23, 2011, 08:32:04 PM
  La prima zi calda Varachet , apoi Mavrilol.

dragose, pai varachetul nu se da deobicei in lipsa puietului?
dam varachet asa din martie? ca astia la meteo zic ca pe 10-12 martie o sa avem la noi in zona 20 grade
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Faci un tratament cu varachet in primavara, la prima caldura, pentru a omora femelele de vorroa care au trecut peste iarna si nu au murit de batranete!
Mavrirolul este bun pentru ca are o actiune mai lunga, de aproximativ 30 de zile, acoperind cu brio exact perioada din primavara in care familia explodeaza!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

Cu varachet se da in prezenta puietului si ultimul trat.cu varachet se da in lipsa puietului
eu am dat cu accid oxalic innoiembrie in lipsa puietului :hi:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: MAPE 48 din Februarie 24, 2011, 11:30:15 AM
Cu varachet se da in prezenta puietului si ultimul trat.cu varachet se da in lipsa puietului
eu am dat cu accid oxalic innoiembrie in lipsa puietului :hi:

^:)^ ^:)^ ^:)^ :thanks:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Este o utopie sa credem ca exista un tratament cu eficacitate 100% asupra varooa , asa ca indiferent de tratamentele din iarna tot au mai scapat ceva acarieni . Daca acum le dam in bot bine si cu spor , reusim sa tinem populatia de varooa in frau fara a mai face tratamente pana in a doua jumatate a lui iulie. Nu sunt adeptul tratamentelor intre culesuluri mari deoarece prea se polueaza mierea cu amitraz.

bucovineanu

Daca tratamentele din toamna au fost facute corect, doua in lipsa puietului, la tratamentul din primavara cand deja exista puiet, nu pica aproape nici un parazit. Inainte de a face tratamentul e bina sa tratam prin sondaj cateva familii care au funduri cu sita, cu tabla de la fund montata, pe care punem o hartie unsa cu margarina. Daca nu cad paraziti nu are rost sa bagam amitraz in stupi.

AUREL_C.

Eu fac 3 tratamente cu varachet la interval de 6-7 zile, primavara cand vremea permite (cand deja este destul de cald).

mape 48-petru manea

Cand temp.va fi seara peste 15 gr. o sa fac un tratament cu varachet forte
pun in tavita foaie la 20 % din nr.de stupi si dupa aceeia hotarasc daca mai fac sau nu.
Nu trebuie sa facem tratamente in plus ,dar nici in minus.Extremele duc la stres
Tratamentele cele mai eficace sunt cele facute la roiuri nat.sau artificiale in lipsa puietului,
dar si cele cu accid oxalic in noiembrie la 5 gr. si in lipsa puietului

mape 48-petru manea

orbanstefan64

primul tratament  cind temp ajunge undeva la 12 - 15 gr si albinele incep activitatea cit de cit: sirop de miere 1/1 amestecat cu ceai  urzica salcim coada soricelului tei etc in care pun o ceapa mare si o capatina de usturoi si dau cite 250 de ml la fiecare fam timp de o saptamina de 2-3 ori in rest rame descapacite cu miere dupa diafragma  :hi: :hi: