• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Un punct de vedere

Creat de gheghe, Februarie 04, 2011, 02:01:47 p.m.

« precedentul - următorul »

gheghe

   Sper sa nu deranjez pe nimeni cu punctul meu de vedere si daca se va intampla imi cer scuze anticipat.Modul in care decurg discutiile pe foruri -in genere-:se propune o discutie,de cele mai multe ori de cei cu experienta,o lanseaza ca pe o nada, ei ramanad in espectativa lasind ca subiectul respectiv sa pice in derizoriu ori dilutie desi in tema ori subiectul respectiv mai erau potente.Destul de rar,initiatorul de discutie intervine spre a anima tema lasand-o pe seama incepatorilor care de cele mai multe ori nu au experienta necesara spre a mentine discutia la un standard de interes ridicat.Este logic ca orice tinde spre disolutie,ideea-dupa parerea mea -este de a o mentine vie cat mai mult spre binele segmentului de auditoriu caruia ii era destinata tema in discutie.Stima.

ioanardelean55


  Parerea mea este ca de multe ori initiatorul discutiei urmareste desbaterea si daca totul decurge normal nu are rost sa intervina ,iar daca discutiile merg in cu totul alta parte pot si alti sa readuca acea discutie la locul ei ,un alt motiv pentru care nu se intervine e ca orice discutie o data inceputa i-si va atinge scopul iar atunci alte interventii ar fi inutile s-au mai mult strica in acest caz e mai bine sa se puna punct .Incepatorii prin intrebarile lor uneori si prin raspunsurile date sint cei ce tin pulsul forumului , fara ei ar fi plictiseala . :thanks:

gheghe

   Scopul unei discutii, intr-un forum, este de a informa, si,prin participarea la discutii a mai multor indivizi ,prin parerile multiple, sa acopere cat mai bine vastitatea subiectului luat in analiza .Daca acceptam diversitatea atunci initiatorul de subiect trebuie -dupa parerea mea -sa satisfaca majoritatea participantilor la dezbatere prin punctarile la obiect de cate ori se interpreteaza gresit un mod de lucru  -sa zicem -sau un punct de vedere al unui participant tinde a iesi in afara subiectului.Da,tinta este ca discutia sa-si atinga scopul, moment in care discutia poate fi incheiata.Sunt de acord cu dumneavoastra ca forumul trebuie sa fie o a doua scoala pentru toti si pentru incepatori in mod special.Stima.

pharaonu75

Astazi, la targul apicol de la Slobozia, discutam cu Gheco despre una, despre alta... la un anumit punct subiect de discutie a ajuns si forumul nostru!
Am fost placut surprins cand am aflat ca un apicultor ca domia sa, cu destula experienta, a aflat si invatat multe lucruri de pe forum, considerandu-l foarte util in instruirea apicultorilor!
Asadar in cadrul fiecarei discutii exista apicultori care ofera informatie si apicultori care o primesc! Insa de multe ori discutia curge in asa fel incat chiar si cei care ofera informatii au cate ceva de invatat.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

gheghe

   Da domnule pharonu75 ,eu sunt convins de adevarul spuselor dumneavoastra ,fapt recunoscut si in postarea anterioara.Din orice discutie cu caracter constructiv este ceva de invatat.Eu semnalam -ca o opinie personala care poate avea si un caracter subiectiv - necesitatea urmariri si pastrarii subiectului activ si pe linia propusa de initiator, astfel incat in final sa ai in sinteza consolidata ideea.Daca pica in derizoriu este pacat in primul rand pentru cel care a postat si de ce nu si pentru cititori.Trebuie sa fac o precizare : nu vreau sa se creada ca eu consider remarca mea ca ar avea un caracter general.Stima.

pharaonu75

Nici eu nu vreau sa se inteleaga faptul ca v-am contrazis cu ceva! Sunt perfect de acord cu cele spuse de dumneavoastra... insa sunt situatii in care se intampla si altfel...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

gheghe

                                          OK.