Faguri artificiali

Creat de gheco, Februarie 03, 2011, 07:43:25 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Nici eu nu sunt adeptul acidului sulfuric! De aceea am si scris atentionarea de mai sus!
Am vazut ce poate face acest acid atunci cand nu este manevrat si folosit corespunzator!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Si eu sunt de aceasi parere,nu e bine sa se folosesca acidul sulfuric,cea mai buna metoda pt a obtine o ceara alba si frumoasa e topitorul solar,nu detin topitor solar,dar din cind in cind mai uitam o bila de ceara pe capacul stupului si dupa un timp incepea sa se topeasca si curgea o ceara alba frumoasa.Cred ca asta e cea mai buna metoda topitorul solar,dupa ce o topim in apa si mai scoatem din impuritati mai merge trecuta o data prin topitorul solar.

jenica67

   Parerea mea personala este ca, nu are cum sa ramana reziduri de acid sulfuric in ceara. Sa spuna un chimist daca avem prin preajma. Dar din cate imi amintesc eu de la chimie, unde chiar am invatat, gruparea din sarea acidului mai slab este inlocuita de gruparea accidului mai tare. Mai explicit din sare de bucatarie 2NaCl + H2So4  se transforma in 2HCl+Na2So4. Sarea este solubila in apa si acidul este la fel, deci dupa ce ceara se solidifica se scurge lichidul, iar a doua zi se mai topeste o data cu apa curata, eliminand si ultimile reziduri ramase eventual in cavitati si care nu s-a putut scurge. Transformarea intregii cantitati de acid sulfuric, este garantata de proportia de apa sarata-acid de 20-1. Banuiesc ca Hristea inainte de a folosi tehnologia, si sa o publice, s-a consultat cu un chimist, iar chimia anorganica nu s-a modificat intre timp. Reziduri de accid clorhidric in proportii mici nu este periculos si daca ramane, ca si stomacul il foloseste la digestie in concentratii f mici. Dar la topire sigur se degaje. Aceasta este o parere personala, deci va rog sa o interpretati ca atare.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Kov iulian

Teoria ca teoria dar practica ne omoara , cea ce in teorie ar functiona bine in practica intervin multe chesti care fac lucrurile sa iasa prost , de ce sa folosim atitea toxine daca existe si metode mai curate , haideti sa cautam intii metodele curate si apoi doar in cazuri extreme sa apelam la toxine.

bucovineanu

Multi apicultori folosesc acidul sulfuric pentru albirea cerii. Deasemenea bostinarii nu sunt straini de acest lucru. Nu stiu daca raman sau nu urme de acid in ceara. Dar in fagurii cumparati de la producatorii de foite sigur se gaseste si ceara care a fost curatata cu acid.


pharaonu75

Acidul sulfuric, denumit popular si vitriol, reactioneaza foarte violent cu apa, de aceea nu este recomandat sa adaugi apa in acid, ci acid in apa!
In felul acesta, adaugand acidul in apa, putin cate putin, in solutia rezultata nu va mai ramane acid sulfuric, deci nu are cum sa se regaseasca in ceara! Sarea se adauga in apa si in scopul de a anihila produsii de reactie ai apei cu acidul sulfuric.

Insa repet, acidul sulfuric este foarte periculos! Mare atentie daca vreti sa lucrati cu asa ceva!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Ieri am cumparat niste faguri pentru prese,la giurgiu pretul este de 55 ron pe kg.Am spus ca sint c-am scumpi dar vinzatoarea a zis ca pretul asta e de acum 3 ani.Cu revolta asta din libia cred ca pretul o sa mai sara :rotfl:

albinasebes

pt apisrom: veniti la targ la blaj?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

apisrom


Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: apisrom din Martie 14, 2011, 04:51:56 PM
DA. vin la targ la Blaj.

te astept sambata pe 26.03,  la galati
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

alvo

totul despre ceara in cartea CEARA" de Train Volcinschi.
recuperarea unei ceri compromise-saponificare,continut mare de reziduuri,provenienta dubioasa(familii bolnave de loca)se face cu ajutorul acidului sulfuric:5 mll acid sulfuric/kg de ceara;acidul se adauga in apa amestecata cu ceara maruntita,se topeste si se fierbe timp de 30 de minute;
daca se lucreaza atent,riscul este minim.
la fel ca si lana de oaie,ceara nu este atacata de acidul sulfuric.
nu se combina si nu se amesteca cu ceara.dupa ce se raceste,se razuiesc reziduurile si se mai topeste odata in apa de ploaie sau apa dedu sau demi
atentie la vasul folosit ptr topire:sa fie cositorit sau din inox;

apisrom

:)  :P :D :)
reciteste cartea. sau paragrafele cu pricina. nu se specifica nicaieri despre posibilitatea de a ramane reziduu de acid in ceara.

PS: fratele meu este inginer chimist (sef de promotie....nu repetent).

CRISTIAN71

Pai din ce am citit asa a scris si el ca acidul nu se amesteca cu ceara .

alvo

poate nu m-am exprimat corect,dar asta am vrut sa spun:nu exista acid sulfuric in ceara,iar reziduurile ce urmeaza a fi razuite sunt "corpurile straine"din ceara{polen,propolis,coloranti din camasile de puiet etc.}care au intrat in reactie cu acidul sulfuric si s-au depus pe fundul calupului de ceara
de altfel acid sulfuric nu mai exista,acesta s-a combinat cu restul substantelor din amestecul de ceara cu impuritati si a celor existente in apa

Marek

As vrea la anu sa am faguri 3/4 claditi pot sa-i pun in corp 1/1 la cladit? :roll: