Faguri artificiali

Creat de gheco, Februarie 03, 2011, 07:43:25 AM

« precedentul - următorul »

ALBINEL 1984

Citat din: prisecarul din Februarie 14, 2011, 05:57:43 PM
eu nu inteleg un singur lucru, daca nu v-a convenit ceva(pretul, scazamantul) de ce ati vandut?
marfa era a dvs. asa ca decizia va apartine!
dupa ce vand si eu pot spune ca marfa mea era cea mai si mai, bla, bla, bla.
dle o aveam de dat si la un calcul simplu tot la pretul concurentei sa aliniat una a zis alta a facut dar cand a cerut comfirmare am intervenit..... ca ex pt viitor

apisrom

Citat din: ALBINEL 1984 din Februarie 14, 2011, 06:14:16 PM
Citat din: prisecarul din Februarie 14, 2011, 05:57:43 PM
eu nu inteleg un singur lucru, daca nu v-a convenit ceva(pretul, scazamantul) de ce ati vandut?
marfa era a dvs. asa ca decizia va apartine!
dupa ce vand si eu pot spune ca marfa mea era cea mai si mai, bla, bla, bla.
dle o aveam de dat si la un calcul simplu tot la pretul concurentei sa aliniat una a zis alta a facut dar cand a cerut comfirmare am intervenit..... ca ex pt viitor

asta e ultima interventie...ca discutam neconstructiv.
a-ti pomenit de scazamant 19% si nu inteleg cum se putea ajunge la acea valoare.
scazamantul dat de mine este tipic 5%, dar pt ceara bine lucrata (rasa pe fund) iau scazamant mai mic, dar nu sub 2%. refuz orice ceara care mi se pare suspecta, sau mai bine zis...ii trimit la alt cumparator. in niciun caz nu cumpar ceara cu scazamant 19%.

de aici si pana la TEPARULE...e dovada de imaturitate si proasta crestere.

la slobozia au venit multi oameni care au zis ca ceara e din descapaceala (in faza de discutii), dar cand veneau cu marfa....nu era calitatea declarata.
pt stiinta dvs, si cei care ma cunosc, eu cand zic ceva , merg pana la capat, chiar daca este neprofitabil pt mine.
dar, nu intelegeti ca ma las pacalit.
PS: un singur domn, la vreo 50-60 de ani a avut ceara din descapaceala (aproximativ 80-100 kg).

ccc

am si eu o curiozitate : la ce pret a vandut apisrom faguri la Tg de la Slobozia?

D006

De cativa ani nu gasesc raspunsul la o intrebare :  de unde atata ceara de descapaceala ????  peste tot numai anunturi cu "vand ceara de descapaceala "  de ce toti vor sa scape de aceasta ceara si isi pastreaza pentru ei ceara din ramele vechi ????

pharaonu75

Citat din: ccc din Februarie 15, 2011, 11:48:39 AM
am si eu o curiozitate : la ce pret a vandut apisrom faguri la Tg de la Slobozia?

4 lei/kg, cu ceara la schimb... de scazamant de 19% nu am auzit nimic... doar de 5%!
Asa ca nu vad de unde inversunarea lui albinel! De unde acel 19%? Asa a spus dl. Rascanu?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ALBINEL 1984

Citat din: apisrom din Februarie 15, 2011, 09:08:04 AM

de aici si pana la TEPARULE...e dovada de imaturitate si proasta crestere..

apisromule nu ai ciocnit valiza cu mine in gara sa ma cunosti, tocmai ca am o buna crestere a facut sa ma abtin atunci la targ poate ca vom mai avea ocazia sa ne mai intalnim si nu cred ca are sa îţi placa, admit imaturitatea ta ca esti mult ..mult mai tanar decat mine deci atentie cum bei :coffee: :rusine:

prisecarul

sa nu uitam povestea celor 40 de arginti!
si amenintarile ce cauta pe acest forum?
PS pentru cultura generala si fara amenintari,( nu cred ca are sat-i placa) corect se scrie sa-ti( prescurtarea de la "sa iti"). deci nu ai ciocnit valiza in gara cu apisrom, dar nici cu gramatica!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

pharaonu75

Viteza si indemanarea la tastatura joaca feste chiar si celor care se inteleg foarte bine cu gramatica...
Problema nu ar fi la modul in care a scris, ci la tonul si expresiile folosite!
Daca nu este cu suparare, care ar fi cantitatea de ceara/suma de bani cu care ar fi forst "tepuit" dl. albinel?
Este chiar atat de mare incat sa se ajunga la "promisiuni" de genul "nu cred ca are sat-i placa"??? Nu se poate discuta si argumenta cu calm?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Eu lucrez cu Dan Rascanu de cand a infiintat firma , intr-un fel pot spune ca i-am inaugurat linia de faguri fiind unul dintre primii stupari care au venit la el cu ceara si a plecat cu fagurii obtinuti din ceara personala.
  Colaborarea continua de atunci in conditii excelente , ajungand ca acum sa i-au marfa pe datorie !
  Pt. mine Dan Rascanu  este un exemplu de cum trebuie sa se comporte un partener de afaceri.
     Sigur in cazul de mai sus este o neintelegere , cred ca scandalul nu-si are locul aici si trebuie gasita o solutie pe cale amiabila.

pharaonu75

Tocmai bunul simt si renumele castigat de catre domnul Rascanu prin seriozitate si calitatea marfii ma face sa cred ca problema este in alta parte... adica este vorba de o neintelegere!
Am vazut la Slobozia cum apicultorii aduceau ceara de diverse calitati, iar domnul Rascanu o primea fara probleme!
Deci cu siguranta este vorba despre cu totul altceva decat de seriozitatea domnului Rascanu sau de corectitudinea/buna credinta a lui Albinel!

maximus

nu stiu altii cum sunt, dar am o propunere pentru Rascanu/apisrom:

pentru ceara curata, care nu are impuritati sa nu ceara frate 5% scazamant.am luat de la cristifree 40 kg de faguri, am dus o ceara oglinda si mi-a oprit 2 kg scazamant...in conditiile in care ceara nu avea deloc impuritati, fiind luata de deasupra.

in caz contrar voi duce ceara de pe fund, sa recuperez pierderile.

si inca una:e primul an de cand iau faguri de la voi, dar sper sa nu bagati adaos de parafina.am mirosul fin, si posibilitate de analiza.....daca vad ca schimbati macazul dau pe goarna fara remuscari.

iar pretul.....daca mai creste e posibil sa va cam pierdeti credibilitatea.

deocamdata atat..sa vedem rezultate in primavara

D006

Nea maximuse matale parca lucrai fara faguri artificiali ? S-au ai luat fagurii pentru un prieten ?   :lol:

ilalexandru

Citat din: dragos2006 din Februarie 15, 2011, 03:09:32 PM
  De cativa ani nu gasesc raspunsul la o intrebare :  de unde atata ceara de descapaceala ????  peste tot numai anunturi cu "vand ceara de descapaceala "  de ce toti vor sa scape de aceasta ceara si isi pastreaza pentru ei ceara din ramele vechi ????

Sunt unii care vand fagurii vechi la bucata sau la schimb. Eu de ani buni nu mai topesc fagurii vechi...facand niste calcule am ajuns la concluzia ca nu se merita. Asa ca ii dau ori la schimb(fagure pe foaie), ori pe bani. Eu lucrez numai cu faguri de Filomera....produsi chiar la noi la Valcea. Calitatea e ireprosabila, iar cine are ocazia, sa mearga sa vada instalatia

maximus

asa e....dar si parafina e in ei cu caru :nod:

D006

Instalatiile le au toti bune dar eu am fost la Rascanu ca la moara , am pus personal ceara mea la topit , am asteptat 12 ore sa se sterilizeze apoi mi-am luat fagurii acasa . Nimeni nu a putut adauga nimic.
  oricum treaba cu parafina este dovada de minte bolnava tipic romaneasca , cine falsifica ceara cu parafina o face pentru ca are o minte saraca si sarac va muri !  :thanks: