Regine ATENT selectionate !

Creat de dragos2006, Februarie 01, 2011, 07:54:09 PM

« precedentul - următorul »

D006

Am intalnit de multe ori aceasta expresie iar acum am citit-o si intr-o revista de specialitate .
  Nimeni  nu explica ce inseamna "regine atent selectionate "!
  Sunt ATENT selectionate in stadiul de larva , sunt ATENT selectionate cand si-o trag cu trantorii , sunt ATENT  selectionate cand incep ponta , sunt ATENT SELECTIONATE iarna , vara ????   sau ca stuparul a fost atent cu ele ???  :yahoo_cry:

CE INSEAMNA ATENT SELECTIONATE ?

prisecarul

RECLAMA ESTE SUFLETUL COMERTULUI!
ce se ascunde dincolo de ea, vedem dupa ce cumparam!
:welcome:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

pharaonu75

Dar a spus ca a gasit termenul si in reviste de specialitate! Nu crecd ca au folosit termenul pentru reclama intr-o astfel de revista!
Parerea mea este ca atunci cand spun "regine atent selectionate" se refera la o activitate de selectie a matcilor stricta, facuta dupa toate standardele si cu simt de raspundere! Intr-un cuvant o selectie facuta cu multa seriozitate, de catre profesionisti!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Sa dau citatul ! Este din revista Romania Apicola numarul pe ian. 2011 si semnat de M.C.Giurgila :

'... In aceasta perioada matcile rencep ponta , desi matcile mai tinere si ATENT SELECTIONATE  au facut lucru acesta inca din a doua jumatate a lunii ianuarie ..."
   Cum a selectionat atent matcile in acest caz ???? la mine cam toate matcile au ouat dupa 15 ian ... inseamna ca ale mele sunt atent selectionate ?  =))

pharaonu75

Probabil, in activitatea de selectie a matcilor, unul dintre aspectele urmarite a fost si inceperea timpurie a ouatului!
Apicultorul a acordat o atentie deosebita familiilor care prezentau aceasta caracteristica, transvazand de aici larve pentru obtinerea de matci!
Presupun!!!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

iar fiecare intrepretati in stilul propriu?
atinci, iata si stilul meu:
:yes:
se refera ca cel ce cumpara trebuie sa fie ATENT de la cine cumpara, sa aleaga o matca care i-a atras ATENTia din prima si mai ales daca vanzatorul nu e ATENT cu tine, nu merita sa ii acorzi ATENTie
:yes:

adica , ce mai tura vura... Legea lui OM: OM esti cu mine, OM sunt cu tine! si mai ales corolarul acestei legi: OM vedea noi...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

CRISTIAN71

Mai baieti ! Saptamana asta in drumurile mele , si cu putin efort am intrat in posesia unei carti despre Cresterea Matcilor . Aceasta carte eu nu o aveam si marturisesc ca mi-a schimbat viziunea despre matci. In carte se specifica ,,atent selectionate" la provenienta , transvazarile si rasele care au stat la baza formarii unei matci. Mai mult acum nu pot explica , ca eu in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie , am citito si nu am aprofundato ca pentru un examen.

pharaonu75

Eu sunt mai indiscret din fire!
Si pun intrebari!
Ce carte era? Cum se numea? Cine a scris-o?

CRISTIAN71

MONOGRAFII APIMONDIA
Sub ingrijirea prof.DR. ING. V. HARNAJ

Cresterea Matcilor  ,
Baze Biologice si Indicatii Tehnice
Coordonator Prof. DR. DR. F. RUTTNE

Cartea are 331 pagini ceea ce nu cred ca corespunde cu cea din Bibiografia Apimondia expusa aici unde vad ca ar avea 343 pagini.

pharaonu75

Este aceeasi carte! diferenta de la 331 la 343 o reprezinta plansele de la sfarsitul cartii!
Asa arata coperta?

CRISTIAN71

DA
Pe linga ia am mai facut rost de una despre Bolile si daunatorii albinelor.

Calin Bondaru

si eu am cartea lui ruttner si are in jur de 360 pagini A4...e super
o gasiti si pe scribt :yes:

D006

Citat din: dragos2006 din Februarie 01, 2011, 08:56:09 PM
  Sa dau citatul ! Este din revista Romania Apicola numarul pe ian. 2011 si semnat de M.C.Giurgila :

'... In aceasta perioada matcile rencep ponta , desi matcile mai tinere si ATENT SELECTIONATE  au facut lucru acesta inca din a doua jumatate a lunii ianuarie ..."
   Cum a selectionat atent matcile in acest caz ???? la mine cam toate matcile au ouat dupa 15 ian ... inseamna ca ale mele sunt atent selectionate ?  =))

Pai a zis nenea Valter pe undeva pe aici,varful il opresc eu ,restu dau mai departe si uite cum se face "atent selectionate". :yes:

filip

Exista variante.
O matca tanara va ponta evident mai repede in primavara,dar trebuie sa aiba toate conditiile.
Populatie,hrana ,rame putin mai inchise la culoare.
Albina dupa ce matca depune oul trebuie sa il ia in crestere.
O regina din schimbare linistita are toate sansele sa fie de elita.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: filip din Martie 07, 2011, 08:57:59 PM
Exista variante.
O matca tanara va ponta evident mai repede in primavara,dar trebuie sa aiba toate conditiile.
Populatie,hrana ,rame putin mai inchise la culoare.
Albina dupa ce matca depune oul trebuie sa il ia in crestere.
O regina din schimbare linistita are toate sansele sa fie de elita.

Acestea sunt doar concluzii dupa ce matca tanara a iesit din botca si s-a imperecheat.Dar unde este factorul de selectie?Pe mine ma interseaza,strict termenul,"Atent Selectionate",....cum se face,care sunt criteriile de selectie,si in ce conditii(timp optim).Cu respect :hi: