Recordista.

Creat de may, Ianuarie 31, 2011, 01:00:07 AM

« precedentul - următorul »

may

Citind despre albine pe forum sau in alta parte ,gasesc cuvintul ,,f.albine racordiste,,ce inseamna .Multumesc anticipat. :uimit: :hi:

pharaonu75

Familia de albine cu cele mai bune rezultate, in functie de criteriul de evaluare, este familia recordista!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

may

Multumesc  Pharaonu75 :hi: :hi: :hi:, am intalnit de cateva ori cuvintul si nu stiam la ce se refera f.albine recordista.OK .Sanatate. :hi:

PricopArthur

Pot veni cu o completare. Familia recordista e cea care aduna cea mai multa miere, iese cem mai devreme la treaba si inceteaza cel mai tarziu munca, nu intra repede in frigurile roitului, rezistenta la boli si este blanda.
Dar primul criteriu este productia.
Sigur am mai uitat din criteriile de selectie.
Miere multă şi inimă curată!

pharaonu75

Criteriile de selectie a unei matci sunt:
- harnicia la cules (data de cantitatea cat mai mare de miere si polen recoltata de la familie);
- rezistenta la iernare (cantitatea cat mai mica de albina moarta si de hrana consumata in timpul iernii);
- rezistenta la boli (rezistenta genetica ridicata fata de anumite boli si capacitatea ridicata de curatire a stupului);
- blandetea (agresivitatea scazuta) a albinelor, constatata cu diverse ocazii;
- prolificitatea matcii (familii puternice, cu un ritm ridicat de dezvoltare);
- lipsa instinctului de roire (mentinerea familiei in stare activa si tendinta de schimbare linistita a matcii).

Cam astea ar fi criteriile! Insa mai pot fi avute in vedere si alte aspecte, in functie de ce anume urmareste apicultorul. Spre exemplu, sunt familii de albine care prezinta o activitate ridicata de propolizare! Daca apicultorul urmareste sa colecteze propolis, atunci catre aceste familii trebuie sa isi indrepte atentia in vederea obtinerii de matci!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

may

Va multumesc pentru raspuns la intrebarea mea. :hi:.Si daca nu deranjes in continuare ,Sa vedeti cat o sa va cicalesc la primavara cind imi cumpari primele f.albine. Doamne ajuta. :hi: :hi: :rotfl: :rotfl:

pharaonu75

may

@pharaonu75 :hi: :hi:, asa este sa fim sanatosi.Cel mai important lucru in viata. :hi: :hi: