PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Din asociatie nu se pleaca sau se schimba in fiecare zi.
Nu prea este placut daca vara am 60 de familii, toamna vreau sa am doar 30 sau 40 de familii, sa le unesc. Trebuie sa predau crotalii, iar primavara cand fac din nou roi sa le cumpar din nou. Pe mine asta ma framanta.
Pe aici in acesta zona ar trebui sa punem ceva bun in loc de tampeniile create.

romikele

Nu e dracul chiar atat de negru, altele sunt problemele reale ale apiculturii, nu crotaliile.

Sunt cazuri cand apicultorul dupa ce isi vede sacii in car - ex. real, accesata masura 112,  pentru care a primit din partea asociatiei numere si asistenta - pentru a nu mai plati cotizatia anuala, declara ca vrea sa iasa din asociatie, (asta desi a primit tot ce se putea din partea acesteia).
In acest caz, n-are decat sa faca bors cu numerele respective, daca tot le-a platit. Asociatia le va anula prin intermediul ANARZ, astfel incat folosirea lor in continuare devine ilegala.

filip

Fiecare apicultor primeste un numar la autorizarea sanitar veterinara a stupinei.Ori sa comanzi si sa platesti tablite de identificare,apoi sa le predai in caz de unificare ori mortalitati.Dupa care platesti din nou, e otampenie.In cazul asta eu apicultor dece sa predau tablitele cand stiu ca platesc altele?La mortalitati ar trebuii sa semneze doctorul vererinar si sa dea un diagnostic.Ori stupul care-l unifici nu-i mai stup.Tablitele trebuie sa poarte numarul de autorizare sanitara iar trecerea de la o asociatie la alta sa poata fi facuta libera fara costuri in plus.Nici o asociatie nu poate fi monopol.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Nici o asociatie nu obliga pe cineva sa se inscrie in ea, e libera alegere a apicultorului.
Cand faci o alegere iti asumi si riscuri. E absurd sa te vaicaresti tot timpul, cand de fapt nu vrei nimic... nici asociere, nici fonduri.

desprealbine

sa intram in rand cu lumea este obligatoriu sa avem asociatii
problema este ca aceste asociatii isi gasesc greu SURSE DE FINANTARE
si atunci tot timpul asociatiile vor parea LACOME
si apicultorul PRADUIT
cand de fapt amandoua partile lupta pt supravietuire

morozan simion

buna
de ce sa predati crotaliile? in momentul in care se desfinteaza stupul(moare) poate fi inlocuit cu un alt roi in anul acela sau in urmatorul. Se dezinfecteaza lada se flambeaza si se pune o noua familie in cazul in care nu a fost loca, ca atuncise schimba situatia, trebuie arsa toata stupina dar si atunci numerele pot ramane la apicultor pentru urmatoarele familii care le va forma.
    Dar am o intrebare, ce se intampla cu crotaliile stupilor pe care i-ai vandut cu factura? Cel care vinde se scade cu ele cum? Iar cel care cumpara cun se incarca? mai ales daca este din alt judet!
poate cineva deslusii aceste anomalii?

kissi

Citat din: romikele din Decembrie 01, 2012, 05:49:39 PM
Nici o asociatie nu obliga pe cineva sa se inscrie in ea, e libera alegere a apicultorului.
Cand faci o alegere iti asumi si riscuri. E absurd sa te vaicaresti tot timpul, cand de fapt nu vrei nimic... nici asociere, nici fonduri.

Daca nu esti inscris in nicio asociatie atunci de unde iei numere? De unde iei carnet de stupina? Deci esti obligat sa te inscri. De ce trebuie sa intru in CAP daca nu am nevoie de nimic de la nimeni? Pana acum au aparut boli pt. ca nu a fost completat carnetul de stupina, dar a fost facut tratamentul? Acum daca o sa scriu in carnetul de stupina ca am facut tratamentul fara sa-l fac n-o sa apara boli? De ce e nevoie de birocratizare si in apicultura? Cred ca se doreste industrializarea cu orice pret si distrugerea apiculturii, mai ales ca amenzile din noua lege sunt mai ceva decat cele din codul rutier. Apicultura a functionat de la sine, fara prea multe interferente cu actuala lege a apiculturii si a functionat destul de bine, alte tari sunt chiar invidioase( Anglia), iar de aceea trebuie sa sa trezeasca cineva si sa distruga si aceasta ramura a agriculturii, birocratizand  si dand bani unora care vor sta prin birouri, vor veni sa te verifice si eventual sa dea lectii unor apicultori de o viata care nu o sa stie sa completeze tenacurile de hartii care se vor cere si se vor schimba de la o zi la alta.Toate institutiile statului sunt arhibirocratizate, mai trebuie si apicultura sa intre in rand cu lumea.
Cel care vrea sa fie independent sa fie lasat si nu fortat  pin lege, daca e asa de bine in asociatie de ce sa fie obligat sa intre? Doar ca sa completeze niste hartii fara valoare practica? Trebuie lasat sa intre cand o sa vada ce bine o duc asociatii si el prostul care nu a intrat in asociatie o sa dea faliment. Cate tari din Europa mai au sanctiuni in legea apiculturii, sau cate tari au o lege a apiculturii? Care domenii din zootehnie mai au amenzi si obligatie de colectivizare (aproape) fortata? Sunt cateva intrebari pe care mi le pun si daca o sa se aprobe legea actuala, cred ca apicultura pe care o stim acuma va disparea incet dar sigur.

bucovineanu

Toate pregatirile care se anunta prin noua lege par sa duca spre impozitarea apiculturii. Daca va fi sau nu asa o sa vedem.

desprealbine

Citat din: bucovineanu din Decembrie 01, 2012, 09:28:42 PM
Toate pregatirile care se anunta prin noua lege par sa duca spre impozitarea apiculturii. Daca va fi sau nu asa o sa vedem.
apicultura este un sector FALIMENTAR
ce sa impoziteze???

desprealbine

toate PFAurile sunt de fatada majoritatea nu au nici o taina ci nimic
carnetul stupinei e ceva abstract pt majoritatea
FOILE de la DSVSA le iei cu loca in curte
cei care au accesat fonduri cu sute de stupi au 2 3 albine si habar nu au nici ce masura au accesat
si atunci
CE SA IMPOZITEZE???

kissi

Dupa cum am vazut, unii cred ca daca o sa facem un TIR de hartii si o sa putem primii amenzi, o sa fie mierea mai dulce si nu o sa mai fie boli, ca de e completa carnetu' si esti in asociatie.

romikele

Citesc si ma minunez.
Sunteti dovada vie ca romanii au marele talent sa se autofaulteze si apoi sa se vaite.

Mai oamenilor, voi chiar nu intelegeti romaneste?
Legea apiculturii a fost lasata pe mana apicultorilor, terminati cu prostiile si veniti cu propuneri concrete, dar nu fanteziste.
Daca ceva nu va iesi bine, va fi doar din vina noastra!

Nu putem avea doar pretentii, fara obligatii.
Vom detalia mai tarziu, daca va fi cazul....

desprealbine

legea apiculturi nu o face apicultorul saracul
tot ce poate face este
SA SE VAITE .SA TIPE.AOLEU NU MAI PUTEM
poate asa mai castiga si el cate un drept

kissi

Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 12:37:39 PM
Sunt membru al unei asociatie, in primavara am cumparat placute de identificare de la asociatie .APIA a respins dosarul PNA din motiv ca placutele nu sunt inregistrate conform ordonantei. S-a intamplat si la altii?

La fel am patit si eu cu aceasta asociatie si de asta ma cam vaiet, deoarece am pierdut niste bani si mi s-a cam acrit cu asociatiile. Cred ca varianta aceasta de lege este totusi mai acceptabila Proiect Lege, Varianta Radut 29.11.2012

romikele

Citat din: desprealbine din Decembrie 01, 2012, 11:03:24 PM
legea apiculturi nu o face apicultorul saracul
tot ce poate face este
SA SE VAITE .SA TIPE.AOLEU NU MAI PUTEM
poate asa mai castiga si el cate un drept

Ai fost cumva in sala la MADR?
Stii ce s-a hotarat pe seama proiectului? Daca nu, ai face bine sa incetezi cu ineptiile.
N-am acum timp de detalii, daca le doresti, foloseste MP.