rezerve de hrana iarna

Creat de marianpopa71, Ianuarie 09, 2011, 07:40:46 PM

« precedentul - următorul »

marianpopa71

va rog sa-mi spuneti cum ne dam seama ca rezervele de hrana sunt pe sfarsite, asa la un control de rutina,si cum fac sa ajut familia?cu rame cu miere ,cu miere sau cu turte?multumesc anticipat de sfaturi.

orbanstefan64

albinele sint aproape de latul superior al ramei .culcati o rama cu miere deasupra cuibului  :hi: :hi:

orbanstefan64

:hi: :hi:

ioanardelean55

marianpopa71

am rama cu miere dar cum o pun in cuib?

prisecarul

Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

prisecarul

scuze, am postat in acelasi timp!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

marianpopa71

prisecarul

ideal este sa pui miere, sau turte din miere si zahar trecut prin rasnita.
granulatia la zahar trebuie sa fie foarte fina, altfel il vei gasi pe fundul lazii.

marianpopa71

deci inteleg ca mai bine pun turte  cu miere decit rama cu miere capacita

prisecarul

nu am spus ca este mai bine sa pui turte, este o alternativa.
depinde si de spatiul pe care il ai intre podisor si rame!

marianpopa71

tocmai ca nu imi incape o rama culcata sub podisor

prisecarul

atunci pune miere, turte sau apifonda pe care le presezi asa incat sa aiba loc intre podisor si rama!
depinde ce ai!
si cauta sa le pui deasupra ghemului, insa ai grija sa nu strivesti albinele.

ionut.api

a-ti postat niste poze graitoare, dar m-ar interesa ce materiale a-ti flosit la impachetare

may

Frumoasa explicatie domnule ORBANSTEFAN64 Ati explicat si prin cuvinte dar si pozele au fost ajutatoare pentru incepatori sunt super. :nod: