Crestere matci de la A la Z...nu am inteles metoda Puisor---youtube

Creat de laurentiu.tirca, Ianuarie 08, 2011, 11:18:34 AM

« precedentul - următorul »

laurentiu.tirca

Salut, doresc sa stiu mai multe detalii despre cresterea matcilor prin transvazare....nu am incercat pana acum niciodata.......am urmarit putin subiectul pe youtube si cea mai eficienta metoda mi s-a parut cea a lui Puisoru'......

Pasul1:  isi creeaza ecipamentul necesar: sablon botci mici, leatul de crestere, si cuburile acelea de lemn port-botci, si rama port-botci cu gratii hanemann....

Pasul2: dupa ce lipeste botcile pe leaturi, introduce in ele miere de salcam si le baga la curatat cam 1-2 ore intr-o familie orfanizata (daca am inteles bine), adica fara puiet si fara matca.

Pasul3: scoate rama cu botcile curatate, transvazeaza larvele de o zi (ou) in botcile curatate, inchide rama cu gratii hanemann stanga dreapta si le pune unde?  aici nu am inteles.....le pune in familia starter orfanizata pentru o crestere de inceput si apoi le muta la o familie puternica cu matca pentru finalizarea si capacirea botcilor? sau le pune din prima in stupul puternic cu matca?

Mai jos gasiti filmul postat pe youtube:

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/watch?v=crCxqxIgL1E[/youtube]

Daca am fost pe intelesul dumneavoastra, astept lamuriri in aceasta situatie....va multumesc
Laurentiu Tirca  0729728400 

http://laurentiutirca.sunphoto.ro

Yahoo Messeneger: laurentiu.tirca
Gmail:                      laurentiu.tirca
Googletalk:              laurentiu.tirca
Facebook:                laurentiu.tirca

gheco

Citat din: laurentiu.tirca din Ianuarie 08, 2011, 11:18:34 AM
Pasul1:  isi creeaza ecipamentul necesar: sablon botci mici , leatul de crestere, si cuburile acelea de lemn port-botci, si rama port-botci cu gratii hanemann....

Pasul2: dupa ce lipeste botcile pe leaturi, introduce in ele miere de salcam si le baga la curatat cam 1-2 ore intr-o familie orfanizata (daca am inteles bine), adica fara puiet si fara matca.

Pasul3: scoate rama cu botcile curatate, transvazeaza larvele de o zi (ou){larva de 1 zi nu mai este ou. Stadiul de ou dureaza 3 ziledupa care urmeaza prima zi de larva. Deci transvazarea se face la 4 zile dupa ce matca a depus oul} in botcile curatate, inchide rama cu gratii hanemann stanga dreapta si le pune unde? Dupa transvazare rama cu botcile cu larve de o zi se introduce in familia starter, familia orfanizata aici nu am inteles.....le pune in familia starter orfanizata pentru o crestere de inceput si apoi le muta la o familie puternica cu matca pentru finalizarea si capacirea botcilor? sau le pune din prima in stupul puternic cu matca?Dupa o zi se scoate rama cu botci din familia star, se izoleaza cu gratii Hanemann si se introduce in familia de crestere

Daca am fost pe intelesul dumneavoastra, astept lamuriri in aceasta situatie....va multumesc
Daca nu ai inteles mai intreaba
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

laurentiu.tirca

Citat din: gheco din Ianuarie 08, 2011, 12:45:08 PM
Citat din: laurentiu.tirca din Ianuarie 08, 2011, 11:18:34 AM
Pasul1:  isi creeaza ecipamentul necesar: sablon botci mici , leatul de crestere, si cuburile acelea de lemn port-botci, si rama port-botci cu gratii hanemann....

Pasul3: scoate rama cu botcile curatate, transvazeaza larvele de o zi (ou){larva de 1 zi nu mai este ou. Stadiul de ou dureaza 3 ziledupa care urmeaza prima zi de larva. Deci transvazarea se face la 4 zile dupa ce matca a depus oul} in botcile curatate, inchide rama cu gratii hanemann stanga dreapta si le pune unde? Dupa transvazare rama cu botcile cu larve de o zi se introduce in familia starter, familia orfanizata aici nu am inteles.....le pune in familia starter orfanizata pentru o crestere de inceput si apoi le muta la o familie puternica cu matca pentru finalizarea si capacirea botcilor? sau le pune din prima in stupul puternic cu matca?Dupa o zi se scoate rama cu botci din familia star, se izoleaza cu gratii Hanemann si se introduce in familia de crestere

Daca nu ai inteles mai intreaba
Aha :thanks:....multumesc mult.. ^:)^...asta imi era nedumerirea....deci dupa transvazare se pune rama la o prima crestere la un stup orfanizat, se lasa o zi.....si abia apoi se introduce la o familie puternica intre ramele cu puiet, care are si matca. :uimit:
Cum se explica faptul ca nu sunt roase botcile la familia de crestere, daca ea are matca?...

filip

Aha :thanks:....multumesc mult.. ^:)^...asta imi era nedumerirea....deci dupa transvazare se pune rama la o prima crestere la un stup orfanizat, se lasa o zi.....si abia apoi se introduce la o familie puternica intre ramele cu puiet, care are si matca. :uimit:
Cum se explica faptul ca nu sunt roase botcile la familia de crestere, daca ea are matca?...

Botcile sunt roase doar atunci cand in botca e activitate,viitoarea regina e matura.
Regina nu poate face nimic pana in acel moment.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

laurentiu.tirca