Ce mai trebuie?

Creat de may, Ianuarie 05, 2011, 05:53:00 PM

« precedentul - următorul »

may

:bzz: La multi ani, am cumparat stupi ,fund antivaroa,corp 1|1,cat 1|2,si capac. Acum cu ajutorul dv. vreau sa stiu ce mai este necesar sa cumpar pentru fiecare  stup in parte .Adica ce mai lipseste.Stiu ,in afara de albine si experienta :rotfl: Hranitoare etc.etc. Sunt la inceput.Va multumesc.

may

Pana in primavara vreau sami cumpar strictul necesar. :bzz:

may

CATE RAME TREBUIESC CUMPARATE PENTRU UN STUP .CORPUL FIIND DE 10 RAME PLUS CAT.TININD CONT CA O SA CUMPAR F.ALBINE CU RAME. :sad: IAR HRANITOARELE AM INTELES CA  SUNT DE MAI MULTE TIPURI? CARE ESTE MAI RECOMANDAT?

filip

Citat din: may din Ianuarie 05, 2011, 09:04:40 PM
CATE RAME TREBUIESC CUMPARATE PENTRU UN STUP .CORPUL FIIND DE 10 RAME PLUS CAT.TININD CONT CA O SA CUMPAR F.ALBINE CU RAME. :sad: IAR HRANITOARELE AM INTELES CA  SUNT DE MAI MULTE TIPURI? CARE ESTE MAI RECOMANDAT?
Ramele trebuie cumparate in functie de tipul de stup.
exista rame mai mari in cuib si mai mici in cat{magazie}
Daca nu stim ce rame cu albine cumperi nu stim ce sfat sa-ti dam.Fara suparare.
Aici vei gasi raspuns cand vii cu ceva concret.multa bafta!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

may

Deci in functie de cate rame incarcate cu albina cumpar ,pe urma complectez cuibul pina la 10 rame si cat de 1|2 :uimit:

PricopArthur

Va salut, si La multi ani!
Ramele mereu trebuie in prisaca. Sarma pentru insarmarea lor, faguri artificiali, un redresor pentru lipirea fagurilor, calapod pentru fiecare dimensiune de rama folosita.
Strictul necesar de scule pentru interventia in stup, pentru protectia stuparului, pentru extractia mierii, introducerea unei matci fecundate sau virgine, si de ce nu o lateta si calapoade pentru o crestere de matci.
Stupul tau este facut din bucati, si iti trebuie un sistem de rigidizare la transport.
Pentru iarna iti trebuie gratii anti soareci.
In linii mari, cam pe aici ar fi .
Miere multă şi inimă curată!

may

Dle. PricopArtur dar ce inseamna *calapod* pentru fiecare dimensiune de rama folosita.Va rog sa ma credeti ca nu stiu ,la mine in familie nu am avut apicultorii  Ma sraduiesc sa invat de unul singur.La multi ani. :hi:

gheco

Citat din: may din Ianuarie 05, 2011, 10:10:03 PM
Dle. PricopArtur dar ce inseamna *calapod* pentru fiecare dimensiune de rama folosita.Va rog sa ma credeti ca nu stiu ,la mine in familie nu am avut apicultorii  Ma sraduiesc sa invat de unul singur.La multi ani. :hi:

La topicul pentru insarmarea ramelor si montarea fagurilor artificiali sunt descrise toate operatiunile si vei vedea o scandura care sa intre in rama (de dimensiunea fagurelui artificial). Acela este calapodul.
Departe de mine gandul ca intrebarile incepatorilor sunt deranjante, dar recomand incepatorilor sa citeasca in primul rand un manual al incepatorului, sa citeasca forumul si apoi sa puna intrebari.
In orice caz nu vor ramane intrebari fara raspuns.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

ioanardelean55

Eu la lipitul foitei nu am nevoie de calapod lipesc fara ,am insa nevoie de calapod pentru a centra rama la 90*.

may

Aveti ceva poze cum lucrati. :uimit:

Adrian Roman

Intra pe youtube la filmulete cu albine, si chiar daca nu vei intelege tot ce vei vedea, macar te vei familiariza cat de cat cu imaginea unei colonii de albine in diverse faze, cu lucrari apicole specifice, si citeste tot ce gasesti despre albine. In apicultura, inveti mereu, fiindca fiecare zi e ceva nou. Succes ! :hi:

may

ioanardelean55

Adrian !omu a cerut informatii de la noi, dece-l trimiti in alta parte ? sti ca repetitia e mama invataturii ,si nici celor experimentati de multe ori nu le strica ceva in plus .

ioanardelean55

Cam asa arata un calapod , :hi:

may

Stiu ca poate pentru uni apicultori le este greu sa mai raspunda la unele intrebari care a mai fost repetate,dar pentru noi incepatori ar fi bine sa avem direct informatii,Ne intra si mai repede in cap informatiile la intrebarea proprie decit sa le cautam in alta parte :hi: :bzz: Sanatate.