Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

Citat din: uve din Februarie 05, 2014, 09:25:52 PM
De asemenea, din cand in cand, puneti cate o picatura de ulei pe carcasa de la perii (carbuni). Nu se mai blocheaza si nici nu mai apare foc la colector.
nu as vrea sa va contrazic , aveti partiala dreptate , scanteile vor disparea , insa , datorita faptului ca uleiul e catusi de lipicios in amestec cu praful de carbune care se va lipi pe stegulete , apoi acea "mazga" se va depune intre stegulete , ea fiind conducatoare de curent va face scurt intre stegulete , restul banuiesc ca stiti ce se intampla ,
parerea mea e ca steguletele trebuiesc sa fie cat mai curate , carbunii sa fie de calitate si inca un aspect dupa ce carbunii au trecut deja de jumate arcul nu mai apasa cu aceeasi putere , ori intinzi arcul sa apese cu putere pe stegulete ori ii schimbi , si va fi acelasi efect dispar scanteile , oricat de bine ar fi facute rotoarele si cat de bine echilibrate tot mai bat , periile nu vor fi intotdeauna perfect rotunde sunt putin ovale , carbunii la turatiia aia mare sar pe stegulete sunt aruncati in exterior si de aici apar scanteile .
parerea mea. fara ulei la stegulete , la rulmenti vaselina grafitata rezistenta la temperatura , uleiul se ininge si curge , de ce pui, de ce ramane  fara ungere , oricum se strica , si sa fie musai cu protectie la praf si nu la apa.

no ofence stiu ca esti profesionist.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

geo47

macar odata pe saptamana bagati compresorul in ele sa iasa tot praful din ele! (zic si eu.NU dau cu paru) :ok:

Vyktor

Citat din: uve din Februarie 05, 2014, 09:25:52 PM
Citat din: vyktor din Februarie 05, 2014, 08:59:29 PM
Salut Uve
Care este modelul de care zici?

De exemplu asta :http://www.atelierultau.ro/masina-de-frezat-makita-rp0900x-p-2349.html

Banuiam ca la asta faci referire , numai ca stau si ma gandesc daca 900 W sunt suficienti. Stiu ca 900 w la o scula de firma sunt 900 pe cand la noname 1300 W nu stiu cat poate sa insemne. Mai ar fi cursa pe verticala , vad ca are doar 35 mm , stau si ma gandesc ca daca o montez sub masa , cum am vazut la unii colegi nu este prea putin ? Daca masa are grosime 20 mm ar mai ramane doar 15 mm . Asta daca am inteles eu bine cum functioneaza. sincer sa fiu , pana acum nu am avut ocazia sa lucrez cu o freza.

bismark

Nu-i neaparat sa o montezi pe masa care iti fura din lugimea cutitului poti sa o montezi pe placa metalica de 5 mm si de asemeni daca nu faci lucrari decit pentru tine poti lua o scula care consuma si mai putin si face aceleasi lucrari ca si una profesionala de linie.Eu de exemplu aveam scule profesionale dar consumau mult de ordinul zecilor de kw pe ora si le foloseam prea putin si atunci am scapat de ele si cit am luat pe o scula profesionala mi-am luat tot necesarul (abric,freze,ferastrae circulare si cu banda polizoare,pendulare  etc) cu care fac aceleasi operatii.Daca iti iei o scula profesionala trebuie sa o muncesti puternic sa ai profit.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Vyktor

Aveti dreptate. Partea proasta este ca pana acum , placerea mea "nebuna" , cand achizitionam vreo scula sau alceva era  sa fie "de firma". De data asta cred totusi ca nu o sa mi-o mai satisfac in primul rand ca ma avant in ceva cu foarte multe necunoscute pentru mine si nestiind rezultatul cred ca nu se merita sa investesc o suma considerabila pe niste scule care poate in final or sa zaca prin cine stie ce colt al atelierului. Asa ca pentru inceput o sa merg pe niste scule mediocre si daca rezultatele or sa fie multumitoare atunci o sa ma gandesc si la scule mai cu pretentii.  :thanks:

sandupop

Eu nu sunt de acceasi parere, m-am ars cu scule  ieftine.......de câțiva ani cumpăr numai de firma,  cu toate ca sunt mai scumpe . De folosit nu le folosesc mai mult decat cele ieftine , dar se simpte diferenta in calitatea si siguranta exploatarii.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Vyktor

Citat din: sandupop din Februarie 06, 2014, 10:44:14 AM
Eu nu sunt de acceasi parere, m-am ars cu scule  ieftine.......de câțiva ani cumpăr numai de firma,  cu toate ca sunt mai scumpe . De folosit nu le folosesc mai mult decat cele ieftine , dar se simpte diferenta in calitatea si siguranta exploatarii.

Nu ma mai provoca si tu  , ca si asa am zis eu ce-am zis, dar sa nu crezi ca asa simt si parca vad ca plec dupa mere si vin cu cine stie ce fructe exotice =))

sandupop

Dai si tu un ban in plus....... si stii ca nu-l mai ai! =)) :rotfl:

Vyktor

Astazi am fost la Hornbach si am vazit aceste doua freze.  Voi ce parere aveti. Ambele au garantie 5 ani.
Astept parerile voastre.
:thanks:

cristipep

Eu am o freza de la Stern de 30000 rpm si sunt multumit de ea , sper sa tina are garantie 2 Ani

sandupop

Citat din: vyktor din Februarie 15, 2014, 02:05:40 PM
Astazi am fost la Hornbach si am vazit aceste doua freze.  Voi ce parere aveti. Ambele au garantie 5 ani.
Astept parerile voastre.
:thanks:
La asa garantie merge cumparata oricare.....parerea mea.

tassevasi

Daca sunteti hotarit  luate-o ,sunt produse nemtesti si ofera cel mai mult  garantie  ca nu au srvisuri  MAC in tara si deaceia ofera  5 ani garantie .
  Conditia  este sa pastrati  bonul si cutia pe tot timpul  garantiei  si cea mai inportanta  treaba  SA O FORTATI LA  MAXIM  PINA  PLESNESTE ( motorul) CA  SIGUR 100%  O SCHMBA  mai ales sa fiti si ultimul an . :razz:
  Numai  bine .

ionel07196555

Folosesc ceva asemanator
un stift de 2 lei
nu pica motoarele    pica la toate rulmenti  ca sint de firma sau stifturii
acolo la pret e specificat clar    UZ gospodaresc
Rulmenti nu au garantie pe uzura doar daca se sparge

nicu84

cine stie de unde as putea cumpara o freza pt abrict avand dimensiunea exterioara undeva la vreo 20-25 cm?

Vyktor

Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 09:40:09 PM
Folosesc ceva asemanator
un stift de 2 lei

Salut Ionel
Pune si tu o poza cu "stiftul" tau