Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

Citat din: bogdan moldovean din Decembrie 27, 2013, 08:13:19 PM
salutare Vin si eu in fata d-voastra cu o problema legata de un abricht Am abricht avand cutite de 25cm3 bucati pe tambur si a venit vremea sa I ascut cutitele  De demontat m am priceput foarte repede nemaiumbland cu asemenea utilaj in viata mea dar de montat la loc nu sunt multumit cum le am montat Imi puteti spune cum sa Montez cutitele la abricht avant toate aceeasi inaltime?sa nu tie un cutit unul mai inalt decat celelalalt cu 1,2mm MULTUMESC
luati o rigla perfect dreapta , de lungimea blatului din spate,  si  dupa ce ati pus cutitul in suport il ridicati pina la rigla la ambele capete ale cutitului, astfel incit dupa ce l-ati strins cu suruburile, atit la un capat cit si la celalalt al cutitului sa ajunga la rigla .procedati asa cu toate 3 cutitele  va fi perfect. daca cutitele nu sint la acelasi nivel cu blatul din spate[cel de la iesire], nu iese scindura drepta. sper ca intelegeti cum am axplicat. spor.

bogdan moldovean

multumesc si d-voastra domnule istodorescu pt raspuns multumesc tuturor oamenilor care vor sa ajute si pe semenii lor Omul niciodata nu o sa l e stie pe toate  Inca odata multumesc

tassevasi

apivasmob

Eu ptr reglarea cutitelor de la masina de indeptrat si degrosat folosesc urmatoarele dispozitive.
Sanatate tuturor apicultorilor

dan sebastian

Citat din: mape 48-petru manea din Decembrie 30, 2013, 09:43:50 PM
vreau si eu

Maşină de îndreptat şi rindeluit pe 4 feţe HAMMER A3 31 - RUM - Felder Group
pacat ca sunt scule profesionale si costa in jur de 7.500 euro fara tva, si fara accesorii. se folosesc mai mult in fabrici de mobila. si felder, si hammer sunt scule prof ipt lemn dar austriecii au uitat nivelul de trai din romania. au reprezentanta in romania dar se adreseaza atelierelor mari de tamplarie sau fabricilor.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

NiKoN

Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

dan sebastian

Super, si dupa greutate 79 kg cred ca isi face bine si treaba. De obicei ce  e greu e bun. Pretul sa nu fie prohibitiv. Poti sa faci cu el tot ce-ti trebuie de la rame la stupi.
La multi ani !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marius_vfp

nu are decat 160 mm latimea de degrosare , ceea ce pentru mine mi se pare putin raportat la puterea pe care o are motorul 2,2kw,   

PS. daca tot vrem sa ne luam scule calitative la un pret cat mai bun , incerc sa nu mai cumpar prostii cu motoare pe carbuni , cautati scule cu motoare pe inductie .

la multi ani
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

NiKoN

Pretul este undeva la 2700 ron, iar in descriere se lauda cu un premiu. Am postat doar ca titlu de  informatie pentru cei ce au curaj sa lucreze cu astfel de scule. Eu prefer sa asamblez stupii lucrati in ateliere de specialitate, cu oameni specializati.
www.sculeraider.ro -  pagina in care se gaseste produsul. Eu am cumparat pistolul de capse si o drujba de la aceasta firma si deocamdata sunt multumit. Insa voi recomanda produsele dupa o perioada de utilizare rezonabila. Sanatate!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

ionel07196555

Citat din: marius_vfp din Decembrie 31, 2013, 01:11:22 PM
nu are decat 160 mm latimea de degrosare , ceea ce pentru mine mi se pare putin raportat la puterea pe care o are motorul 2,2kw,   

PS. daca tot vrem sa ne luam scule calitative la un pret cat mai bun , incerc sa nu mai cumpar prostii cu motoare pe carbuni , cautati scule cu motoare pe inductie .

la multi ani
Putere:  2200W
Dimensiune panza:250x30  42 T  mm
Turatie de mers in gol:   5500  r.p.m.
Capacitate de taiere:  80  mm
Dimensiuni suprafata:750x520 mm
Diametru mandrina:16  mm
Dimensiune maxima de strans:60  mm
Latime maxima de rindeluit:  250mm -

marius_vfp

am cautat masina si intradevar are 250mm latimea de lucru , confundasem in film latimea cu inaltimea de lucru , ,

oricum raman la aceeasi parere , cumparati scule cu motor induse nu panarame pe carbuni ,

daunazi s-a dus panarama de rulment din spre partea cu carbunii la un motor de pe un circular pe care il am , datorita partii de aspiratie si ventilatie pe care motoarele pe carbuni le au ,aspira praful astfel rulmentii se imbacsesc de praf si mizerii , = rulment gripat ,creste temperatura, carcasa de palstic topita , = motor cirular fu..t. ,si asta si datorita faptului ca rotoarele din astfel de motoare nu au 3000 rpm ,ci peste 12000 , rulmentul saracu de el  isi da duhu imediat . motoarele induse in 2 poli turatia 3000 aprox in 4 poli aprox1500rpm ,deci..... care-s mai bune.

an nou fericit.

ionel07196555

Aveti perfcta dreptate cu aceste scule .
Eu voi merge de acum pe scule facute acasa doar
pentru strictu necesar
DAR    DAR  la protectia munci e de vorbit : 220 v  + Alte materiale folosite  pinze curele mandrine

uve

"Unchiul" DHL mi-a adus de la nemti un METABO 1626 nou (dar vandut ca defect pentru ca n-a fost pus in functiune si a mai ruginit) in doua cutii. N-am avut vreme de el. Acum mi-am facut vreme si l-am pus pe roate. Cand am ceva de indreptat sau corectat nu am chef sa merg din hala de montaj in alta hala unde este abrichtul si grosimea . Concluzii :
- e bun doar pentru uz didactic
- sistemul de reglaj defectuos si nesigur
- firav
- sistemul de avans este o gluma
- turatia mare a axului (8000 rot/min) va termina rulmentii
- sistemul de ridicare a mesei slabut
Puncte forte :
- motor puternic -2200 w(dar totusi monofazat)
- executie ingrijita a pieselor (Metabo este totusi o firma care se respecta)
- Ax de aluminiu , inertie mica, cutite de calitate
- Usor de transportat la montaje pe teren
Cu asa ceva nu m-as apuca sa fac stupi de la A la Z . Cu el se poate face indreptarea cantului scandurii , apoi lipirea sub forma de panouri si mers apoi la o grosime industriala. Restul se poate face acasa. Spor la treaba !
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

marius_vfp

domnule uve , puncte forte : ax din aluminiu cu inertie mica ,

eu as prefera un ax dur feromagnetic , cu inertie mare , , de ce inertie mica? explicati0mi va rog carei treaba cu inertia.

spor.