Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

parerea mea e ca , pentru cei care nu sunt prea mofturosi la detalii , se merita sa investesti pana la 1000 ron(un circular 400 o freza 250 flex panze de slefuit bormasina 150 filetanta 150) in ceva scule si ceva pricepere  si  iti faci singur cutiile , fiecare incepem de jos si ne este greu ,dar ca sa dai un ban pe lemn ca sa fie stricat de altul nu prea imi place ideea mai bine fac eu cu mana mea , si daca gresesc si tai aiurea asta e nu trag pe nimeni de urechi .

plus ca atunci cand faci cu mana ta ,pentru cei care pun suflet si pasiune , ai un sentiment aparte te simti mai implinit interior .
primele cutii ies mai urate , urmatoarele mai reusite si de fiecare data cutiile realizate nu seamana una cu alta . calitatea creste de la una la alta

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

crisian-nicolae

Daniel Pricop

Da mariuse sunt intru totul de acord cu tot ce ai scris
http://danielpricop.sunphoto.ro/
Be free, be wild, just like a bee....

marius_vfp

sunt pus sa aleg intre: a plati cuiva manopera la 40 de cuti pe care vreau sa mi le fac
                                    si a cumpara un abrich grosier cu banii dati pe manopera tamplarului  ,iar ctiile sa mi le fac singur apoi raman cu jucarica .

voi ce alegeti? raspunsul meu il stiti cu siguranta care este .

spor

sorinma

Ce mos darnic ai anu asta...sa folosesti jucaria mult si cu folos.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

marius_vfp

sorin stai nu te grabi ca nu veni inca mosu , da sper sa vina , "aveti putintica rabdare "

sorinma

Ai zis ca ai de ales .... deci e ca si venit
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

Daniel Pricop

Abrichtul cumparat anul acesta si reconditionat de la A la Z
PS. Mult am mai muncit la el dar pana la urma a meritat
Stiti cum e dupa multa munca vine intr-un sfarsit si satisfactia ca ai facut un lucru de calitate de care te poti folosi fara probleme mult mult timp
Numai bine la toata lumea....

hamham007

Buna seara,

Ma poate ajuta cineva cu dimensiuni ale unui ax de abrich lungime 300mm?
Ma refer ce diametru trebuie sa aibe, dimensiunile lacasurilor pentru cutite, etc?

Multumesc

Craciun Fericit

Daniel Pricop

Citat din: hamham007 din Decembrie 25, 2013, 10:32:03 PM
Buna seara,

Ma poate ajuta cineva cu dimensiuni ale unui ax de abrich lungime 300mm?
Ma refer ce diametru trebuie sa aibe, dimensiunile lacasurilor pentru cutite, etc?

Multumesc

Craciun Fericit
Mai bine il cumperi gata facut daca nu ai scule si mai aales daca nu te pricepi
Iesi mult mai ieftin si fara stres sau alte batai de cap
Numai bine...

tassevasi

""Ma poate ajuta cineva cu dimensiuni ale unui ax de abrich lungime 300mm?
Ma refer ce diametru trebuie sa aibe, dimensiunile lacasurilor pentru cutite, etc?""

Incerc eu sa pun o fotografie  cu o schita  facuta  de mina  ca sa intelegi mai bine .
  Dca poti sa  dai  comanda  de ax  mai lung  cam de  330mm  ca ai o latime  de 320mm la cutiile stupului .
  In rest ce sa-ti  spun ,  asa e la mine , am 3  cutite, ce se prind cu acea  pana si 3 suruburi de stingere .
   Numai bine

cazacu marius

macin-Tulcea

dan sebastian

Citat din: jenica67 din Decembrie 18, 2013, 08:22:30 PM
   Danut cat castigi pe luna ?? De cati bani te poti debarasa, fara sa te afecteze ??
Un salariu normal pt Romania 800 ron cash dupa plata taxelor. Insa nu traiesc doar din salariu. Un circular performant, cu incizor (2 panze) si sistem de masura in mm, cu lupa deasupra, la care nu ai gresi nici cu 1 mm la debitare, ceva gen formatizat pal e minim 1500 euro. Degrosorul la fel.
Daca la freza ai atasa ceva gen dovetail jig, ai imbina corpurile sau caturile in coada de randunica. Nu ti-ar mai fi frica ca se dezmembreaza. Nu inteleg cum o asociatie cu zeci de mii de mebrii, ca ACA nu e in stare sa achizitioneze niste scule performante de 25 - 30.000 euro si sa faca niste stupi decenti...
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

istodorescu vasile

Citat din: dan sebastian din Decembrie 26, 2013, 07:57:00 PM
Citat din: jenica67 din Decembrie 18, 2013, 08:22:30 PM
   Danut cat castigi pe luna ?? De cati bani te poti debarasa, fara sa te afecteze ??
Un salariu normal pt Romania 800 ron cash dupa plata taxelor. Insa nu traiesc doar din salariu. Un circular performant, cu incizor (2 panze) si sistem de masura in mm, cu lupa deasupra, la care nu ai gresi nici cu 1 mm la debitare, ceva gen formatizat pal e minim 1500 euro. Degrosorul la fel.
Daca la freza ai atasa ceva gen dovetail jig, ai imbina corpurile sau caturile in coada de randunica. Nu ti-ar mai fi frica ca se dezmembreaza. Nu inteleg cum o asociatie cu zeci de mii de mebrii, ca ACA nu e in stare sa achizitioneze niste scule performante de 25 - 30.000 euro si sa faca niste stupi decenti...
un raspuns simplu ;pentru ca majoritatea apicultorilor isi confectioneaza stupii in regim propriu sau la timplari diversi unde preturile sint apropiate de pretul real, in comparatie cu aca unde preturile sint mari calitatea proasta. daca aca ar investi 25- 30000 de euro , pentru a recupera investitia ar trece ceva timp si preturile si asa foarte mari ar creste odata cu calitatea si vinzarea mica.

sorinma