• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 10:59:25 p.m.

« precedentul - următorul »

sandupop

Citat din: tassevasi din Aprilie 04, 2013, 01:19:23 a.m.
  Pun si aici poze cu freza ce am finalizat-o , montat si pilnie pt captat rumegus,tajaj .


Felicitari, excelenta idee cu colectorul de talaj. O intrebare, este suficienta prinderea din lataral la bailog, se poate regla adancimea de frezat?
ca sa fiu mai explicit, mi-am permis sa modific o poza.... scuze
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

tassevasi

 Ideia  de a face pilnie  nu cred ca-mi apartine ,o  adopti  si o mai perfectionezi cit poti , multumesc Ursulache .
  In legatura cu prinderea pe laterala  a dreptarului cum ai aratat in poza mi sa parut cel mai bine , ca  pot scoate pe deasupra  dreptarul , dar in partea cealalta am bagat-o pe sub masa cu ajutorul unui cornier (de prindere , soliditate ) si astfel i-am dat 90g in fata frezei ( masa -dreptar).
  In partea insemnata  pe poza am facut un sistem de prindere cu piulita si surub in care i-am adaugat o   saiba  mai groasa ce se roteste  pe surub (ca la masina de tocat manuala ) .
  Pt o mai buna fixare la partea opusa  ,deci unde  am cornierul am pus si un caucic pt o mai bona prindere .
   Numai bine .

sandupop

Aha.. acum inteleg ...ingenios, doar intr-o parte se prinde cu surub (ca la masina de tocat manuala ) respectiv partea insemnata de mine si in cealalata este cornier si surub, simplu si practic,......uite asa din lucruri mici se nasc marile.... inventii :bravo:. Daca mai faceti inovatii nu ezitati sa le publicati, ca ne sunt de folos la toti. =D> =D>
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

12 BNR

foarte frumos, as dori ma multe poze daca se poate pt ca vreau sa-mi fac si eu una la fel, dar nu stiu cum sa procedez la prinderea axului si a motorului ca sa pot sa le deplasez in jos si in sus, asa ca daca se poate cateva poze cu prinderea si sistemul de deplasare, si cate cuvinte despre confectionarea ei pt ca imi vor fi de folos. multumesc.

tassevasi

Citat din: sandupop din Aprilie 04, 2013, 08:16:04 p.m.
si in cealalata este cornier si surub, simplu si practic,...


:) In cealalta parte   e numai cornierul  fara surub , ca sa-l pot muta  usor prin  slabirea surubului  din dreapta , acesta cind se stinge   fixeaza f  bine (tragindu-l  spre surub)  ca acel cornier cuprinde  grosimea mesii si fiind putin mai lat  nu permite  dreptarului  sa-si schimbe  unchiul  de 90g cu masa .
   BNR sa sti ca daca  vei cauta postari de anul trecut (pe pagina mea )  ai sa gasesti tot .
  Am sa caut eu  si-ti trimit , tot ce  vrei  .

sandupop

@ tassevasi
Multumesc pentru explicatiile suplimentare :thanks:, dar dupa ce am posta ^:)^t... am inteles cum a-ti facut, ...candva am folosit la un circular acelasi principiu numai ca in loc de cornier am folosit prolil U,... si imi mai place inaltimea dreptarului o s-o aplic si eu in prezent  folosesc unul cu inaltimea de doar 9 cm.... Cu toate acestea este o inovatie utila si care merita tinuta minte si aplicata... stiti cum este... cine nu are batrani sa-i cumpere :wink: :wink:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

cristi ciuc

Caut pânze 200 x 16 x 2,4mm. Ce firme recomandați?....., că despre cele cu care sunt echipate utilajele Einhell, m-am lămurit.

sandupop

Citat din: cristi ciuc din Aprilie 08, 2013, 11:40:01 p.m.
Caut pânze 200 x 16 x 2,4mm. Ce firme recomandați?....., că despre cele cu care sunt echipate utilajele Einhell, m-am lămurit.

Salut Cristi, si eu am avut probleme cu panza de la un circular de mana Blak&Deker, de 170x16, dar nu am gasit ceva de calitate, asa ca am ascutit-o la Gheorgheni la o firma care se ocupa numai cu ascutit cu numai ...5 lei  :yes: si sa sti ca taie ca noua, daca vrei poti sa te uiti aici : http://www.atelierultau.ro/panza-makita-fierastrau-circular-mforce-190x1588x24th-lemn-mediu-p-2568.html , numai ca are diametrul interior de 15,88???? :uimit:... sau aici : http://www.atelierultau.ro/panza-multimaterial-bosch-p-7904.html, dar trebuie sa-i faci un inel.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

cristi ciuc

Salut Sandu!
La prețul acesta sigur că o să le ascut pe cele două care le am, dar sunt interesat și să cumpăr pânze mai performante, chiar dacă costă mai mult.
Știu că o pânză bună, de multe ori, face diferența, așa că aștept un răspuns și de la cei care se ocupă mult cu tâmplăria: ex. Orban Ștefan.
Parcă pe el l-am auzit recomandând niște distribuitori de asemenea accesorii, dar nu-i găsesc postarea.

cristi ciuc


nicu68

am um circular de mana profesional hilti de 1800w,credeti ca merita sa fac un banc sa il asasez la el si daca da cum sa il fac sau este de cumparat in magazine unul gata facut?

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: nicu68 din Aprilie 14, 2013, 01:17:15 a.m.
am um circular de mana profesional hilti de 1800w,credeti ca merita sa fac un banc sa il asasez la el si daca da cum sa il fac sau este de cumparat in magazine unul gata facut?
Stativu la circularu de mână
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://FOREVERAPI.sunphoto.ro/

nicu68

as vrea alceva,e buna si ideea lui Marin dar mi si pare prea complicata,un banc gata facut gasesc?si cam cat ar costa?