Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

12 BNR

cine are de vandut o freza de pus pe un ax de abrict pt facut falturile si cele necesare?

tassevasi

Nu e mai simplu sa mergi tu sa o cumperi din tirguri , la rusi ,ori daca-ti permiti  din  mag de profil ?
   La tirguri (vechituri ) poti negocia ,poate si la rusi , dar la OBI nu mai poti .

relutu

Eu am cumparat de la rusi ua de 30mmlatime 100 de lei si este facuta meserie.

12 BNR

30 mm interior? si exterior? dar latimea sa stiu ce sa-mi cumpar. sau poate [ui o poza cu ea te rog. multumesc.

bogdanab

eu asa ceva am gasit la rusi cu 80 de lei negociat (groasa de 1 cm pastila )
(poza am luat-o de pe net dar e la fel)

sandupop

Eu nu mai cumpar niciodata nimic de la "rusi" ... niste moldoveni inventivi...niste tepari, cumpara marfa din bazar de la Suceava sau din Republica Moldova si o vand de trei ori mai scumpa, si de cea mai proasta calitate, am cumparat niste burghie si le poti indoi in mana, perii de flex care au s-au consumat in 6 zile..... dupa revolutie am mai cumparat de la rusi (ucrainieni) de aia care veneau cu autobuze, de la cre mai am si acum burghie de calitate si seturi de chei din crom-vanadium adevarate.
Citat din: bogdanab din Aprilie 03, 2013, 12:32:43 AM
eu asa ceva am gasit la rusi cu 80 de lei negociat (groasa de 1 cm pastila )
(poza am luat-o de pe net dar e la fel)
de ce nu cauti la o piata de vechituri ca sunt mai de calitate si doar le duci la ascutit, eventual
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

relutu

Ca cea din poza este si a mea dar lata de 30mm,am scris mai sus.(3cm)

sandupop

Citat din: relutu din Aprilie 03, 2013, 06:31:02 PM
Ca cea din poza este si a mea dar lata de 30mm,am scris mai sus.(3cm)
Cu atat mai bine, o poti folosi si la alte frezari, reglajul de grosime a frezarii il faci din ax ( daca ai freza verticala cu ax reglabil) sau din saibe

tassevasi

Pun si aici poze cu freza ce am finalizat-o , montat si pilnie pt captat rumegus,tajaj .

Marius-ursulakhe

tassevasi   =D>   sa o folositi sanatos si sa stiti ca este o idee buna cu palnia pt stransul talajului  ^:)^    :hi:   =D>

sandupop

Citat din: tassevasi din Aprilie 03, 2013, 10:19:23 PM
  Pun si aici poze cu freza ce am finalizat-o , montat si pilnie pt captat rumegus,tajaj .

Felicitari, excelenta idee cu colectorul de talaj. O intrebare, este suficienta prinderea din lataral la bailog, se poate regla adancimea de frezat?
ca sa fiu mai explicit, mi-am permis sa modific o poza.... scuze

tassevasi

Ideia  de a face pilnie  nu cred ca-mi apartine ,o  adopti  si o mai perfectionezi cit poti , multumesc Ursulache .
  In legatura cu prinderea pe laterala  a dreptarului cum ai aratat in poza mi sa parut cel mai bine , ca  pot scoate pe deasupra  dreptarul , dar in partea cealalta am bagat-o pe sub masa cu ajutorul unui cornier (de prindere , soliditate ) si astfel i-am dat 90g in fata frezei ( masa -dreptar).
  In partea insemnata  pe poza am facut un sistem de prindere cu piulita si surub in care i-am adaugat o   saiba  mai groasa ce se roteste  pe surub (ca la masina de tocat manuala ) .
  Pt o mai buna fixare la partea opusa  ,deci unde  am cornierul am pus si un caucic pt o mai bona prindere .
   Numai bine .

sandupop

Aha.. acum inteleg ...ingenios, doar intr-o parte se prinde cu surub (ca la masina de tocat manuala ) respectiv partea insemnata de mine si in cealalata este cornier si surub, simplu si practic,......uite asa din lucruri mici se nasc marile.... inventii :bravo:. Daca mai faceti inovatii nu ezitati sa le publicati, ca ne sunt de folos la toti. =D> =D>

12 BNR

foarte frumos, as dori ma multe poze daca se poate pt ca vreau sa-mi fac si eu una la fel, dar nu stiu cum sa procedez la prinderea axului si a motorului ca sa pot sa le deplasez in jos si in sus, asa ca daca se poate cateva poze cu prinderea si sistemul de deplasare, si cate cuvinte despre confectionarea ei pt ca imi vor fi de folos. multumesc.

tassevasi

Citat din: sandupop din Aprilie 04, 2013, 05:16:04 PM
si in cealalata este cornier si surub, simplu si practic,...

:) In cealalta parte   e numai cornierul  fara surub , ca sa-l pot muta  usor prin  slabirea surubului  din dreapta , acesta cind se stinge   fixeaza f  bine (tragindu-l  spre surub)  ca acel cornier cuprinde  grosimea mesii si fiind putin mai lat  nu permite  dreptarului  sa-si schimbe  unchiul  de 90g cu masa .
   BNR sa sti ca daca  vei cauta postari de anul trecut (pe pagina mea )  ai sa gasesti tot .
  Am sa caut eu  si-ti trimit , tot ce  vrei  .