Intrebarea zilei

Creat de ioanardelean55, Decembrie 26, 2010, 04:56:48 PM

« precedentul - următorul »

filip

Citat din: varza din Martie 08, 2016, 07:04:01 PM
Sanatate tuturor.  Anul acesta ma confrunt cu o situatie mai ciudata ...... am 2 stupi care sunt pe 8 si 9 rame de albina..... am facut observatia la temperatura de 4 grade C.  Stiu ca va parea o intrebare ciudata  ...... dar cam pe cand ar trebui sa pregatesc magazia? Pana acum o puneam la salcam da aveam la iesire din iarna doar vreo 5- 6 rame. Si cum imi dau seama cand stupul ,,cere magazie,, inafara de albirea fagurilor mai sunt si alte semne? Idea e ca nu vreau acum dupa unificari sa o pun de o roire necontrolata. Multumesc tuturor.
Stai linistit,cel putin jumatate din albina dispare in scurta vreme.E albina ce a tranversat iarna si a inceput uzura foarte devreme cu cresterea puietului.
Din a doua jumatate a lunii aprilie putem discuta.................
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

varza

Multumesc . Nu de alta dar inainte trebuie sa ma aprovizionez cu cele necesare care lipsesc cu desavarsire  :lol:. Oricum pana atunci mai este timp...

corneliuhrom

pt. dl varza ' pune rama claditoare pt varoza completeaza cuibul si [asigura cu hrana] si dupa ne gindim  la recolta .

varza

Multumesc Corneliu.O sa completez imediat cuibul insa nu am vrut sa il largesc atat de mult fiind frig. Inca nu am pus rama claditoare findca la mine nu au inflorit pomi fuctiferi doar ceva corn si salcie de la care culeg doar cam vreo 3-4 ore pe zi ca in rest e frig. Activitatea e f. intensa ..... iar ca si observatie ... am vazut ca se prabusesc efectiv in iarba unde raman pentru a isi trage sufletul. Acest lucru se intampla atunci cand culeg nectar sau se intampla si atunci cand cara apa? Multumesc inca odata

bucovineanu

Citat din: corneliuhrom din Martie 09, 2016, 07:55:53 PM
pt. dl varza ' pune rama claditoare pt varoza completeaza cuibul si [asigura cu hrana] si dupa ne gindim  la recolta .
Raspunsul e numai pentru varza sau e valabil si pentru altii?

sorinma

fiind un caz particular ...sa bagi la vremea asta. rama la cladit si sa completezi cuibul e greu de aplicat si la altii....
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

apivasmob

Ptr corneliuhrom,
Tu ii sugerezi sa umple cuibul cu rame nu?,dar daca omul are lada de 16 rame ce face completeaza cutia?si sa le puna si un resou ceva nu? :dinti:

De tinut minte ca inca nu s-a facut schimbul de generatii de albine cea de iarna cu cea de primavera.(anul acesta fiind atipic in marea majoritatea zonelor la maxim 05.04.2016 nu mai vedeti aripi de albina batrana).
Sanatate tuturor apicultorilor

fone

Buna seara,

De unde pot cumpara varachet,mavrirol etc. cei care cresc albine in part time si nu sant in asociatii?
Magazinele apicole nu mai au voie sa vanda , desi am gasit totusi dupa ce am fost studiat putin la un magazin(50 lei cutia).
La farmaciile veterinare nu am fost inca , au inceput sa aduca medicamente pentru albine?

Multumesc.

apivasmob

Am vazut la targurile apicole.
Sanatate tuturor apicultorilor

Mihai Sergiu

Deja au aparut la farmaciile veterinare
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

corneliuhrom

referitor ce am sugerat pt dl varza completarea se face progresiv si am inteles ca lucreaza cu caturi la stupi cu 10 sau 12 rame dar totul s a schimbat  acum cred ca este bine de ceva turte deasupra cuibului cu deschiderea rapid si cu atentie a podisorului mentinind impachetaj uscat .

varza

Da , stupul e de 12 rame. Vremea sa racit bine.....  oricum am pus o turta pe care inca nu au binevoit sa o consume.Multumesc pentru sfaturile primite.

bucovineanu

Citat din: fone din Martie 10, 2016, 08:02:15 PM
Buna seara,

De unde pot cumpara varachet,mavrirol etc. cei care cresc albine in part time si nu sant in asociatii?
Magazinele apicole nu mai au voie sa vanda , desi am gasit totusi dupa ce am fost studiat putin la un magazin(50 lei cutia).
La farmaciile veterinare nu am fost inca , au inceput sa aduca medicamente pentru albine?

Multumesc.
In curand toate filialele Apicola isi deschid farmacii si medicamentele pentru albine se vor gasi si acolo.

Mihai Sergiu

Cum se procedeaza daca doresc sa duc albine si fagure la analize?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

oroles

Citat din: Mihai Sergiu din Martie 18, 2016, 09:20:42 AM
Cum se procedeaza daca doresc sa duc albine si fagure la analize?
Intr-o punga perii minim 40-50 de aline. Preferabil sa fie mai mult de 50 ca proba sa fie valida. Inchizi punga ermetic fara a zdrobi albinele. Apoi cu ajutorul unui cutit decupezi o bucata de fagure cu puiet capacit (cam 10x10 cm). Daca are si cateva celule cu larve necapacite e si mai bine. Bucata decupata o pui intr-o punga. Ai grija ca pungile sa fie curate (preferabil noi). Daca duci proba a doua zi poti pune pungile intr-o caserola de smantana si le bagi in frigider pana o duci la medicul veterinar. Bafta!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani