Intrebarea zilei

Creat de ioanardelean55, Decembrie 26, 2010, 04:56:48 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Citat din: Kiwi Bee din Noiembrie 27, 2015, 02:36:21 PM
Ce poate fi acel sunet ciudat?

https://www.youtube.com/watch?v=z-0XTccnr20
Acel zgomot e provocat de albinele care rod lemnul de la urdinis pt a-l largi si pt a a-si face o ventilatie mai buna.

oroles

Sa vezi ce scartaie la diafragma din polistiren. :D
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Frumoasă culoarea albinelor. Încearcă să lărgească urdinișul.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Kiwi Bee

Citat din: calmusdaniel din Noiembrie 27, 2015, 03:02:41 PM
Citat din: Kiwi Bee din Noiembrie 27, 2015, 02:36:21 PM
Ce poate fi acel sunet ciudat?

https://www.youtube.com/watch?v=z-0XTccnr20
Acel zgomot e provocat de albinele care rod lemnul de la urdinis pt a-l largi si pt a a-si face o ventilatie mai buna.

Mulțumesc pt răspunsuri  ^:)^

MARIUS_bc

Va salut!
Am si eu o intrebare, primavara cand este cel mai potrivit sa pun folia pe rame? Mentionez ca am stupi cu fundul plin.  :thanks:

happy

Eu pun folia la rapita sau dupa ,depinde de puterea familiei.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

oroles

Parerea mea e ca se pune de cum începe ponta. Eu am unul cu FAV si azi ii pun folia.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mape 48-petru manea

Daca iernezi cu subarul scos poti folosi folia si iarna ---
Citat din: MARIUS_bc din Februarie 26, 2016, 11:45:38 PM
Va salut!
Am si eu o intrebare, primavara cand este cel mai potrivit sa pun folia pe rame? Mentionez ca am stupi cu fundul plin.  :thanks:

daca stupii sunt cu fundul plin folia se pune cand temperaturile noaptea nu mai scad sub 12 *

Aurel

Sant de aceeasi parere cu Oroles.Consider ca rostul foliei este de a mentine caldura in stup.Ori cand noaptea temperatura nu mai scade sub 12*,folia are mai putina importanta

romikele

Citat din: oroles din Februarie 27, 2016, 07:56:12 AM
Parerea mea e ca se pune de cum începe ponta. Eu am unul cu FAV si azi ii pun folia.
La FAV folia e indispensabila, nu si la stupii cu fund plin.

Dan Pașca

Nu pune folia acuma daca nu ai funduri AV,din cauza umezelii.ce o sa se formeze le faci mai mult rau decat bine.mai bine pui un ziar ,doua si le asezi in asa fel sa etanseze foarte bine.Poti sa testezi pe 1,2 familii si o sa iti dai seama singur cum e mai bine,depinde si de zona ta,de umezeala din atmosfera,de presiunea atmosferica,cel mai sigur ori ce faci e sa testezi singur si vezi cum e cel mai bine pt tine.

MARIUS_bc

Va multumesc pentru sfaturi...o sa-i mai tin pana se mai incalzeste asa cum i-am impachetat pt iarna cu ziare si textile ...
Trebuie sa mai astept pana sa le dau "textila" jos !
:thanks:

crisian-nicolae

Textilă se da jos la femei. :D

MARIUS_bc

varza

Sanatate tuturor.  Anul acesta ma confrunt cu o situatie mai ciudata ...... am 2 stupi care sunt pe 8 si 9 rame de albina..... am facut observatia la temperatura de 4 grade C.  Stiu ca va parea o intrebare ciudata  ...... dar cam pe cand ar trebui sa pregatesc magazia? Pana acum o puneam la salcam da aveam la iesire din iarna doar vreo 5- 6 rame. Si cum imi dau seama cand stupul ,,cere magazie,, inafara de albirea fagurilor mai sunt si alte semne? Idea e ca nu vreau acum dupa unificari sa o pun de o roire necontrolata. Multumesc tuturor.
Am uitat sa specific ..... nu merg la rapita insa am in preajma livezi de pomi fructiferi si multi pruni conform traditiei :zzz: .