• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

ALPINISM-in atentia d-lui pupemea

Creat de Fidi, Decembrie 24, 2010, 02:45:58 p.m.

« precedentul - următorul »

Fidi

Am 40 si practic catararea de 22 de ani,cu timpul(mai exact, dupa pseudo-revolutie)s-a transformat in meserie,pe care o practic si acum.
Acum m-am apucat acest hobby minunat,apicultura.Fiind un fan al domnului pupemea(in apicultura,off-course),am citit tot ce se putea despre domnia sa,cu o singura precizare(cu respect)...Dupa spusele domniei sale in luna de miere a fost la catarat in Cheile-Turzii(Mekka alpinistilor clujeni),unde a parcurs un traseu de gradul 4B cu numele"Lalaleua negra".Mentionez,ca fiind si salvator montan in acea zona,nu exista si nici nu a existat un traseu cu acest nume.Domnia sa, facea cu siguranta,referire la traseul "Madona neagra" cu un grad de dificultate de 6B!Nu am intentionat sa fac pe "gigi-contra"ci doar sa readuc in memoria sa un fapt care s-a intamplat de mult si de care sunt sigur ca-i va face placere sa-si aminteasca.
  Cu aceasta ocazie urez tuturor apicultorilor un CRACIUN deosebit si un nou an cu multa sanatate!!

pharaonu75

Sau poate este vorba despre un alt traseu, care este cunoscut in anumite cercuri sub denumirea mentionata de pupemea! 
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Fidi

alo, d-lul faraonu,sunt alpinist profesionist,nu apicultor(deocamdata),cunosc Cheile-Turzii ca pe"Tatal nostru"!!!
D-lui Pupemea numai de bine!!!!!!

Guist Ioan

Domnule Fidi,
Multumesc de corectie.Nu va pot contrazice ca...memoria mea nu bate la fix pana in '89.
Acolo am fost cu prieteni maghiari din Reghin.Cu acestia ne-am imprietenit in '86 pe un perete din Cheile cu pricina.Unul din ei a fost coleg de armata cu mine.
In Madona Neagra nu am fost cu sotia.Ca ...sotia era sotie cuminte si asa a ramas.
Cu ea am fost in traseul scoala  un 3a-b parca.Sper sa nu gresesc iarasi.
Ce mai stiu e ca am picat  in Madona si am iesit scrajilit bine la degete.De asemenea avem scarite mici si sunt si eu mic.Nu ajungeam usor la pitoane.Era o lungime in traverseu mai pe diagonala si cred ca peste 8 lungimi in total.Intr-o regrupare am facut ceai si am stat o ora , pana sa terminat benzina din primus.
In acea perioada au fost ultimele catarari.Am intrat pe schiat  si drumetie "domestica".Doar ce mai ieseam Iarna in Fagaras.
Toate cele bune.
Sanatate

Fidi

domnule Pupemea,
vreau sa va asigur de respectul meu, corectia facuta a fost cu drag, Cheile Turzii fiind casa mea de 23 de ani, si pe viata.
va astept in casa mea cand vreti , sau pot sa vin in Fagaras ca il cunosc la fel de bine.
sanatate.
p.s. ca sa fie si mai atractiva invitatia va informez ca in Cheile Turzii exista intr-un loc de vis amplasata o stupina care apartine unui prieten drag, Gyuri bacsi
p.s.2 traveseul de care va amintiti exista cu adevarat in Madona Neagra .
traseul sus mentionat a fost pitonat in 1986 de un alt prieten de-al meu din chei pe nume Silvius Iorga, si Octavian Bratila zis Bulinel care din pacate(pentru noi) a trecut in eternitate.
cu mult mult respect, Fidi