• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Impresii despre 2010 ca an apicol

Creat de ioanardelean55, Decembrie 22, 2010, 12:10:23 a.m.

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Decembrie 22, 2010, 12:10:23 a.m. Last Edit: Decembrie 22, 2010, 12:21:54 a.m. by ioanardelean55
 
Bun ,rau s-au satisfactor   . ????
   
  Pentru mine a fost satisfacator  :finger:,miere putina ,roi multi. :hi: :hi: :hi:

tassevasi


gore

Întradevăr, satisfăcător, cu toate că practis stupăritul staşionar, miere am extras f. putina la salcam, tei-nimic, coriandru a mers bine, fâneaţă-nimic, doar ce au cules pentru ele, în schim a mers f.bine floarea soarelui unde m-a ajutat si vremea. Cu roii am fost zgârcit, am făcut numai 5, dar la coriandru am pierdut 3 familii din cauza bezmeticirii.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

pharaonu75

Anul asta a fost o vreme foarte capricioasa! Peste tot in tara au fost probleme...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

 - satisfacator, ca si productie
- bun ca si dezvoltare de familii
- bun deoarece am reusit sa fac proiectul pentru 141 (ramane de vazut, daca il si aproba) - sa traiesti cezare (fotomiracol) ca l-am facut de gura ta, sa traiesti mariuse (crombra) ca m-ai indrumat pe un drum batatorit de tine
- foarte bun, deoarece mi-am facut prieteni multi pe APIARDEEEAAAALLLLL
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Florin_Dan

Dupa ce in primavara timpul a fost foarte bun si au pornit foarte bine, a venit vremea plecarii la salcam. Toate bune, precipitatii in iarna, la plecare la salcam,vreme frumoasa 2-3 zile, dupa care ploi si frig fapt care a oparit floarea. Vara iar a fost foarte capricioasa, insa am facut nuclee. Cu asta m-am cam scos. In toamna a fost vreme prielnica pentru cules, si-au facut plinul pentru iarna .
Multumes lui Dumnezeu pentru sanatate, mie si familiei, daca o ai le faci pe toate, sanatate pe care v-o doresc  voua si familiilor voastre :nono:

filip

Pentru mine a fost cel mai greu an,batrani spun ca nu a fost un an mai nefavorabil in privinta productiei de miere de cand se stiu ei.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Adrian Roman

Evolutie ca la carte ( 47 fam.) pana in martie. cand au fost cam 10 zile reci de tot , noaptea. Au inghetat mugurii la nuc, salcam, s.a., si mi-au murit 7 familii. Papadie , 4 zile in loc de 2 saptamani, salcam ce a mai miscat, a avut doua saptamani de ploaie, cu familii foarte dezvoltate. A urmat, logic, roire masiva si lupta contra ei, cu cele stiute-facut de roi, care au mai atenuat situatia d.p.d.v. financiar. Am luat o lectie aspra de tot, care m-a obligat sa schimb total conducerea stupinei pe viitor. Am gasit aproape de mine o locatie ideala ptr. crescut matci, deci trag tare pe terminat nucleele de fecundare si roinitele pe 6 R, stupul triplu e gata deja. Mai am o locatie  la 3 km de mine, unde livezile sunt pe zeci de ha, salcamul e aproape, paducel, fanate, cat vrei. Acolo voi dezvolta la 20 de fam, in perioada optima. Si cea de acasa, unde voi face botcile, si restul dezvoltat la 35-40 de fam. Dar totul depinde de vreme si sa fiu sanatos, ca singur, e foarte greu... si anii-s destui... Voi pune poze pe sunphoto cu toate cele realizate de mine, ca zicea mama: mai ce indemanos esti, parca-ai avea doua maini stangi ! (Am glumit ! :rotfl:)

pharaonu75

Baga pozele si da-ne si noua adresa de sunphoto, ca sa vedem daca mama ta avea dreptate! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

antiopa din ardeal

Decembrie 23, 2010, 02:28:54 a.m. #9 Last Edit: Decembrie 23, 2010, 02:38:41 a.m. by antiopa din ardeal
  Am scos la salcam 5 kg/familie cu stupi mult mai buni decat anul trecut(cand am scos dublu). Prima data de cand am albine am facut miere de mana (4kg/familie intr-o saptamana dupa salcam). Despre tei nu se pune problema, la poliflora am mai scos 4 kg/fam. Productia este nu chiar jumatate din cea de anul trecut. Am sporit cu 50% fata de efectivul din primavara dar sa nu uitam ca toamna se numara bobocii si primavara familiile de albine. Am dat si la prieteni ceva roi, la fel si la vecini care s-au servit si neinvitati si cu siguranta au mai si plecat. Mi-e greu sa ma decid unde sa votez la rau sau satisfacator dar tinand cont ca nu sunt in pierdere (fara sa pun munca mea si a sotiei care o socotim placere) cred ca este corect pentru mine satisfacator
  Am uitat sa spun ca sunt in stationar

Adrian Roman

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 23, 2010, 12:14:43 a.m.
Baga pozele si da-ne si noua adresa de sunphoto, ca sa vedem daca mama ta avea dreptate! :hi:

Numai intre Craciun si Anul Nou, ca pana atunci am de facut sarmale.... :hi:

orbanstefan64


cristi ciuc

În 2009 a venit de trei ori ursul, iar în 2010 am rezolvat prin împrejmuiri prevăzute cu gard electric această problemă dar, conform prognozelor, trebuia să fie cel mai secetos an al secolului (mileniului) şi au fost ploi de durată la fiecare cules important. Să vedem ce va fi în 2011.

mape 48-petru manea

iesit din iarna 47 fam. Mortalitati 0 (zero) stors 900 kg. Roiuri prinse 35.La iernat 75 fam,(nu prea sunt toate familii,dar asa ne place noua sa spunem).Asa an nu am intalnit inca.Deci putem invata ori cand indiferent ce experienta avem. :nod: :nod: :nod:

prisecarul

iesit in primavara cu 5 familii.
7 roiuri.
intrat in iarna cu 12, sa vedem ce va iesi in primavara.
4 familii le voi primi in primavara.
pentru un incepator, un an bun!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!