cum scoti un roi dintr-o scorbura?

Creat de dragos2006, Decembrie 13, 2010, 06:50:07 PM

« precedentul - următorul »

D006

D006

Cu grija.

pharaonu75

Pune si o descriere a procedeului! Sau nu stii? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

pharaonu75

Spune-ne si noua ca nu venim peste ocean ca sa iti luam painea! :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Pai gaseste si tu linkul cu descrierea in detaliu si tarastel aici.  :hi:

pharaonu75

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: Ambro din Decembrie 13, 2010, 06:50:07 PM
:hi:

mai sa fie ce complicat...
e ca si :

din cate miscari bagi un elefant in frigider?
din 3
??
1. deschizi usa
2. bagi elefantul
3. inchizi usa

simplu?

acum sa va vad:
dar o girafa?

daca ati ghicit... inseamna ca scoaterea albinelor din scorbura e floare la ureche
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Girafa o bagi din 4 miscari:
1. deschizi usa
2. scoti elefantul
3. bagi girafa
4 inchizi usa

Corect? :hi:

D006

Oameni seriosi sunteti voi de stricati topicul omului?
Pharaoane, da-ti 3 zile ban pt off topic si 6 pt FlorinI.
OK, mie 9 zile.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Decembrie 14, 2010, 12:13:12 AM
Oameni seriosi sunteti voi de stricati topicul omului?
Pharaoane, da-ti 3 zile ban pt off topic si 6 pt FlorinI.
OK, mie 9 zile.

nu 9
tie 90 ca nu ai dat raspunsul, desi spui ca il stii
cum se scoate un roi din scorbura (fara a taia cpacul)
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Pai este stiut ca o albina cu sacosele pline este bine primita in alta familie.
Deci noi trebuie sa lasam albina din scorbura sa plece la cules dar sa nu o mai lasam sa intre.
Se agita ea dar pana la urma duce sacosele la cea mai apropiata familie.
Deci daca punem o familie mica alaturi se va umple de albina in .... 2 saptamani.
Mai stim ca albina se ghideaza dupa miros si nu dupa vaz.
Daca punem o palnie de plasa la intrare va iesi mergand pe plasa dar la intoarcere se va orienta dupa feromonii care ies prin plasa si va incerca sa intre fara succes.
Se strange multa albina la inceput pe plasa dar incet merg cu sacosele la familia vecina.
Cum alea din scorbura asteapta sa li se aduca apa si nimeni nu mai vine ies si ele pe rand si ..... patesc la fel.
De fapt astfel induci CCD ca va ramane regina cu cateva albine.
Regina nu va iesi.

flavius

Pai pe principiul asta folosesti familia din scorbura pe post de familie ajutatoare, iei cat mai multa din albina lucratoare, si mai lasi ceva si pentru la anul sau urmatorul cules, nu? Ca sa nu omori familia de tot...eu zic ca merge si asa...sincer...e o idee...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

filip

Citat din: flavius din Decembrie 14, 2010, 09:15:58 AM
Pai pe principiul asta folosesti familia din scorbura pe post de familie ajutatoare, iei cat mai multa din albina lucratoare, si mai lasi ceva si pentru la anul sau urmatorul cules, nu? Ca sa nu omori familia de tot...eu zic ca merge si asa...sincer...e o idee...
Exista 2 modalitati.
1 Tai fereastra in copac si scoti fagurele si albinele.
2Blochezi intrarea lasand o pipa cu gura in jos prin care albinele ies afara dar nu mai intra.
In cazul asta poti folosi doar albinele adulte.Regina si puietul raman in scorbura.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: flavius din Decembrie 14, 2010, 09:15:58 AM
Foarte adevarat ce zici tu in principiu dar in realitate cantitatea de albina dintr-o scorbura este nesemnificativa in comparatie cu ce este in stup.
Se pleaca de la premiza ca albinele sunt intr-un loc unde deranjeaza pe cel dornic sa plateasca pt inlaturarea lor.
Asa in "padure" stiu 4 familii de cativa ani de zile acolo si le doresc viata cat mai lunga.