incepator,cum cumparam roiuri.

Creat de may, Decembrie 05, 2010, 08:32:55 AM

« precedentul - următorul »

may

Pentru primavara 2011 vreau sa cumpar roiuri ,ce trebuie sa stiu cind cumpar roiurile,adica cum trebuie sa arate roiurile.Astept cateva sfaturi ,va multumesc,si  SARBATORI FERICITE.

D006

in primul rand trebuie sa aiba macar 1 kg albina(aprox 10000 gazulite)

gheco

Un roi pentru a reusi sa intre in toamna ca o familie puternica trebuie sa fie compus (in iunie-iulie) din 5 rame cu albina pe toate fetele (circa 1 -1,5 kg albina) din care: 1 rama cu miere, 1 rama cu pastura si miere si 3 rame cu puiet capacit sau necapacit, matca din anul respectiv. La un roi nu se accepta rame cu celule de trantor (o matca tanara imperecheata nu prea depune oua nefecundate).
Aceasta este o schema orientativa care sa asigure viabilitatea unei familii viitoare.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

bucovineanu

Atentie la cumpararea roiurilor la pachet. Majoritatea vanzatorilor de astfel de roiuri le formeaza scuturand albina din caturi. Aceasta albina mai are de trait  2 saptamani, numai o mica parte o prinde a treia saptamana. In acest timp inca nu a aparut noua generatie de albine si stupul se cam goleste.

may

Va multumesc pentru ajutor, si o sa fiu cat de cat atent la cea ce cumpar.Poate gasesc pe cineva cu experienta care sa ma ajute la cumparat Sarbatori fericite si atentie sa vina MOS NICOLAE IN SEARA ASTA LA COPII :hi: :hi: :rotfl: :rotfl: :wink2: :hi:

may

Deci roiul sa fie format doar din 1rama cu miere 1 cu pastura si miere si cele 3 rame sa fie doar cu puiet si nu si cu albina batrana :sad:

pharaonu75

Toate cele 5 rame sa fie acoperite cu albina... puietul este in celule... capacit sau larve...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

may

ok,@pharaonu75 SARBATORI FERICITE si tot ceti doresti. :hi: :rotfl: :hi:

gheco

Citat din: bucovineanu din Decembrie 05, 2010, 03:17:28 PM
Atentie la cumpararea roiurilor la pachet. Majoritatea vanzatorilor de astfel de roiuri le formeaza scuturand albina din caturi. Aceasta albina mai are de trait  2 saptamani, numai o mica parte o prinde a treia saptamana. In acest timp inca nu a aparut noua generatie de albine si stupul se cam goleste.

Cred ca un astfel de vanzator nu este de buna credinta si cei care se pricep putin la albine nu vor mai cumpara de la aceeasi persoana. Ulciorul nu merge prea de multe ori la izvor. Se gaseste mai devreme sau mai tarziu un ciot sa-l sparga.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

bucovineanu

Sunt de acord, dar din pacate cumparatorii sunt de obicei incepatori.

may

Si eu cred acelasi lucru ,ca ulciorul nu merge de multe ori la apa,dar uni pana atunci incaseaza bani si noi ramanem cu baguba.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: may din Decembrie 05, 2010, 08:32:55 AM
Pentru primavara 2011 vreau sa cumpar roiuri ,ce trebuie sa stiu cind cumpar roiurile,adica cum trebuie sa arate roiurile.Astept cateva sfaturi ,va multumesc,si  SARBATORI FERICITE.

e o conditie de baza

nu te duce sa cumperi roiuri de unul singur
ia cu tine un apicultor experimentat, preferabil si indicat ... sa-ti fie si prieten

atunci o sa faci o achizitie buna cu certitudine, chiar fara sa stii nimic
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

may

may

Am vorbit cu un apicultor si a spus ca in periada de 5_20 mai imi da roi,4 rame cu albina dintre care 2 cu puiet si 2 cu miere si matca 2010,Ce ma sfatuiti,avind in vedere ca sunt doar 4 rame nu 5 cum mati sfatuit dv. mai sus.Dar sunt pe 4 rame in luna mai pina in toamna pe cite rame vor fii? :sad:

danrgd

Salutare! In mai cam asa se prezinta un roi mai ales daca e format in perioada aia, timp are sa se dezvolte pana in toamna dar si eu te sfatuiaec ca pana ajungi sa cumperi cauta un pe cineva de incredere pentru a merge sa cumperi roi poate chiar si printre forumisti de unde esti poate se ofera cineva sa te ajute . Numai bine va doresc si sper sa pasiti cu dreptul in apicultura.