Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

gheco

Pe o pagina a acestui topic este de 3 ori filmul respectiv. Nu vi se pare ca este mult mai frecventat forumul apiardeal decat blogul sau site-ul cu profu on-line? Nu cumva se promoveaza aceasta "inventie" de catre noi? Ar fi bine sa lasam timpul sa rezolve problema.
Vin sarbatorile. Sa pregatim colindele si uraturile.
Toate gandurile bune.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Pana la sarbatori lucram cu materialul clientului.
Azi am facut o vizita virtuala profesorului URSU,am postat un comentariu rugand-ul sa ne viziteze.
Ce am gasit interesant"
Dragilor,
Aceste pachete de DVD-uri reprezinta un alt vis de-al meu devenit realitate. Mereu am dorit sa-mi folosesc harul pedagogic, dobandit in peste 30 de ani de activitate la catedra, ca sa prezint iubitorilor de apicultura (incepatori sau nu), cate ceva din tainele acumulate intr-o viata de stuparit. De mic copil am indragit albinele, aceste minuni ale lui Dumnezeu si vreau sa transmit tuturor frumusetea acestei indeletniciri stravechi. Cu ajutorul unor profesionisti in televiziune, carora le multumesc foarte mult, am realizat aceste pachete de DVD-uri, insumand aproximativ 40 de ore de film de o calitate foarte buna care NU apar pe acest blog, in care descoperim impreuna cu cativa ucenici de-ai mei (luati de la zero), lucrarile necesare la o stupina. In acelasi timp, vedem in practica si stupul inventat de mine, denumit Bio Stup - Ioan URSU care introduce o noua tehnologie apicola capabila sa deschida drumul spre produse apicole bio. Aceste DVD-uri pot fi folosite intr-un simplu DVD Player astfel incat ele sa fie accesibile unui public cat mai larg. Va prezint mai jos informatiile legate de achizitia acestor pachete."
Ucenicii luati de la zero,pot doar banuii tainele apiculturii

Fara rautate spun,grija mare!
Apropos,
OFERTA !!!  SCOALA DE APICULTURA  I + II  - 23 Lectii = 200 RON + Taxa Curierat
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

valter

Nu demult am poposit in stupina unui prieten de forum Mitica teinegru.
La Ramnicul Sarat am continuat o discutie veche privin necesitatea familiei ajutaoare cu Mirel Balaban.

Ori, ce spune proful on-line ar cumula ceia ce am vazut la Mitica(un lucru excelent pentru osice stupar) privind rama claditoare pusa piezis, cu oportunitatea ''montarii'' intr-un anumit moment dat a unei familii ajutatoare in , deasupra, alaturi, peste sau oricum doriti sa-i zicem , in scopul formarii unei familii VIABILE pentru productie-si asta f. devreme.

Conchizand...pana nu probezi pe pielea ta ceia ce prezinta Dl. Ursu...e bine sa te retii, ori abtii.

Omul spune si trasnai...la prima vedere, dar cine stie daca nu detine si adevarul absolul in mutarea albinei culegatoare intr-un nucleu/ pe aceasi vatra/ fara sa se piarda culegatoarea...tu mistocarule o stii?  daca da ...dai-o in bot, argumentat.

Mie i-mi este simpatic pentru ca am vazut rezultate la teinegru...si rezultate excelente.
Ho!!! nu cumparati stupul Ursu pana nu vorbiti cu Mitica...si el are derivatele sale.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

filip

Valter,
Daca discutam de stupul care are o fam ajutatoare putem discuta,
In cazul asta nu sunt 3 familii ce vor fi tranzvazate in alte lazi in februarie.
Ok ,sunt de acord cu RAMA claditoare,dar sa nu aburim lumea cu accesul a 3 fam la ea prin gratii hanneman.Albinele vor migra catre o matca.
Cand iei un tam cu regina + albine si il pui intr-un buzunar al altui stup fara a avea nici urdinis.Ce siguranta ai sa se intoarca albina culegatoare prin gratia hanneman.
Putem discuta ,unde si cum putem folosi diverse lazi.Dar nu prostind incepatorii.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

valter

Frate draga. Piata cere, lumea crede, lemn e berechet...e loc pentru toata lumea.
Un prost alege stupul  ''cucu'' daca nu stie sa-l exploateze cum se cuvine, asta-i viatza- e fraier.
Ce-i vinovat un inventator al motorului cu reactie... daca marea majoritate voteaza contra motorului revolutionar.

Lasa frate cati mai multi colegi sa imbratiseze ideia...ei vor spune de-i bine...au rau o fi.

Eu am vazut la teinegru un lucru preluat de la Ursu care confirma...el poate detalia ce, cum, cand...da' datul cu bata in balta nu-i corect.

La trei cuvinte ale profului...eu gem de draci...da in practica chestiile majore confirma.
Noi ne luam de chitibushuri...si nu vedem directia.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

florin_apis

De la comentarii rautacioase eu ma abtin de obicei,dar vreau sa spun ca rama claditoare o folosesc de cand am stupi,iar de profesorul Ursu am auzit doar anul acesta.
O intrebare:s-ar zice ca daca folosesc rama claditoare,am si eu stupi bio?

pharaonu75

Citat din: florin_apis din Decembrie 09, 2011, 08:23:15 PM
...
O intrebare:s-ar zice ca daca folosesc rama claditoare,am si eu stupi bio?

Doar daca o pui perpendicular pe celelalte! =)) =))

Denumirea de stup bio este folosita abuziv de profu'.
Nu exista stup bio!
Stupul singur nu face mierea bio, ci albinele produc acea miere, daca au asigurate o serie de conditii!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Ce parere aveti??
Toata viata a lucrat pe ME.Are cel putin 150 ME.Modifica tot dupa ideea prof Ursu.
Ce se vede in poze sunt doar improvizatii.Pe undeva ma simt ,,vinovat,, deoarece cum spunea Valter ,,a luat legatura cu mine,, Am reusit sa il opresc la 40 de buc.Repet ,ce se vede in fofo sunt improvizatii din ME. Ce va urma va fi mult mai estetic.

CRISTIAN71

Viorele de la Suceava , e bine ce faci si nu pot critica un camarad de breasla . Vizionand si eu filmarea  m-a ros pe creier creionul de dulgrerie. Arunca-l sau foloseste-l numai la dulgherie ca la timlarie si mobila nu merge. Si dupa cum vad ca esti baiat istet cred ca poti gasi altceva pentru a face gaurile in rame mai mici. Am obervat imediat dimensiunea marita al spiralului dar si proful de MATE si cum sunt circotas , nu vreti sa ma invatati si pe mine meserie in lemn? =))
Cu migratul prin haneman m-am convins pe pielea mea acum toamna -iarna . Odata ce am inchis orificiul cu haneman prin care nucleul comunica cu o familie ,am constatat depopularea celui slab in favoarea celui mai puternic. Acum fie ceo fi , pina in primavara asa vor sta.

florin_apis

Domnule,nu-mi dau seama ce vad in poze,va rog explicati.

filip

Citat din: valter din Decembrie 09, 2011, 07:15:52 PM
Nu demult am poposit in stupina unui prieten de forum Mitica teinegru.
La Ramnicul Sarat am continuat o discutie veche privin necesitatea familiei ajutaoare cu Mirel Balaban.

Ori, ce spune proful on-line ar cumula ceia ce am vazut la Mitica(un lucru excelent pentru osice stupar) privind rama claditoare pusa piezis, cu oportunitatea ''montarii'' intr-un anumit moment dat a unei familii ajutatoare in , deasupra, alaturi, peste sau oricum doriti sa-i zicem , in scopul formarii unei familii VIABILE pentru productie-si asta f. devreme.

Conchizand...pana nu probezi pe pielea ta ceia ce prezinta Dl. Ursu...e bine sa te retii, ori abtii.

Omul spune si trasnai...la prima vedere, dar cine stie daca nu detine si adevarul absolul in mutarea albinei culegatoare intr-un nucleu/ pe aceasi vatra/ fara sa se piarda culegatoarea...tu mistocarule o stii?  daca da ...dai-o in bot, argumentat.

Mie i-mi este simpatic pentru ca am vazut rezultate la teinegru...si rezultate excelente.
Ho!!! nu cumparati stupul Ursu pana nu vorbiti cu Mitica...si el are derivatele sale.
In aprilie NU in februarie,cand stupul e pe 10 rame Dadant,schimb lada.Dau una de 16 rame cu 2 urdinise.Ajut stupul cu 2 rame puiet luat din alti stupi pentru ai tempera.Cu o saptamana inainte de salcam deschid si al doilea urdinis {B}.
Cand infloreste salcamul schimb lada de 16 cu doua lazi de 10 pozitionate astfel incat o lada e la urdinisul A iar cealalta la B.
In lada B ramane matca cu puiet capacit pe 4-5 rame,restul rame goale,plus unul miere si pastura.
Inflorirea plurianuala e intre 14-20 Mai.
Astfel ca in prima faza fac 10% roi din efectiv,fara ai slabi.
Roii astfel facuti au culegatoare,iar la tei dau productie
In lada A un ram cu polen si miere si 9 rame cu puiet+ o botca capacita ori o matca imperechiata.
http://filip41.sunphoto.ro/Albinutele_mele_dragi/KJYMOZVYTMCJCLXDGTA
Al treilea stup de la stanga spre dreapta

Toma Sergiu

filip

"buna ziua domnule profesor am achizitionat si eu un stup de la domnu viorel am 3 mici fam leam bagat an acel stup 3\1 MAI ASTEPTAM NOI FILMULETE AN ACEASTA PERIOADA va doresc multa putere de munca si sanatate multa

duminică, 13 noiembrie, 2011 "
no coment

filip

Dilema mea e urmatoarea:
Cum e bine?
S-a ai roi care incap 3/1 ori sa ai roi pe 6-7 rame?